Dansk Metal

Grøn skattereform bør sikre balance mellem grøn omstilling, konkurrenceevne og arbejdspladser

Del

Regeringens skattereform sikrer grøn omstilling gennem CO2-afgift og teknologiudvikling.

Det er et helt afgørende element i regeringens grønne skattereform, at de mest energiintensive virksomheder får tilskud til at fange og lagre CO2 – ellers ville der være stor risiko for, at arbejdspladser vil forsvinde ud af Danmark.

”Vi har en række virksomheder i Danmark, der bruger rigtigt meget energi. Det er gode, danske arbejdspladser, og det ville være galimatias, hvis man lavede et system, så de blev tvunget til at flytte ud af landet uden effekt. Det ville hverken gøre noget godt for klimaet eller for danskernes økonomi. Derfor er det et vigtigt element, at regeringen lægger op til, at virksomhederne kan få støtte til at fange og lagre CO2. Det kan være det, der bevarer virksomhederne og de mange arbejdspladser i Danmark”, siger Claus Jensen.

Dansk Metal bakker op om en ensartet CO2-afgift for virksomhederne, men understreger, at det er vigtigt, at det ikke står alene. Der bør være fokus på teknologiudvikling. Claus Jensen opfordrer til bredt politisk samarbejde om reformen.

”Hvis vi fortsat skal have industri i Danmark, er det vigtigt, at der er en fornuftig balance. Der må ikke gå ideologi eller politisk drilleri i det. Jeg opfordrer kraftigt til, at denne aftale bliver indgået i et bredt politisk forlig på Christiansborg. Det vil være til gavn for industriens virksomheder og lønmodtagerne”, siger Claus Jensen.

Dansk Metal ser gerne, at omstillingspuljerne bliver aktiveret hurtigere, end der er lagt op til i udspillet.

”Det er vigtigt, at virksomhederne har tid til at forberede sig på den nye CO2-afgift, og det vil være en stor hjælp, hvis de allerede nu kan få støtte til f.eks. at indfange og lagre CO2 og andre grønne tiltag”, siger Claus Jensen.

Han er godt tilfreds med, at det ser ud til, at regningen for den grønne omstilling ikke ender hos de danske lønmodtagere.

”Lønmodtagerne oplever lige nu, at lønkronerne ikke rækker så langt som for bare få måneder siden. Derfor er det godt, at regeringen undlader at ramme lønmodtagerne med højere afgifter eller ved at hæve bundskatten. I de kommende forhandlinger bør politikerne holde fast i, at det ikke skal være danskere med ganske almindelige lønninger, der kommer til at betale for den grønne omstilling. Det er vigtigt, hvis der skal være folkelig opbakning til, at vi som samfund skal nedsætte udledningen af CO2 med 70 procent”, siger Claus Jensen.

Kontakter

Billeder

Information om Dansk Metal

Dansk Metal
Dansk Metal
Molestien 7
2450 København SV

33 63 20 00https://www.danskmetal.dk/

Dansk Metal er en fagforening for ca. 108.000 lønmodtagere, der arbejder med it, teknik og mekanik.

Følg pressemeddelelser fra Dansk Metal

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Metal

Dansk Metal: Regeringens reform løser ikke grøn flaskehals26.9.2022 11:01:33 CEST | Pressemeddelelse

Regeringen har med ”Danmark kan mere III” lanceret en reform af universitetsuddannelserne for at styrke dimittendernes overgang til arbejdsmarkedet og beskæftigelse. Regeringen lægger samtidigt op til en omfordeling i uddannelsessystemet, som er helt nødvendig. Men i udspillet er det uklart, hvad provenuet skal gå til, og investeringerne kommer for sent, hvis Danmark skal gennemføre 70 procents-målsætningen i 2030.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum