Region Sjælland

Grønne busser kommer til Greve, Solrød og Køge

Del

Regionsrådet har i dag besluttet, at tre busruter i den nordøstlige del af regionen skal køre på el eller fossilfrit biodiesel i 2023.

Den offentlige transport bliver grønnere i Region Sjælland de kommende år. Allerede nu har politikerne i Regionsrådet besluttet at indføre el-busser på flere af de regionale ruter, og i dag kom turen til linje 120, 121 og 102A, der kører i Greve, Solrød og Køge kommuner.

- Jeg ønsker, at vi i Region Sjælland bidrager markant til den grønne omstilling, og derfor har vi også forpligtet os til løbende at gøre de regionale buslinjer fossilfri. De tre buslinjer er endnu et skridt i den rigtige retning mod omstillingen til grøn kollektiv trafik i Region Sjælland, siger Heino Knudsen, regionsrådsformand i Region Sjælland.

Movia estimerer, at det årligt vil koste regionen 0,3 millioner kroner mere for de tre buslinjer sammenlignet med de eksisterende kontrakter på dieseldrevne busser. Det forventes, at skiftet til de nye busser sker i andet halvår af 2023.

Kontakter

Links

Information om Region Sjælland

Region Sjælland
Region Sjælland
Alleen 15
4180 Sorø

https://www.regionsjaelland.dk

Følg pressemeddelelser fra Region Sjælland

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Region Sjælland

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum