E.ON Danmark

GreenMobility og E.ON går sammen om europæisk satsning

Del

I fremtiden bliver det nemmere at køre grønt og lydløst rundt i europæiske storbyer. Bybilsordningen GreenMobility og energiselskabet E.ON går nu sammen om at afdække mulighederne for at udrulle ladenetværk og elektriske bybiler i en række europæiske byer.

Pressefoto af Thomas Tolstrup: GreenMobility og E.ON vil udbrede de grønne bybiler til resten af Europa
Pressefoto af Thomas Tolstrup: GreenMobility og E.ON vil udbrede de grønne bybiler til resten af Europa

Siden 2016 har det været muligt at hoppe ind i en af GreenMobilitys elektriske delebiler i København. Det har mindsket trængslen, forbedret luftkvaliteten og gjort det nemmere at komme rundt i byen. Efter københavnsk forbillede forener selskaberne nu indsatsen for at udbrede den elektriske delebilsordning til resten af Europa.

”I 2021 skal man kunne køre i vores bybiler i 20 byer i Europa. Sammen med en stærk europæisk strømleverandør som E.ON har vi et ideelt grundlag til at starte GreenMobility op også i byer, hvor der ikke i forvejen findes lade-infrastruktur,” siger Torben Andersen adm. direktør hos GreenMobility.

I København, hvor GreenMobility i dag har 400 bybiler, lader bilerne op på E.ONs ladenetværk og samarbejdet skal nu tages med ud i Europa, hvor efterspørgslen på elektriske bybiler stiger.

”Samtlige storbyer har problemer med både trængsel og luftforurening, og flere europæiske byer har allerede besluttet at udfase dieselbiler eller indføre miljøzoner. Derfor er elektriske bybilsordninger ideelle. De løser trængselsproblemerne og elbilerne har ingen udstødning eller støj,” siger Tore Harritshøj, adm. direktør for E.ON Danmark og E.ONs nordiske mobilitetsforretning, og pointerer, at al strøm i E.ONs offentlige ladenetværk kommer fra vedvarende energikilder.

Elbiler mindsker luftforurening og trængsel

Nye tal fra Det Europæiske Miljøagentur viser, at langt de fleste europæiske byboere er udsat for al for høj luftforurening. Miljøagenturet vurderer, at luftforureningen er skyld i 428.000 tidlige dødsfald i Europa om året. Selvom luftkvaliteten i Nordeuropa generelt er bedre end i Sydeuropa, er udledningen af sundhedsskadelige gasser og partikler stadig for høj flere steder.

Siden 2010 har Danmark overskredet EU's luftkvalitetsregler, særligt på grund af den københavnske luftkvalitet, som er fyldt med sundhedsskadelige NOx-gasser.

”Elektriske bybiler udleder ikke sundhedsskadelige gasser såsom NOx og CO2 under kørsel, og bybiler er derfor med til at forbedre luftkvaliteten i byer. Faktisk sparede bybilerne København for ca. 350 tons CO2 i 2017 og må derfor siges at være et vigtigt redskab for byer i deres bestræbelse på at nå klimamål.” siger Torben Andersen, adm. direktør for GreenMobility.

Om GreenMobility

GreenMobility A/S er en dansk udbyder af elektriske dele-bybiler. I dag opererer GreenMobility 400 Bybiler i Københavnsområdet og tilbyder enkel, fleksibel og bæredygtig transport. Bybilerne lokaliseres, bookes og låses op med Din Bybil app’en. Man betaler kun for den tid man bruger bilen, og efterlader den ved ens destination inden for zonen, hvor den næste bruger kan leje den. Det er GreenMobilitys ambition at være blandt Europas førende udbydere på det hastigt voksende marked for bybiler med tilstedeværelse i flere europæiske byer i nær fremtid. GreenMobility er noteret på Nasdaq First North i København.

Torben Andersen, adm. direktør +45 3111 1620 aw@greenmobility.com

Michelle Barosin, kommunikation & investor relations+45 4275 4165 mb@greenmobility.com

 

Om E.ON

E.ON er et af Europas største privatejede energiselskaber, som målrettet bidrager til at omstille verden til et fossilt frit samfund. I Danmark fokuserer vi på produktion af energi fra vedvarende energikilder, energinetværk og energieffektive kundeløsninger. Vi har investeret og anlagt nogle af landets største biogasanlæg, de første biogastankstationer og Danmarks største ladenetværk med mere end 1.300 offentlige ladepunkter og 50 hurtigladere langs motorvejsnettet. Vi er en af Nordens største elbiloperatører og sammen med partnere, er vi i gang med at udrulle Europas første hurtigladernetværk. E.ON har mere end 32 mio. kunder i Europa og Nordamerika, og vi har de seneste ti år investeret € 11 mia. i vedvarende energikilder.

Karen Marie Jensen, Communications Manager i E.ON +45 3038 6183 karen.jensen@eon.dk

Nøgleord

Kontakter

Karen Marie Jensen
Communications Manager
tlf.: +45 3038 6183
mail: karen.jensen@eon.dk

Billeder

Pressefoto af Thomas Tolstrup: GreenMobility og E.ON vil udbrede de grønne bybiler til resten af Europa
Pressefoto af Thomas Tolstrup: GreenMobility og E.ON vil udbrede de grønne bybiler til resten af Europa
Download

Information om E.ON Danmark

E.ON Danmark
E.ON Danmark
Dirch Passers Alle 76
2000 Frederiksberg

70 27 05 77https://www.eon.dk

Et af Europas største privatejede energiselskaber

E.ON Danmark A/S er et dansk energiselskab, der indgår i en af Europas største privatejede energikoncerner med 42.000 medarbejdere og 33 millioner kunder. Vores ambition er at drive den grønne omstilling og være den foretrukne partner inden for bæredygtige energiløsninger. Derfor har vi investeret massivt i udviklingen af grønne og innovative energiløsninger; fra at forsyne elektrisk transport med strøm fra egen havvindmøllepark, Rødsand II, til udviklingen af nogle af Danmarks største og mest effektive biogasanlæg. Vi driver Danmarks største netværk af ladeløsninger til elbiler til erhverv, private og den offentlige sektor, og driver ligeledes tre biogastankstationer i partnerskab med OK samt fire biogasanlæg sammen med lokale partnere. E.ON sælger og rådgiver om el, gas, varme og energieffektivisering og ejer og drifter cirka 30 lokale kraftvarmeværker og fire fjernvarmeværker.

Følg pressemeddelelser fra E.ON Danmark

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra E.ON Danmark

Luftforurening går værst ud over børn12.11.2018 11:47pressemeddelelse

Hvert år er luftforurening fra transporten skyld i ca. 900 dødsfald. I større danske byer udsættes vi for luftforurening, der svarer til passiv rygning fra op til syv cigaretter om dagen, og børn er særligt udsatte. En af de mest effektive måder at reducere luftforureningen på er at forbyde de ældste og mest forurenende dieselbiler. Derfor går Det Økologiske Råd og energiselskabet E.ON nu sammen om en kampagne, der sætter fokus på problemet.

E.ON: Hold øje med grønt vand i Frederikssund18.10.2018 09:34pressemeddelelse

Mandag den 22. oktober tilsætter E.ON et grønt og ufarligt farvestof til fjernvarmevandet i Frederikssund. Formålet er at identificere eventuelle utætheder. De husstande, der har en defekt i deres fjernvarmeinstallation, kan opleve, at deres varme brugsvand får et grønligt skær. Det kolde brugsvand bør som udgangspunkt ikke blive grønt. Har man grønt vand, skal man derfor kontakte E.ON, og den eventuelle defekt i fjernvarmeinstallationen skal udbedres.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum