Boghandlerforeningen

Gratis læseglæde til børn

Del

Covid19 har medført mere hjemmeliv og overskud til at læse flere bøger. Boghandlerne vil holde fast i læsetendensen og uddeler en gratis kvalitetsbog til børn i målgruppen 9-12 år under Verdensbogugen den 5.-12. september.

”Børnene er tilbage i skole og skal nu igen bruge tid på lektier og pligtlæsning. Vi ved, hvor vigtigt det er for deres læselyst, læseevner og senere uddannelse, at børnene også læser af lyst og glæde i fritiden. Det vil vi gerne stimulere med en god, gratis bog”, siger Bo Dybkær, direktør i Boghandlerforeningen.

Verdensbogugen gennemføres for anden gang den 5.-12. september. Formålet er at sætte fokus på børns læselyst og gøre opmærksom på, at boghandlerne er specialister i at vejlede om bøger, så ungerne får det helt rigtige med hjem på børneværelset.

Mere læsning på grund af Covid19

Under nedlukningen i foråret læste 33 procent af de voksne danskerne mere end de plejer, og 20 procent mente, at de ville læse mere herefter. Det viser en undersøgelse foretaget af Internetboghandlen Saxo (1). Den tendens kan mange boghandlere fortsat mærke, og nu handler det om at fastholde læselysten – også blandt børnene.

”Vi har gjort os umage for at finde den helt rigtige bog. En velskrevet roman, som kan inspirere både drenge og piger, passer til hele aldersgruppen og er første bind i en serie, så børnene kan fastholde læsningen, hvis de kan lide bogen”, fortæller Bo Dybkær.

Valget faldt på Tyvefældens Forbandelse, som er første bind i serien Samlingens Vogter af Kasper Hoff og udgives af Gyldendal. Kasper Hoff er en anerkendt børnebogsforfatter, der foreløbig har skrevet 36 bøger for børn og unge. Tyvefældens Forbandelse udleveres gratis til til børn i målgruppen 9-12 år, som møder op hos en boghandler i Verdensbogugen den 5. -12 september. På Saxo.com og Bog-ide.dk kan bogen gratis downloades som lydbog i samme periode.

Læs mere om Verdensbogugen på www.verdensbogugen.dk, hvor du også kan søge efter den nærmeste medvirkende boghandel og se og dele grafikker og videoer på dine sociale medier.

For yderligere information kontakt:

Bo Dybkær, direktør, Boghandlerforeningen, telefon: 5190 2082 bo@boghandlerne.dk
Kasper Hoff, forfatter, telefon 28 26 61 36 mail@kasperhoff.dk.

Fakta om Verdens Bogdag:

  • Verdensbogugen arrangeres af Boghandlerforeningen i samarbejde med forfatteren Kasper Hoff, forlaget Gyldendal og Clemenstrykkeriet og med DBK som hovedsponsor.
  • Verdens Bogdag den 23. april, indstiftet af Unesco i 1995, bygger på en catalansk tradition, hvor dagen fejres ved at forære en blomst og en bog til en, man holder af. Verdens Bogdag markeres i lande som Sverige, Spanien, England, Tyskland, Norge. I Danmark fejres Verdens Bogdag i en hel uge – Verdensbogugen. I år blev Verdensbogugen udskudt fra april til september på grund af Covid19-pandemien.

  • (1) Saxos undersøgelse om danskernes læsevaner.
Verdensbogugen 2020 40 sek.
Videokanal

Nøgleord

Kontakter

Links

Information om Boghandlerforeningen

Boghandlerforeningen
Boghandlerforeningen
Slotsholmsgade 1 B
1216 København K

3254 2255https://boghandlerforeningen.dk/

Følg pressemeddelelser fra Boghandlerforeningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Boghandlerforeningen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum