FH - Fagbevægelsens Hovedorganisation

Grøn skattereform styrker klimaet, erhvervslivet og lønmodtagerne

Del

Regeringen har sammen med SF, R, Venstre og Konservative indgået en aftale om en grøn skattereform. FH roser aftalepartierne for at have indgået en bred aftale, der er ambitiøs på klimaets vegne og samtidig tager de nødvendige hensyn til erhvervslivet og lønmodtagerne.

Med aftalen indføres gradvist en afgift på CO2-udledning, mens der sættes penge af til at støtte virksomhedernes investeringer i teknologier, der kan nedbringe udledningen. Samtidig er der reserveret 200 mio. kr. til opkvalificering af lønmodtagerne.

”Jeg synes, man har fundet den rette balance mellem pisk og gulerod. Målet med skattereformen er ikke at lukke virksomheder, men at omstille dem i en grøn retning. Den balance skal aftalepartierne have ros for at have fundet,” siger Lizette Risgaard.

FH-formanden glæder sig over, at der er lavet en bred aftale:

”Hatten af for regeringen og de øvrige partier, som tydeligvis har leveret et kompromis uden at slække på ambitionerne. Det er Danmark, når vi er bedst. Med den her aftale træder vi et stort skridt mod 70 procent-målsætningen og tager de nødvendige hensyn til CO2-lækage og social balance,” siger Lizette Risgaard.

Penge til opkvalificering er altafgørende

Med aftalen afsættes der desuden 100 millioner kroner årligt i 2024 og 2025 til efteruddannelse og opkvalificering. Et helt afgørende element set med FH-briller:

”Det er absolut nødvendigt, at aftalen skulle indeholde penge til uddannelse. Den grønne omstilling kommer jo ikke ud af et excel-ark, men ude på arbejdspladserne. Så selvfølgelig skal vi investere i lønmodtagernes kvalifikationer. Det giver tryghed for den enkelte og bedre medarbejdere til virksomheder,” siger Lizette Risgaard.

Kontakter

Information om FH - Fagbevægelsens Hovedorganisation

FH - Fagbevægelsens Hovedorganisation
FH - Fagbevægelsens Hovedorganisation
Islands Brygge 32D
2300 København S

35 24 60 00https://fho.dk

Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH) er Danmarks største og stærkeste tværfaglige fællesskab. Vi organiserer faglige organisationer, der repræsenterer mere end 1,3 mio. lønmodtagere. Både offentligt og privat ansatte.

FH kæmper for job og uddannelse til alle, for et sikkert og sundt arbejdsmiljø og for et trygt, demokratisk og solidarisk samfund.

Vi er en del af den rigtige fagbevægelse, der kæmper for ordnede forhold for vores medlemmer. Vi forhandler med arbejdsgiverne for at sikre og fastholde ordentlige løn- og arbejdsvilkår. Det er det, vi kalder ”Den Danske Model”.

Vi arbejder for job til alle, og for at Danmark fortsat er et produktivt velfærdssamfund. Derfor bekæmper vi social dumping, der undergraver den danske model og vores overenskomster.

Vores værdigrundlag bygger på stolthed, lighed og fællesskab. Vi tror på, at vi er stærkere sammen end hver for sig.

Følg pressemeddelelser fra FH - Fagbevægelsens Hovedorganisation

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra FH - Fagbevægelsens Hovedorganisation

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum