Grønnegades Kaserne Kulturcenter

Gratis sommerkoncerter under åben himmel i Næstved

Del

Der står varme, sommer og lækre, gratis koncerter på menuen, når Grønnegades Kaserne Kulturcenter endnu en gang inviterer indenfor til Sommer på Grønnegade. Koncerterne spænder vidt over genrer, men fælles for dem er, at de alle sammen foregår under åben himmel på Lave Ridebane. De bookede navne er: Zar Paulo, Pauline, Godtfolket, The Courettes, Kansas City Stompers, Havblik, Aksglæde, Starlingville, Zididada og en operahyldest: Viva Puccini!

Fredag, lørdag og søndag i to uger kan alle tage til gratis koncerter på Sydsjællands største kulturcenter. Programmet for den 29. 30. og 31. juli samt 5. 6. og 7. august byder på lidt for en hver smag, lige fra ung lokal pop, eksplosiv rock, store popikoner, jazz og klassisk musik.

Fredage og lørdage er der 2 koncerter som spiller henholdsvis kl. 18 og kl. 20. Søndagene byder på én koncertoplevelse som starter kl. 15.

På pladsen vil der være både plads til at stå og til at danse, og gode muligheder for at sidde ved de mange borde og bænke og nyde sine mad- og drikkevarer, der kan købes på pladsen.

Du kan læse mere om de enkelte koncerter på gkkultur.dk.

Den allerførste koncert starter fredag den 29. juli kl. 18.00 og byder på det fremadstormende aarhusianske band Zar Paulo. Zar Paulo brød for alvor igennem med deres new-wave lyd i 2020 med single ”Stop Believing”. Senest har Zar Paulo fået luft under vingerne med nummeret ”Klap for fædrelandet”. Et nummer som musikmediet Soundvenue kvitterede for ved udgivelsen med ordene ”Her er nemlig et mirakel af en sang: Sjov og skør, men skrap og samfundsspydig. Stramt komponeret, men samtidig totalt løssluppen.”

Samme fredag aften fortsætter festen, når Pauline går på scenen kl. 20. Pauline er helt særlig, og sådan en musiker som rammer dig lige i hjertekulen med sin stemme og budskab. Hendes debutsingle ”Ny og næ” handler om den depression hun var ramt af som teenager. Sangen blev 'P3's Uundgåelige' i det øjeblik, den blev udgivet. Siden er det gået støt fremad, og med heftig radio-play, tusindvis af streams og live-optrædener.

Dagen efter, lørdag den 30. juli, får scenen besøg af det lokale band Godtfolket. Mange musikelskere i området har allerede stiftet bekendtskab med bandet, der vinder flere og flere hjerter for deres lækre lyd og sange. Som bandet selv siger, så skal publikum forestille sig CV. Jørgensen får et barn med Shubidua, og at Rugsted & Kreutzfeld står faddere til dåben. Det er dansksproget rockmusik med groovy nerve, brus i orglet og ild i guitaren.

Derfor er der varmet perfekt op til aftenens internationale hovednavn; den dansk-brasilianske duo ”The Courettes”. The Courettes er en eksplosiv rockduo, der har kombineret den perfekte blanding af garagerock, 60er-pigepop, wall of sound, surfmusik og doo-wop. Bandet er som The Ronettes møder The Ramones til en vild fest i Gold Star Studiernes ekkokammer. Deres seneste singler Want You! Like A Cigarette”, ”Hop The Twig” og “R.I.N.G.O” har alle fået massiv airplay på BBC6 Radio i England og på radiostationer i Europa og USA. ”Back In Mono” har fået topanmeldelser i de største magasiner som Mojo, Classic Rock og Shindig og nåede utallige Best Of Album-lister i 2021.

Søndag den 31. juli bliver endnu en koncertdag i topklasse! Selveste Kansas City Stompers gæster Næstved denne dag. Det legendariske jazzorkester har intet mindre end 70 år bag sig, og har udgivet intet mindre end 45 plader. Kansas City Stompers er en af de længstlevende underholdningsmaskiner i Danmark. Navnet stammer fra byen Kansas City der var et musikalsk kraftcenter i 30'erne - og for den unge klarinettist Niels Abild, et oplagt navn til hans band, der havde sit første betalte gig i 1951! Musikken var jazz - i det grænseområde mellem swing og trad., der også siden har været udgangspunkt for Kansas City Stompers. Ensemblet er dog aldrig gået af vejen for blues, pop, rock, samba og hvad tiden musikalske fænomener nu har gået og heddet. Kansas City Stompers sammensættes altid at et væld af dygtige musikere, og denne dag kan publikum blandt andet glæde sig over at opleve Niels Abild, Jesper Thilo, Ulf Johanneson, Roger Berg, Lasse Lundstrøm. Det er en matinée-koncert der starter kl. 15.00.

Fredag den 5. august starter med det virkelig talentfulde band fra Næstved; Havblik. Når de stiller sig på scenen kan du forvente at høre alt fra de fedeste rocksoloer til ørehængende popvokaler. Med forsøg på at skabe en kæmpe dansefest, er der fede trommegrooves og frække harmonier, som sætter gang i dansegulvet.

Det kan aftenens anden optrædende glæde sig over, når Aksglæde går på scenen kl. 20.00. Aksglæde er nærmest blevet synonym for altid smittende, spillevende livekoncerter, hvor de lyriske popperler og fængende melodier finder vej helt udover scenekanten til både bankende hjerter og rytmen i fødderne.  

Selv, kalder Aksglæde sin musik for ”digte, du kan danse til” – og de reflekterende tekster med et drømmende, nostalgisk lydbillede har været med sangskriveren lige siden den selvbetitlede debut-EP i 2016.  Sidste efterår albumdebuterede Aksglæde med, ’Ting Ændrer Sig’, som bl.a. blev udvalgt af Soundvenue som et af tidens vigtigste udgivelser og som ifølge GAFFA var ”en smuk og fængende skildring af, hvordan opbruddene i livet som 29-årig ser ud.”  

Lørdag den 6. august kl. 18 kan Grønnegades Kaserne Kulturcenter præsentere publikum for Starlingville, der er et spændende nyt navn på den danske musikscene. Da deres seneste single ’Beautiful Day’ udkom 4 marts introducerede bandet for første gang omverdenen for deres medrivende musikalske univers. Debutalbummet Welcome to Starlingville, udkom 29 april 2022, og kom direkte ind som ugens album på DR P5.

Starlingvilles melodiske og organiske lyd har lige dele rødder i pop-rock, roots-rock og country-folk. Deres fasttømrede lyd og store spilleglæde, vidner om et band, hvis medlemmer har været musikalske
legekammerater siden barnsben og som kollektivt har været omkring alt fra heavy metal og musicals til country og gospel.

Samme aften er en af dansk livemusik sværvægtere at finde på scenen kl. 20. Zididada er evig sol, får dig til at kunne gå på vandet og smile lidt mere til verden omkring dig. Zididada er bandet der får dit hjerte til at bruse at kærlighed til livet, og med den charmerende Jimmy Bacoll i front er der garanti for en fest.

Udtrykket Evig Sol har hængt som et mantra over det danske band ZIDIDADA siden starten i ’99, hvor fest, glæde og vellyd altid har været deres foretrukne udtryk.

I to årtier har de turneret land og rige rundt med hits som bla. Please ya Lisa, Walking on Water og Prinsesse. De debuterede i 1999, og med Jimmy og Danny som stiftere, fik de hurtigt samlet det hold, der stadig i dag står på scenen weekend efter weekend. I 2012 søgte Danny andre veje, og nu er de 6 mand.

Søndag den 7. august slutter rækken af gratis Sommer på Grønnegade-koncerter af med noget helt unikt. Næstved Musikforening og historiske musikforeninger Næstved Early Music Festival og HICSUM er gået sammen og arrangerer en meget flot afslutning. De hylder den italienske komponist Giacomo Puccini under temaet ”Viva Puccini”. Glæd dig til at høre hans største operaer, når den verdenskendte italienske operakomponists værker bliver opført af sopran Philippa Cold og tenoren Per Jellum, akkompagneret af Jacob Gade Strygerne og dirigeret af Jonas Viggo Pedersen.

Kontakter

Billeder

Download
Download
Download
Download
Download
Download
Blæst - Sommer på Grønnegade 2021. Fotograf: Christian Ehlers
Blæst - Sommer på Grønnegade 2021. Fotograf: Christian Ehlers
Download

Links

Information om Grønnegades Kaserne Kulturcenter

Grønnegades Kaserne Kulturcenter
Grønnegades Kaserne Kulturcenter
Grønnegade 10
4700 Næstved

5588 3940http://www.gkkultur.dk

Grønnegades Kaserne Kulturcenter i Næstved er Sydsjællands største kulturcenter med koncerter, teater, foredrag, stand-up samt andre arrangementer. Kulturcentret er beliggende i de tidligere kasernebygninger, der var kendt som Grønnegades Kaserne og alle de gamle bygninger er i dag blevet indrettet til en række forskellige kulturelle formål.

Følg pressemeddelelser fra Grønnegades Kaserne Kulturcenter

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Grønnegades Kaserne Kulturcenter

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum