Ishøj Kommune

Grønt Forum har fået ny formand

Del

Tommy Olsen er ny formand for Grønt Forum, der er nedsat af Ishøj Byråd

Tommy Olsen, formand for Grønt Forum.
Tommy Olsen, formand for Grønt Forum.

Torsdag den 25. januar var der valg for den næste fire års periode i Grønt Forum, som er nedsat af Ishøj Byråd og består af repræsentanter for en række foreninger og organisationer i Ishøj samt Klima- og Miljøudvalget. Foreninger med interesse for miljø og grønne tanker har mulighed for at påvirke og selv udføre aktiviteter, når de deltager i Grønt Forum.

Til valget var der bred enighed i forsamlingen om, at Tommy Olsen var det rette valg til formandsposten. Tommy Olsen er bestemt ikke ny i Grønt Forum, som han har været en aktiv del af i samtlige seks år, Grønt Forum har eksisteret. Her har han siddet som repræsentant for den lokale afdeling af miljøorganisationen VedvarendeEnergi. Tommy Olsen sidder også i formandsstolen i Danske By- og Delebiler samt Ocean Wave Power - et nyt bølgeenergi-initiativ. Han har arbejdet med energi og miljø hele sit liv som leder af Det Grønne Hus i Køge og nu som projektleder og -udvikler i Gate21, der arbejder for at accelerere den grønne omstilling og vækst.

Tommy Olsen bor midt mellem Ishøj Landsby og Torslunde. Han er en grøn ildsjæl, der har ’sommerkalve’ sammen med to naboer, jordvarme, solfanger og rigtig mange LED-pærer. Bilen er en delebil, og den daglige transport klarer han på cykel og i tog.

Grønt Forum skal være mere kendt

Den nye formand glæder sig til at stå i spidsen for Grønt Forum, som han stadig ser som et ungt forum, til trods for sin oprettelse for seks år siden.

”Grønt Forum er en ny måde at arbejde i og sammen med kommunen. Selv med seks år på bagen, har vi stadig ikke fundet den endelige form, hvor vi både kan inspirere kommunen og selv sætte aktiviteter i gang, der hvor medlemmerne har deres interesse og synes, at der mangler noget. Kendskabet til Grønt Forum er heller ikke godt nok endnu, og jeg tror helt sikkert, at der findes foreninger derude, som kan få indflydelse og påvirke arbejdet, hvis de deltager i Grønt Forum. De skal bare henvende sig. Så kommer de med,” siger Tommy Olsen, som mener, at Grønt Forum skal arbejde videre ud af det spor, der er blevet lagt.

”Opgaven lige nu er at forholde sig til den nye kommuneplan, som er en plan for kommunens fysiske udvikling. Og så skal Grønt Forum finde nogle gode arbejdsområder, hvor vi kan gøre en indsats. Det kan blive indenfor emner som affald, transport, natur, støj med meget mere.”

Tak til den afgående formand

Tommy Olsen overtager formandsposten efter Erik de Place Bjørn fra Danmarks Naturfredningsforening, der valgte ikke at genopstille som formand, men som fortsætter som menigt medlem af Grønt Forum. Ifølge Ishøjs borgmester har han været en god formand i forummets første seks år.

”Vi ser i byrådet frem til samarbejdet med den nye formand og vil samtidig gerne sende en tak til Erik de Place Bjørn for seks gode år i spidsen for Ishøjs grønne råd. Han har lagt mange timer i sit formandskab og altid være velforberedt og vidende om de aktuelle emner, som Grønt Forum har haft på dagsordenen,” siger Ishøjs borgmester Ole Bjørstorp.

Udover et nyt navn på formandsposten i Grønt Forum, er der også kommet fire nye medlemmer til. De er Henrik Kjølberg, der er kasserer i grundejerforeningen Ørnekærgård, Anita Boulier, der er bestyrelsesmedlem AAB afd. 55, Abdelhalek Tiguigui, der repræsenterer Dansk Marokkansk Kulturforening og Torben Davids, der repræsenterer grundejerforeningen Landsbyen (Ishøj Landsby). I alt er der nu 20 medlemmer af Grønt Forum inklusiv repræsentanterne fra Klima- og Miljø-udvalget.

Om Grønt Forum

Som medlem af Grønt Forum har du mulighed for at få indflydelse på sager, der handler om vores klima og miljø. Grønt Forum giver fx høringssvar til det politiske udvalg, når kommunens planer er under udarbejdelse. Senest har Grønt Forum kommenteret et forslag til en ny miljøpolitik, der skal vedtages til sommer.

Ishøj Kommune etablerede Grønt Forum i 2012 for at fremme lokale initiativer, der medvirker til et bæredygtigt miljø og klima og til, at naturen trives - i tråd med kommunens vision og planer for udvikling. Grønt Forum skal også medvirke til, at den samlede indsats fra borgerne, virksomheder, foreninger og kommunens forvaltning får den største effekt, så kommunens samlede ressourcer udnyttes optimalt.

Deltagerne i Grønt Forum består af repræsentanter fra organisationer, virksomheder, foreninger samt kommunens Klima- og Miljøudvalg.

Medlemmer af Grønt Forum

 • Tommy Olsen, formand for Grønt Forum, VedvarendeEnergi
 • Erkan Yapici (S), næstformand i Grønt Forum og formand for Klima- og Miljøudvalget
 • Erik de Place Bjørn, Danmarks Naturfredningsforening
 • Henrik Kjølberg, Grundejerforeningen Ørnekærgård
 • Svend Nordbo, Socialdemokratiet
 • Birgit Nielsen, Socialdemokratiet
 • Kurt Sjøgreen , Friluftsrådet Storkøbenhavnskreds, Ishøj Sejlklub, Ishøj Havns repræsentantskab
 • Johnny Petersen, Danmarks Naturfredningsforening
 • Per Bertelsen, Next Uddannelse København i Ishøj
 • Arne Jakobsen, Cyklistforbundet
 • Anita Boulier, bestyrelsen i AAB Afd. 55
 • Jette Malling, Grundejerforeningen Strandgårdsparken
 • Preben Hansen, Tranegilde Landsbylaug
 • Henrik Hansen, Landboforeningen Gefion
 • Abdelhalek Tiguigui, Dansk Marokkansk Kulturforening
 • Torben Davids, Grundejerforening Landsbyen
 • Ebbe Rosenberg (S), Klima- og Miljøudvalget
 • Annelise Madsen (S), Klima- og Miljøudvalget
 • Ole Wedel-Brandt (EL), Klima- og Miljøudvalget
 • Ole Beckmann (V), Klima- og Miljøudvalget.

Kontakter

Billeder

Tommy Olsen, formand for Grønt Forum.
Tommy Olsen, formand for Grønt Forum.
Download
Natursti i Ishøj Strandpark.
Natursti i Ishøj Strandpark.
Download
Erik de Place Bjørn, tidligere formand for Grønt Forum (2012-2017) og nuværende medlem.
Erik de Place Bjørn, tidligere formand for Grønt Forum (2012-2017) og nuværende medlem.
Download
Ishøj Strandpark.
Ishøj Strandpark.
Download
Affaldssortering.
Affaldssortering.
Download
Haveaffald - kompost.
Haveaffald - kompost.
Download

Information om Ishøj Kommune

Ishøj Kommune
Ishøj Kommune
Ishøj Store Torv 20
2635 Ishøj

43 57 75 75http://www.ishoj.dk

Følg pressemeddelelser fra Ishøj Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Ishøj Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum