FH - Fagbevægelsens Hovedorganisation

Grøn skattereform baner vejen for langtidsholdbare klimaafgifter

Del

Regeringen, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre, Venstre og Konservative har netop indgået en aftale om Grøn skattereform. En aftale, som lægger sporene ud til klimaafgifter på en ansvarlig måde, ifølge FH’s formand.

”Det er rigtig godt, at der er indgået en bred politisk aftale, som baner vejen for højere klimaafgifter. Jeg synes, man rammer en god balance mellem at sende et stærkt signal om højere afgifter og samtidig tage hensyn til den aktuelle økonomiske situation,” siger FH’s formand, Lizette Risgaard.

Ekspertgruppe skal tage hensyn til uligheden og arbejdspladser
Med aftalen nedsættes der en ekspertgruppe, der i løbet af de to kommende år skal udarbejde forslag til en ensartet CO2-afgift. Forslaget skal bl.a. være provenuneutralt og tage højde for lækage og social balance. FH anbefalede i Helhedsplanen for retfærdig grøn omstilling at nedsætte en ekspertkommission med samme opdrag.

”Hvis vi bare udskriver en CO2-regning til virksomhederne fra den ene dag til den anden, risikerer vi, at det koster arbejdspladser og at de fattigste skal betale den højeste pris. Det er ikke langtidsholdbart. Vi kommer kun i mål med CO2-afgifter med en gennemtænkt model, der tager hensyn til danske arbejdspladser og ikke øger uligheden,” siger Lizette Risgaard.

Vi skal investere os mere grønne ud af krisen
FH-formanden noterer sig desuden, at investeringsvinduet er blevet en tone grønnere i den endelige aftale sammenlignet med regeringens udspil. Det er i tråd med forslagene i FH’s genopretningsplan.

”Vi har i fagbevægelsen foreslået et investeringsvindue, som understøtter, at virksomhederne investerer sig ud af krisen med fremtiden og klimaet for øje. Sammen med et tydeligt signal om klimaafgifter i fremtiden, vil aftalen bidrage markant til den grønne omstilling,” afslutter Lizette Risgaard.

Nøgleord

Information om FH - Fagbevægelsens Hovedorganisation

FH - Fagbevægelsens Hovedorganisation
FH - Fagbevægelsens Hovedorganisation
Islands Brygge 32D
2300 København S

35 24 60 00https://fho.dk

Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH) er Danmarks største og stærkeste tværfaglige fællesskab. Vi organiserer faglige organisationer, der repræsenterer mere end 1,3 mio. lønmodtagere. Både offentligt og privat ansatte.

FH kæmper for job og uddannelse til alle, for et sikkert og sundt arbejdsmiljø og for et trygt, demokratisk og solidarisk samfund.

Vi er en del af den rigtige fagbevægelse, der kæmper for ordnede forhold for vores medlemmer. Vi forhandler med arbejdsgiverne for at sikre og fastholde ordentlige løn- og arbejdsvilkår. Det er det, vi kalder ”Den Danske Model”.

Vi arbejder for job til alle, og for at Danmark fortsat er et produktivt velfærdssamfund. Derfor bekæmper vi social dumping, der undergraver den danske model og vores overenskomster.

Vores værdigrundlag bygger på stolthed, lighed og fællesskab. Vi tror på, at vi er stærkere sammen end hver for sig.

Følg pressemeddelelser fra FH - Fagbevægelsens Hovedorganisation

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra FH - Fagbevægelsens Hovedorganisation

Fagbevægelsens Hoveorganisation har nu etableret 17 nye FH-sektioner15.12.2020 22:12:57 CET | Pressemeddelelse

I aften faldt den sidste af i alt 17 nye, lokale sektioner under Fagbevægelsens Hovedorganisation på plads. Hermed er fusionen mellem de to hovedorganisationer LO og FTF tilendebragt. ”Jeg glæder mig til, at vores nye, stærke, tværfaglige sektioner skal ud og være med til at skabe endnu bedre resultater for medlemmerne”, siger Lizette Risgaard, formand for Fagbevægelsens Hoveorganisation.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum