Aabenraa Kommune

Grand Départ Trofæet kommer til Aabenraa Kommune

Del

Seks ryttere skal cykle vandretrofæet Grand Départ Trofæet gennem Aabenraa Kommune onsdag 15. september, efter at det er blevet modtaget fra Sønderborg Kommune og derefter skal gives videre til Haderslev Kommune.

Onsdag 15. september kommer til at stå i cyklingens tegn, når Aabenraa Kommune modtager det synlige bevis på, at Tour de France kommer til kommunen i 2022. Her modtager Aabenraa Kommunes borgmester, Thomas Andresen, nemlig Grand Départ Trofæet af Sønderborg Kommunes borgmester, Erik Lauritzen, ved Damms Gård i Felsted.

Efter overdragelsen af vandretrofæet begiver det sig ud på en cykeltur igennem kommunen af seks ryttere:

  • Knud Petersen, formand Felstedegnens borgerforening
  • Thomas Andresen, Aabenraa Kommunes borgmester
  • Per Hussmann, eventchef Sport Event Syd
  • Gerth Petersen, formand Amtsringriderforeningen Aabenraa
  • Jannick Klindt, cykelrytter Rødekro Cykle Club
  • Lars Andersen, Genners Tour de France-komité

De seks cykelryttere cykler selv et stykke af ruten gennem Aabenraa Kommune på en gul ladcykel. Undervejs vil selve Grand Départ Trofæet kortvarigt blive udstillet på dagen i henholdsvis Genforeningshaven og ved Genner Hallen.

Vandretrofæet bliver cyklet fra Multikulturhuset i Sønderborg klokken 9.30 og vil blive modtaget ved Damms Gård klokken 11.00. Inden det overdrages til Haderslev Kommune klokken 16.00 ved Genner Strand, kommer det også forbi med stop ved busstoppestedet ved Varnæsvej/Strandgade, Genforeningshaven, Aabæk Efterskole, Restaurant Knapp, rundkørslen ved Bodum og Genner Hallen.

Fakta om Grand Départ Trofæet
Trofæet er et vandretrofæ, som blev indført i forbindelse med den 100. udgave af Tour de France i 2013, hvor Korsika var Grand Départ, som er startstedet for Tour de France det givende år. Trofæet har tidligere været udstillet i blandt andet Korsika, Yorkshire, Utrecht, Bruxelles og Fougères i år. Næste gang bliver det i Danmark.

Det er første gang i Tour-historien, at en Grand Départ går på tværs af et helt land, hvorfor trofæet skal på rundtur på tværs af Danmark, hvor det vil komme forbi alle fem mål- og startbyer og alle otte parcours-kommuner.

I løbet af det år, Danmark har trofæet, kommer det til at indgå i en vandreudstilling sammen med blandt andet tourens fire trøjer, to quizzer og en Tour de France-ladcykel. Udstillingen kommer til at stå i de fem start-/målbyer i nogle uger, inden det kommer videre til næste by. Trofæet vil blive cyklet af borgere og VIP’s i den gule ladcykel fra by til by gennem parcourskommunerne, lidt à la den olympiske ild.

Kontakter

Projektleder for Tour de France i Aabenraa Kommune, Thomas Overgaard Jensen, tlf.: 20 71 55 03; e-mail: toje@aabenraa.dk

Kommunikationskonsulent Aabenraa Kommune, Claus Bøge Jensen, tlf.: 24 91 79 28; e-mail: cbje@aabenraa.dk

Billeder

Information om Aabenraa Kommune

Aabenraa Kommune
Aabenraa Kommune
Skelbækvej 2
6200 Aabenraa

7376 7676https://www.aabenraa.dk/

BETINGELSER FOR BRUG AF BILLEDMATERIALE:

  • Rettigheden til anvendelse af medfølgende billedmateriale er udelukkende til brug i sammenhæng med nærværende nyhed og må således ikke arkiveres med henblik på genanvendelse i andre sammenhænge.
  • Anvendelse skal altid ske med angivelse af hele den oplyste billedbyline.

Følg pressemeddelelser fra Aabenraa Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aabenraa Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum