De Danske Bilimportører

Grønt bilsalg fordoblet

Del

Andelen af grønne personbiler udgjorde i november 45 procent, hvilket er en fordobling af sidste års 22 procent. Dog går markedet samlet set 18 procent tilbage i november i forhold til samme tidspunkt sidste år på trods af en høj efterspørgsel.

De grønne biler fortsætter med at styrke deres position på det danske marked. I november måned blev der nyregistreret 3.030 elbiler og 3.640 plug-in hybrider, hvilket er 45 procent af det samlede bilsalg.

”De grønne biler vinder fortsat markedsandele, og det forventer vi fortsætter. Med en måned tilbage på kalenderen har salget af grønne biler allerede overgået salget for hele 2020 med 70 procent. Med udsigten til afgiftsstigninger i 2022, forventer vi tilmed en flot slutspurt af de grønne biler i december måned,” udtaler Mads Rørvig, adm. direktør for De Danske Bilimportører.

Med det eksplosive salg af opladelige biler vil behovet for ladestandere kun stige. I øjeblikket er ladenetværket bagud i forhold til antallet af grønne biler på vejene, og det skal der rettes op på, så danskerne ubesværet kan træffe det grønne valg.

Tilbagegang i markedet

I november fik i alt 14.958 nye personbiler asfalt under dækkene. Det er 18 procent færre end i november 2020. Samtidig er år-til-dato-salget nu er 4,5 procent lavere end sidste års niveau i samme periode. 

”Der er ingen tvivl om, at det er manglen på mikrochips, der bremser bilsalget i øjeblikket. Vores medlemmer giver udtryk for, at efterspørgslen på nye biler bestemt er god hos danskerne, men at producenterne simpelthen ikke kan følge med, fordi de mangler komponenter. Manglen på mikrochips kommer nok til at forfølge os ind i 2022, men det bliver forhåbentligt gradvist bedre. Dog er der stadig biler at få hos forhandlerne, som hurtigt kan leveres”, udtaler Mads Rørvig.

Pr. 30. november er der indregistreret 2.775.897 personbiler i 2021 hvoraf de grønne udgør 131.841.

 

Kildeangivelse

Gengivelse af pressemeddelelsens indhold bedes kildeangivet: De Danske Bilimportører, Bilstatistik.dk

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Links

Information om De Danske Bilimportører

De Danske Bilimportører
De Danske Bilimportører
Rådhuspladsen 16
1550 København V

+45 39 16 23 23https://www.bilimp.dk/

De Danske Bilimportører er brancheorganisation for bilproducenternes repræsentation i Danmark. Vi repræsenterer alle nye biler (person-, vare- og lastbiler samt busser) som anskaffes i Danmark og de omfatter selvsagt alle teknologierne – el, brint, hybrider, diesel, benzin, gas. 

Følg pressemeddelelser fra De Danske Bilimportører

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra De Danske Bilimportører

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum