Graintec A/S

Graintec lander endnu en historisk ordre

Del

I kølvandet på tidligere store ordrer har det dansk-internationale firma GRAINTEC sikret sig en stor ordre for design og leverance af en ny fiskefoder fabrik. Virksomheden Marine Harvest Scotland Ltd. vil bygge Europas mest moderne laksefoder anlæg – en højteknologisk fabrik på den skotske ø Isle of Skye, hvor den vejlensiske virksomhed Graintec A/S står for projekteringen.

3D tegning for den kommende fabrik
3D tegning for den kommende fabrik

Den nye fabrik skal producere 170.000 tons foder årligt. Med en kontraktsum på 250 millioner danske kroner er det den andenstørste ordre i Graintecs historie. Højteknologi kommer til at spille en central rolle og med den voksende fokus på bæredygtighed og økologiske fødevarer kommer fabrikken til at imødekomme mange forskellige interesser. Der vil kunne blive produceret foder til forskellige størrelser laks og desuden vil der være mulighed for at producere økologisk foder. Graintec implementerer en ny teknologi for formaling og der sættes stor fokus på energigenvinding, hvilket også er et af de områder som det danske firma med datterselskaber på flere kontinenter har specialiseret sig i.

”Vi er verdensledere når det kommer til produktionsprocessen af laksefoder – med andre ord er der en chance på 67% at den fisk, som du køber i butikken, har fået foder fra et produktionsanlæg, som Graintec på den en eller anden måde har været involveret i”, siger administrerende direktør Niels Pedersen. ”Vi har gjort det igen og ser frem til at udvide vores gode samarbejde og vores virken i Kyleakin projektet”, siger han stolt og henviser til året 2012, hvor Graintec modtog deres hidtil største ordre, en foderfabrik for det norske Marine Harvest ASA, med en kontraktsum på 270 millioner kroner.

Graintec har specialiseret sig i miljørigtige produktionsmetoder for ekstruderet fiske- og kæledyrsfoder. Firmaet håndterer projekter, designer og installerer produktionsanlæg og fungerer desuden også som rådgivere indenfor området. Graintec fokuserer på effektivitet, ansvar for miljøet samt hygiejne og forskning indenfor området. En målrettet kundeorienteret tilgang har gjort at virksomheden har tredoblet sin årlige omsætning til et gennemsnit på 290 millioner DKK gennem de sidste tre år.

Den nyeste foderfabrik i Kyleakin, på den skotske Isle of Skye, kommer til at producere foder for Skotland og andre steder i Nordatlanten, hvor Marine Harvest har fiskeopdræt. Projektet er betinget af godkendelsen af miljø- og byggetilladelserne, som regnes med at falde på plads senere på året. Den kommercielle produktion forventes at starte til sommer 2018.

Nøgleord

Kontakter

Anne Bramsen
(Kommunikationsmedarbejder Graintec A/S)
Graintec A/S
Enghavevej 40
7100 Vejle
Tlf. 76436916
www.graintec.com

eller Marine Harvest ASA på
www.marineharvest.com

Billeder

3D tegning for den kommende fabrik
3D tegning for den kommende fabrik
Download

Vedhæftede filer

Links

Information om Graintec A/S

Graintec A/S
Enghavevej 40
7100 Vejle

http://www.graintec.com

Graintec er verdensledende indenfor projektering af produktionsanlæg for ekstruderet fiskefoder og kæledyrs tørfoder. Firmaet har hovedsæde i Vejle og datterselskaber i Kina, Chile og USA.

Følg pressemeddelelser fra Graintec A/S

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.