Esbjerg Kommune

Grønne bybusser i Esbjerg bliver billigere end forventet

Del

Til december næste år ruller 29 spritnye elbusser ud i Esbjergs gader. Den samlede udgift for kommunen bliver tilmed lavere end udgiften til de dieselbusser der kører i dag, og de nye busser udleder ikke CO2. Sydtrafik og Esbjerg Kommune har netop offentliggjort, at man forventer at tegne kontrakt med Tide Bus A/S om driften af bybusserne frem til 2032.

I dag offentliggøres afgørelsen på udbuddet af Esbjerg Kommunes kollektive trafik, og det bliver med en pris, der er markant lavere end forventet. Generelt har grøn omstilling i den kollektive trafik betydet en merudgift for kommunerne, men sådan bliver det ikke i dette tilfælde.

”Den teknologiske udvikling går rivende hurtigt, og vi er åbenbart allerede nået derhen, hvor de højere startomkostninger ved indkøb af elbusser, opvejes af lavere driftsomkostninger,” fortæller Lars Berg, administrerende direktør for Sydtrafik. Henning Ravn, der er formand for Sydtrafiks bestyrelse fortsætter: ”Resultatet af dette udbud er godt nyt for den grønne omstilling i hele Sydtrafiks område, hvor flere kommuner er i gang med at kigge på deres muligheder for en mere bæredygtig kollektiv transport.”

Helt konkret står Esbjerg Kommune til at spare 3,5 mio. kr., årligt på buskørslen, samtidigt med der sker en 70% reduktion af CO2 udledningen, når man kigger på den samlede kollektive trafik i kommunen. Det er 2.700 tons mindre CO2 om året, og det glæder Esbjerg Kommune:

”Vores ambition om at være en bæredygtig EnergiMetropol underbygges i den grad med de nye el-busser. Esbjerg bliver den første store by, som udskifter hele bybus-driften i et hug, og alle, der færdes i byen, kan glæde sig til mindre støjende bybusser, som ikke lugter af dieselos. Samtidig er det jo en fornøjelse at implementere en grøn løsning som prismæssigt ikke bare er på linje med, men faktisk er billigere end den tidligere drift”, siger borgmester Jesper Frost Rasmussen.

Nyt busdepot og ladestandere

Esbjerg Kommune skal i forbindelse med omstillingen til de grønne busser bygge et nyt busdepot med lade faciliteter på Kattegatvej i det nordlige Esbjerg. Det stilles herefter til rådighed for Tide Bus, der kommer til at køre bybusruterne med elbusser fra en kinesisk fabrikant.

”Planerne omkring det kommende busdepot er allerede i støbeskeen. Der er valgt en optimal beliggenhed i forhold til at undgå for meget unødvendig buskørsel, og det første spadestik til byggeriet tages her i efteråret”, siger Søren Heide Lambertsen, formand for Teknik & Byggeudvalget i Esbjerg Kommune.

Kontrakten med TideBus A/S har en varighed på 10,5 år med mulighed for forlængelse i yderligere to år.

Den anden del af udbuddet, som omhandler den lokale kørsel rundt i Esbjerg Kommune, er vundet af DITOBus Linjetrafik, som bliver en ny vognmand i Sydtrafiks område.

Nøgleord

Kontakter

Presseansvarlig i Sydtrafik: Louise Christine Rasmussen, lcr@sydtrafik.dk eller 24 67 20 24.
Borgmester Jesper Frost Rasmussen, jesra@esbjergkommune.dk eller 27 24 18 00.
Søren Heide Lambertsen, formand for Teknik & Byggeudvalget på telefon 40 12 24 12.

Billeder

Information om Esbjerg Kommune

Esbjerg Kommune
Esbjerg Kommune
Torvegade 74
6700 Esbjerg

76161616http://www.esbjerg.dk

Esbjerg er kendt som EnergiMetropol i erhvervssammenhænge, men begrebet energi er også relevant i langt bredere forstand. Hele kommunen summer af energi mellem mennesker, og her er stor handlekraft og vilje til at gå nye veje. Erhvervsmæssigt har vi en særlig styrkeposition på energiområdet, og i fremtiden vil en ny type energi i form af digital infrastruktur være med til at definere kommunen. Vi udvikler os hele tiden i en mere bæredygtig retning, og det er vores ambition, at alle skal opleve og bidrage til energien i Esbjerg Kommune.

Følg pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

Same procedure as last year: 0 alvorlige fyrværkeriskader i Esbjerg Kommune21.1.2021 08:48:14 CETPressemeddelelse

Antallet af fyrværkeriskader ved årsskiftet 20/21 var igen lavt. Fire personer fra Esbjerg Kommune var en tur forbi Akutmodtagelsen på Sydvestjysk Sygehus med fyrværkeriskader. Et par stykker havde brændt fingrene, men ingen var kommet alvorligt til skade med øjne eller hænder. Faktisk skal man ind i forrige århundredes statistikker for at finde skader, der gav varige mén.

Ny lynladestation ved Esbjerg Lufthavn gør det nemmere at være elbilist i det vestjyske26.12.2020 06:00:00 CETPressemeddelelse

Esbjerg får nu otte nye lynladepunkter, der hver især kan oplade en bil på cirka 20 minutter. Den nye lynladestation, der etableres af ladeoperatøren Clever med selskabets prisvindende design, bliver placeret ved Esbjerg Lufthavn og forventes at være klar til at tage imod elbiler til opladning efter sommerferien 2021. Og det er en gevinst for Esbjerg Kommunes borgere, lyder det fra borgmester Jesper Frost Rasmussen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum