Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen

Grønne reparationscaféer over hele byen

Del

Gamle ting får nyt liv på byens grønne reparationscafeer, der drives af frivillige. Bæredygtigt og meningsfuldt, siger kultur- og fritidsborgmester Mia Nyegaard (RV).

Din hullede sweater, kaffemaskinen der er i stykker eller legetøjet, der er itu, kan nemt få nyt liv.

Alt for ofte bliver gode ting smidt ud og erstattet af nyt.

Derfor faciliterer Københavns Kommune over hele byen en række reparationscaféer i byens kulturhuse, hvor frivillige hjælper borgere med at reparere deres ting.

Det glæder kultur- og fritidsborgmester Mia Nyegaard (RV):

”Genbrug og upcycling af ting er vigtigt, for når vi forlænger levetiden på tøj og ting, gør vi bæredygtigheden konkret. Desuden skabes stærke fællesskaber i og omkring cafeerne,” siger hun og uddyber:

”Vi bør alle tænke over vores forbrug, og her er reparationscafeerne et eminent initiativ. Det er godt for klimaet, når vi reparerer i stedet for at smide ud, ligesom det kan være givende at få forlænget levetiden på ens yndlingskjole eller pladespiller. Initiativet er desuden med til at holde gode håndværkstraditioner i hævd. Stor ros til de frivillige, der driver reparationscaféerne og en kæmpe opfordring til at opsøge dem.”

Udover reparationscafeer over hele byen afholdes der også en lang række loppemarkeder, hvor tøj og ting skifter ejere.

Fakta:

  • Repair Café Danmark er en non-profit forening med caféer rundt om i hele byen. Reparationscaféerne skaber fællesskaber og grøn cirkulation. Her bliver alt, der kan repareres, repareret.
  • Det gælder ofte tøj, tekstiler, elektronik og legetøj.
  • Ifølge analysefirmaet Transition stammer 40 procent af borgernes CO2-udledning fra kategorien ’ting og sager’ (tøj, elektronik mv.)
  • Du kan læse mere om, hvor du finder reparationscafeer og loppemarkeder her: Loppemarkeder og reparationscaféer | Brugbyen.nu

Kontakter

For yderligere information: Kultur- og Fritidsforvaltningen pressetelefon: 33 66 23 45

Billeder

Information om Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen

Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen
Rådhuspladsen 1
1599 København V

+45 33 66 33 66https://www.kk.dk/kff

Kultur- og Fritidsforvaltningen i Københavns Kommunes fornemmeste opgave er at samarbejde med københavnerne om at skabe en by, der lever og udvikler sig.

Følg pressemeddelelser fra Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum