Green Power Denmark

Grøn Energi Dag: Vi har nu produceret mere grøn strøm end i hele 2021

Del

I år har vi produceret grøn strøm som aldrig før, og nu har vi nået en ny grøn milepæl. De danske solceller og vindmøller har i årets første 10 måneder produceret samme mængde sol- og vindenergi som i hele 2021, viser en opgørelse fra Green Power Denmark. Den 5. november markeres derfor som ’Grøn Energi Dag’.

Knap to måneder inden udgangen af 2022 runder vi en produktion på 17,48 terawatt-timer (TWh) strøm fra solceller- og vindmøller. Det svarer til produktionen hele sidste år.

- Grøn energi er vores vej ud af energi- og klimakrisen. Rekorden viser, at udviklingen går den helt rigtige vej. Den høje produktion af grøn strøm skyldes, at nye solcelle- og vindmølleanlæg er taget i brug. Men vi kan også takke det danske vejr, der har skabt gunstige forhold for produktionen af grøn energi, siger Kristian Jensen, adm. direktør i Green Power Denmark.

Den store havvindmøllepark Kriegers Flak ud for Møn, der blev færdiggjort i 2021, har været med til at øge Danmarks produktion af grøn strøm. Den har for første gang produceret energi i et helt år. Samtidig har nye solcelleanlæg medført, at vi indtil nu har produceret 2,1 TWh solenergi. Det er en stigning på 50 procent i forhold til hele sidste år.

Hertil har vejret været med os. I de måneder hvor vi har haft mindre blæst, har vi haft mange soltimer og omvendt. Vi har derfor set et stabilt niveau i produktionen af sol- og vindenergi, og de første ti måneder har nu sat høje ambitioner for de sidste to måneders produktion af grøn energi.

- Vi har høje forventninger til resten af året. Hvis vi forsætter niveauet året ud, vurderer vi, at solceller og vindmøller ender med at producere over 20 TWh i år. Det svarer til mere end halvdelen af det årlige strømforbrug i Danmark, der vil blive dækket af grøn strøm, siger Kristian Jensen.

Årets høje produktion af grøn strøm vidner om, at udviklingen går i den rigtige retning. Men der er stadig lang vej igen. Om otte år skal vi have firedoblet grøn strøm på land mens havvind skal femdobles, hvis Danmark skal nå klimamålene. Det kræver, at de politiske aftaler, allerede nu, følges op af konkret handling. Hvis det sker, vil årets høje produktion af grøn energi blive slået i de kommende år i takt med, at nye sol- og vindmølleanlæg opstilles.

Nøgleord

Kontakter

Information om Green Power Denmark

Green Power Denmark
Green Power Denmark
Vodroffsvej 59
1900 Frederiksberg C

35 300 400http://greenpowerdenmark.dk

Green Power Denmark er Danmarks grønne erhvervsorganisation og vil fungere som talerør for den danske energisektor. Sammen med vores mere end 1500 medlemmer arbejder vi for, at Danmark hurtigst muligt elektrificeres med grøn strøm. Green Power Denmark repræsenterer både energiindustrien, store og små ejere og opstillere af energiteknologi samt de selskaber, der driver det danske elnet og handler med energi.
Green Power Denmark blev grundlagt 23. marts 2022 ved en fusion af Dansk Energi, Wind Denmark og Dansk Solkraft. 

Følg pressemeddelelser fra Green Power Denmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Green Power Denmark

De største resultater på COP27 blev skabt i kulissen20.11.2022 04:48:29 CET | Pressemeddelelse

COP27 i Sharm el-Sheikh sluttede med en markant håndsrækning til udviklingslandene. Trods stor modstand fra en række velstående lande, bliver der oprettet en fond, som kan være med til at dække udviklingslandenes tab i forbindelse med oversvømmelser, storme og andre klimakatastrofer. De største fremskridt på klimakonferencerne sker dog uden for forhandlingslokalerne. Det skyldes ikke mindst, at virksomhederne involverer sig stærkt og skubber på for at få hastighed i den grønne omstilling.

EU godkender indefrysning af energiregningen31.10.2022 19:29:00 CET | Pressemeddelelse

EU-Kommissionen har godkendt, at danske husholdninger og virksomheder kan indefryse en del af deres energiregning. Green Power Denmark glæder sig over, at der er godkendt en ordning, der kan hjælpe de forbrugere, som kæmper med at betale de høje energiregninger. Statsstøttegodkendelsen kommer dagen før, ordningen skal træde i kraft, og myndighederne har givet energiselskaberne 14 dage til at indføre ordningen, der stadig vil gælde fra 1. november.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum