LandboUngdom

Grindsted Landbrugsskole vinder skole-DM i pløjning 2021

Del

Det var fire glade studerende fra Grindsted Landbrugsskole, der lørdag den 30. oktober indtog øverste trin på præmieskamlen ved DM i pløjning 2021.

Der var tæt løb mellem Grindsted Landbrugsskole og Nordjyllands Landbrugsskole, Lundbæk på marken. Det var til slut kun 12,5 point, der endte med at adskille de to.

“Der var en høj standard derude, og sammenholdet var rigtig godt. Det er svært, når man ikke har konkurrencerutinen inde under huden, så nogle blev lidt pressede på tid, og andre var færdige i meget god tid, men de har helt sikkert lært noget i dag,” siger overdommer Lars Gammelvind.

Til DM i pløjning dystede tre pløjeteams fra tre forskellige landbrugsskoler om, hvem der kunne pløje flottest og med mest præcision. Pløje-dommerne gav karakter ud fra 12 forskellige parametre. Der blev også holdt øje med, hvordan de studerende håndterede sikkerheden og samarbejdet under konkurrencen.

“Det fede ved at være med er, at vi har fået en masse sammenhold. Vi har brugt rigtig meget af vores fritid på at træne, så det er også bare fedt at vinde. Og så har vi lært nogle ting, som vi helt sikkert kan tage med videre,” siger Mads C. Rasmussen.

Det var ham, Emil E. Hansen, Magnus A. Mikkelsen og Tobias H. Jørgensen, der løb med vandrepokalen, og det var deres træner Knud Lorentzen stolt over.

“Det er bare fedt at være sammen med drengene og se, hvor meget læring de kan suge ud af det her,” sagde Knud Lorentzen.

 

Resultatlisten for DM i skolepløjning

 

  1. Grindsted Landbrugsskole: 118,25 point
  2. Nordjyllands Landbrugsskole, Lundbæk: 106,25 point
  3. Asmildkloster Landbrugsskole: 94,50 point

Kontakter

Jacob Neimann
Formand for styregruppen bag DM i pløjning 2021 og næstformand i Landspløjeudvalget
42182305

Maria Jakobsen
Kommunikationskonsulent
22912041
mjak@seges.dk

Billeder

Information om LandboUngdom

LandboUngdom
LandboUngdom
Agro Food Park 15, Skejby
8200 Aarhus N

+45 78 78 01 29https://landboungdom.dk

LandboUngdom er en ungdomsorganisation med 47 lokalforeninger og cirka 3.500 medlemmer. Vi er mødested for unge på landet og unge med interesse for livet på landet. LandboUngdom arbejder for at skabe aktivitet for de unge på landet, så det at bo på landet bliver mere spændende.

Følg pressemeddelelser fra LandboUngdom

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra LandboUngdom

Blog fra LandboUngdoms Politiske Udvalg: Dine økonomiske valg påvirker vores verden10.2.2022 00:00:00 CET | Pressemeddelelse

Bæredygtighed, klima, grøn omstilling mm. er bare nogle af de ord som efterhånden har sat sig fast i vores hverdag. Uanset om du arbejder som bankrådgiver, sygeplejerske eller landmand og om du bor i byen eller på landet, spiller ordene en rolle i din hverdag. Politikkere, medier og virksomheder gør os opmærksomme på klimaforandringerne i hele verden, og selvom vi alle er enige om at vi gerne vil se en positiv fremtid i møde, er det for mange af os svært at forholde sig til om regeringens og EU´s beslutninger ift. klima er de rigtige, fordi beslutningerne omhandler områder, som ligger langt fra vores hverdag, eller som vi ikke har nok fagligt kendskab til.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum