Europa Kommissionen

Green Leaf Award: Helsingør igen nomineret til europæisk pris for bæredygtige byer

Del

Helsingør i det nordøstlige Nordsjælland har imponeret med deres bærdygtighedsindsats, og er derfor ligesom sidste år blandt finalisterne til Green Leaf Awards, der gives til små byer der viser vejen for et grønt bymiljø.

Tre byer er blevet udvalgt som finalister til European Green Leaf Award 2024, der anerkender bæredygtige indsatser fra små byer. Finalisterne er: 

Helsingør (Danmark) 

Velenje (Slovenien) 

Bistrița (Rumænien) 

Repræsentationschef for Europa-Kommissionen i Danmark Per Haugaard siger: "Byerne er kernen i at løse de kriser vi har inden for klima, forurening og biodiversitet. Når vi hylder de bedste byer, kan vi inspirere andre til at følge trop." 

Green Leaf Award gives til byer med 20.000 til 99.999 indbyggere og er baseret på seks miljøindikatorer, - blandt andet luftkvalitet, vandkvalitet og hvordan cirkulær økonomi er tænkt ind i byen. Ligesom sidste år er Helsingør blandt finalisterne til prisen 

”Helsingør har gjort sig bemærket ved nu for andet år i træk at være finalister til Green Leaf Award, hvilket beviser den store indsats de gør for at fremme det grønne byliv”, siger Per Haugaard. 

Til oktober skal Helsingør sammen med de andre finalister præsentere deres grønne initiativer for en jury, der skal bedømme, hvilken by der er den retmæssige vinder af Green Leaf Award. I juryens bedømmelse indgår de seks miljøindikatorer, en vurdering af byens miljøpræstationer, byens overordnede strategi, vision og forpligtelse til bæredygtighed samt byens kommunikationsstrategi. 

Pris til større byer uddeles samtidig 

Derudover er finalisterne til European Green City Awards også fundet. European Green Capital og skal ligesom Green Leaf Awards anerkende byers indsatser for at forbedre bymiljøet og de projekter, der skal være med til at skabe det. 

Finalisterne til European Green Capital Award 2024 er byerne Valencia i Spanien og Cagliari i Italien. Green Capital Award anerkender og belønner den lokale indsats for at forbedre bymiljøet og dermed økonomien og livskvaliteten i byer med mere end 100.000 indbyggere. 

Prisen gives hvert år til en by, der er førende inden for miljøvenligt byliv. Finalisterne annonceret i dag blev valgt på baggrund af 12 miljøindikatorer. 

I oktober præsenterer de sig selv for jurypanelet, ledet af Kommissionen, og skitserer deres kommunikationsstrategi sammen med en handlingsplan for, hvordan de agter at implementere deres strategi og engagere borgerne og interessenterne i at opfylde deres grønne ambitioner.  

Vinderne offentliggøres den 27. oktober 2022 ved prisuddelingen i dette års Green Capital, Grenoble. Mere information findes på siderne forEuropean Green Capital og European Green Leaf. 

Kontakter

Billeder

Information om Europa Kommissionen

Europa Kommissionen
Europa Kommissionen
Gothersgade 115
1123 København K

33144140https://ec.europa.eu/denmark/

Repræsentationen er Europa-Kommissionens lokale kontor i Danmark, som ligger i København.

Vores opgave er at:

  • Forklare, hvad EU-politikker betyder for dig i Danmark
  • Forsyne de danske myndigheder og berørte parter i Danmark med information om EU
  • Tilbyde presse- og medietjenester i Danmark om nye udviklinger i udarbejdelsen af EU-politikker
  • Være Europa-Kommissionens talerør i Danmark
  • Holde Kommissionen i Bruxelles underrettet om vigtige politiske, økonomiske og sociale hændelser i Danmark

Følg pressemeddelelser fra Europa Kommissionen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Europa Kommissionen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum