Billund Kommune

Grindsted skal være foregangsby: Byen er en af 14 udvalgte ”frie bymidter”

Del

Billund Kommune er kommet med i en forsøgsordningen om at finde nye veje til mere liv i bymidterne.

At skabe en endnu mere levende og aktiv bymidte i Grindsted.

Det er formålet med Billund Kommunes nytænkende projekt for Grindsted, som er kommet gennem nåleøjet til forsøgsordningen ”Frie Bymidter” ved Bolig- og Planstyrelsen.

Sammen med 31 andre kommuner har Billund søgt om at blive en del af forsøgsordningen, og 14 kommuner – heriblandt altså Billund - er nu udvalgt af Bolig- og Planstyrelsen til at arbejde videre.

Projektet i Grindsted går ud på at omdanne Grand Hotel til et ”Byens Hotel” - et borgerhus og mødested til gavn for alle byens borgere. Byens Hotel skal være omdrejningspunkt for bylivet.

Det præcise indhold og aktiviteterne i huset samt de kommende investerings-, ejer- og samarbejdsformer er endnu ikke på plads, og Billund Kommune skal bruge resten af 2022 på at kvalificere og beskrive projektet yderligere. Kvalificeringen af projektet kommer til at ske i samarbejde med byens aktører for at sikre, at huset imødekommer de behov, borgerne i Grindsted har.

”Det er en vigtig ambition for os at skabe stærke byer i hele Billund Kommune, så byerne danner grobund for liv, glæde og fællesskaber. Jeg er derfor utroligt glad for, at vi er blevet udvalgt til at gå videre med dette projekt, som jeg tror, har stort potentiale for at samle borgerne i Grindsted på tværs af interesse og aldre,” siger Simon Nicolajsen Jørgensen, formand for Teknik-, Plan- og Kulturudvalget i Billund Kommune.

De næste skridt

Billund Kommune skal nu i gang med at beskrive projektet yderligere. Samtidig skal der ses på, hvilken lovgivning kommunen ønsker at blive fritaget fra. Folketinget skal i løbet af 2023 endeligt behandle, om Billund Kommune kan blive fritaget, og om projektet derfor bliver til virkelighed. Bliver ansøgningen endeligt godkendt, starter projektet fuldhjertet op i 2024 og løber til 2029.

Billund Kommune regner dog med at gå i gang meget tidligere, da der er masser af planlægning, dialog og samarbejde, der kan starte op allerede nu, og som understøtter omdannelsen af Grand Hotel og med at skabe mere liv i bymidten. Kommunen opfordrer derfor alle til at deltage, når der på sigt inviteres til forskellige former for samskabelse om Byens Hotel.

Kontakter

Andreas BjerrePresse- og brandingchef

Direkte: 79 72 72 09
Mobil: 24 92 86 79

abj@billund.dk

Information om Billund Kommune

Billund Kommune
Jorden Rundt 1
7200 Grindsted

79 72 72 00https://billund.dk/

Børnenes Hovedstad, en del af Trekantområdet, en af Danmarks bedste erhvervskommuner.

Følg pressemeddelelser fra Billund Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Billund Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum