Haderslev Kommune

Gratis film og debatmøde i Haderslev

Del

I forbindelse med Haderslev Lysfest kan man den 4. maj kl. 13 komme gratis i biografen i Haderslev og se dokumentarfilmen ET HJEM I VERDEN og efterfølgende deltage i debatten om at komme til Danmark som flygtningebarn.

I forbindelse med årets lysfest i Haderslev vises den danske filminstruktør Andreas Koefoeds prisvindende dokumentarfilm ET HJEM I VERDEN i Kosmorama

Filmen skildrer fem asylbørn dagligdag på Røde Kors asylskole i Lynge og deres liv efter ankomsten til Danmark. Eleverne på skolen har forskellige nationaliteter og baggrunde, men fælles for dem alle er, at de er flygtet med deres familier til Danmark i håbet om at starte et nyt liv. Nogle får ophold i Danmark, andre får afslag og sendes tilbage til deres hjemland og nogle går under jorden og fortsætter deres flugt.

ET HJEM I VERDEN har været vist på flere dokumentarfilm-festivaler og vandt i 2015 en af de prestigefulde priser ved verdens største dokumentarfilm- festival IDFA i Amsterdam.

Efter filmen er der lagt op til debat med DR-journalist Maya Munksgaard som moderator. Dorte Ortved, der til daglig arbejder på Røde Kors skolen i Lynge og Edita Djaladian, der selv har oplevet et forløb som børnene i filmen, fortæller om deres oplevelser og der er mulighed for at stille spørgsmål.

Der er gratis entré til ET HJEM I VERDEN, der vises den 4. maj kl. 13.00 i Kosmorama. Gratisbilletter hentes via www.kosmorama1-2.dkKontaktinformation:

Kulturkoordinator, Thor Lange, Haderslev Kommune, telefon 40 20 63 02/ 74 34 17 44

Information om Haderslev Kommune

Haderslev Kommune
Haderslev Kommune
Gåskærgade 26
6100 Haderslev

http://www.haderslev.dk/

Følg pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Faldne sønderjyder mindes i Frankrig på 100-årsdagen for afslutningen af 1. Verdenskrig17.10.2018 10:17pressemeddelelse

Den 11. november er det 100 år siden, 1. Verdenskrig sluttede. Årsdagen markeres, som den har gjort det siden 1920’erne, med kransenedlæggelse på den sønderjyske kirkegård i Braine, Frankrig, der er officielt mindested for de sønderjyder, der faldt i tysk krigstjeneste i 1914-1918. Foruden den syd- og sønderjyske delegation deltager D.K.H. Prins Joachim og Prinsesse Marie i markeringen af 100-året for fredsslutningen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum