Esbjerg Kommune

Grønne møder kommer til Ribe og Bramming i november

Del

I uge 46 og 47 holdes der borgermøder om den kommende Sektorplan for park, skov og friluftsliv i henholdsvis Ribe og Bramming. Det overordnede tema bliver, hvad friluftslivet i Esbjerg Kommune skal kunne, og alle er velkomne.

Skøjtesøerne i Bramming.
Skøjtesøerne i Bramming.

De første workshops om Sektorplanen for park, skov og friluftsliv blev afholdt som digitale møder på grund af corona. Over 90 deltagere var med ved skærmen i foråret. I begyndelsen af oktober blev det første opfølgningsmøde afholdt, hvor indholdet i planen blev præsenteret. Nu får alle i Ribe og Bramming også mulighed for at høre mere om planen i detaljer.

Sektorplanen indeholder mål, succeskriterier og principper for udvikling af de offentlige parker, grønne områder og for skoven. Planen tager også stilling til, hvordan friluftslivet kan styrkes til glæde for alle, der vil bruge tid udendørs. Planen rundes af med detaljerede grønne byprofiler, og på møderne præsenteres status for henholdsvis Bramming og Ribe.

”Vores kommune er stor og mangfoldig. Vi har spændende byer med deres helt egen identitet, og det afspejles tydeligt i de grønne områder. Sektorplanen sigter efter, at alle borgere i Esbjerg, Ribe og Bramming højest skal have 300 meter fra deres bolig til en park, et rekreativt byrum eller et grønt område i 2030. Det mål har Bramming allerede nået, mens det i Ribe kun er 80 % af indbyggerne, der bor så tæt på det grønne”, siger formand for Teknik & Byggeudvalget Søren Heide Lambertsen, som opfordrer til, at alle med interesse i grøn byudvikling tilmelder sig borgermøderne.  

Sektorplanen vil desuden komme til at indeholde et handlingskatalog med fem nedslag og 10 visionsskitser, der skal visualisere, hvordan mål, anbefalinger og udviklingsønsker kan omsættes til konkrete tiltag, der med det samme eller på sigt kan føres ud i livet.

I Ribe afholdes borgermødet på Ribe Rådhus i mødelokale U1 og U2 den 17. november 2021 kl. 17-19. I Bramming foregår det i Bramming Kultur- og Fritidscenter mandag den 22. november 2021 kl. 19-21. Begge møder kræver tilmelding til vejogpark@esbjerg.dk senest to dage før mødet afholdes.

Kontakter

Søren Heide Lambertsen, formand for Teknik & Byggeudvalget, tlf. 40 12 24 12 og mail srlam@esbjerg.dk.

Billeder

Skøjtesøerne i Bramming.
Skøjtesøerne i Bramming.
Download
Vedels Anlæg i Ribe.
Vedels Anlæg i Ribe.
Download

Information om Esbjerg Kommune

Esbjerg Kommune
Esbjerg Kommune
Torvegade 74
6700 Esbjerg

76161616http://www.esbjerg.dk

Esbjerg er kendt som EnergiMetropol i erhvervssammenhænge, men begrebet energi er også relevant i langt bredere forstand. Hele kommunen summer af energi mellem mennesker, og her er stor handlekraft og vilje til at gå nye veje. Erhvervsmæssigt har vi en særlig styrkeposition på energiområdet, og i fremtiden vil en ny type energi i form af digital infrastruktur være med til at definere kommunen. Vi udvikler os hele tiden i en mere bæredygtig retning, og det er vores ambition, at alle skal opleve og bidrage til energien i Esbjerg Kommune.

Følg pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum