Forsikring & Pension

Grøn infrastruktur kræver samarbejde mellem staten og det private

Del

Kommentar: Det er ikke nødvendigvis staten alene, der skal udbygge den grønne infrastruktur, konkluderer ny rapport fra Klimarådet. Forsikrings- og pensionsbranchen er klar til at bidrage med investeringer og know-how.

Klimarådet har netop præsenteret en ny rapport, der bl.a. peger på, at staten alene ikke kan løfte den nødvendige udbredelse af grøn infrastruktur i Danmark.

Forsikrings- og pensionsselskaberne er klar til bidrage og opfordrer politikere og myndigheder til at inddrage branchen, når der skal investeres i ny grøn infrastruktur

 - Vi står over for et massivt behov for at få udbygget den grønne infrastruktur, og det kan kun løses i tæt samarbejde – og på tværs af det offentlige og det private. Klimarådet understreger i deres analyse i dag, at det ikke nødvendigvis er staten, der skal eje eller etablere infrastrukturen, men staten skal selvfølgelig være stærkt involveret. Forsikrings- og pensionsbranchen er klar til at bidrage med både know-how og investeringer, siger underdirektør Tom Vile Jensen, Forsikring & Pension.

Branchen har gode erfaringer med investeringer i store infrastrukturprojekter og har samlet investeret 248 mia. kr. i grøn teknologi, heraf 87 mia. kr. i danske projekter.

 - En af de helt store opgaver for at komme i mål med den grønne omstilling er at få grøn strøm ind i hele vores infrastruktur. Fra kollektiv transport til ladestandere og elnettet. Så der venter i den grad en opgave, som kræver nye investeringer og smarte fælles løsninger, siger Tom Vile Jensen.

Kontakter

Nicolai Schacke, 24 24 04 02 / nis@forsikringogpension.dk

Information om Forsikring & Pension

Forsikring & Pension
Forsikring & Pension
Philip Heymans Allé 1
2900 Hellerup

41919101http://www.forsikringogpension.dk/

Forsikring & Pension er brancheorganisation for forsikrings- og pensionsselskaberne i Danmark.

Følg pressemeddelelser fra Forsikring & Pension

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Forsikring & Pension

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum