Landbrugsstyrelsen

Græs og spinat indtager danske marker

Del

Det er ikke kun VM-værterne fra Rusland, der har fået øjnene op for danske græsfrø. Efterspørgslen fra udlandet er så stor, at flere danske landmænd dyrker græs i 2018. Også produktionen af spinatfrø går voldsomt frem.

Når VM-fodboldene ruller i disse dage, ruller de blandt andet på dansk græs. For danske landmænd og frøavlsvirksomheder er dygtige til at producere græsfrø, og efterspørgslen fra udlandet er stor, fortæller enhedschef i Planter, Landbrugsstyrelsen, Kristine Riskær:

-          Vi oplever en stærk efterspørgsel fra udlandet, som opkøber 90 % af de græsfrø, der bliver produceret i Danmark. Danmark har et godt ry, fordi vi har nogle yderst professionelle virksomheder og meget dygtige frøproducenter, og fordi vores plantesundhed er i top, siger Kristine Riskær.

Arealet med græsfrø er steget med 20 % i forhold til 2017. Stigningerne skyldes, at den store eksport af græsfrø har bragt frølagrene ned, så frøhandlerne nu har behov for at fylde lagrene op, for at kunne møde den fortsatte store efterspørgsel fra udlandet.

Spinatfrø boomer
Det er ikke bare græsfrø, der er populære afgrøder. Produktionen af spinatfrø til gartnerier og haveejere er nærmest eksploderet med en fordobling af arealet på bare tre år. Der er flere faktorer, som kan spille ind, forklarer enhedschef, Kristine Riskær:

-          Også spinatfrø oplever stærk efterspørgsel fra udlandet, som aftager 75 % af alle danske spinatfrø. Og her kan vi noget særligt i Danmark. Vi har ikke alene et godt vækstklima for spinatplanten. Vores lille ø-rige tilbyder også en hel del naturlig ”isolation”, så producenten kan garantere, at frøene ikke bliver ”forurenede” med frø, der kommer flyvende fra nabomarken. Og alt det forstår vores dygtige landmænd at udnytte, når efterspørgslen er der, fortæller Kristine Riskær.

Alt i alt er arealet af marker med græsfrø, havefrø og kløver vokset til over 100.000 ha i 2018, svarende til et areal, der ville kunne dække mere end 1/3 af Fyn.

Yderligere oplysninger
Er du journalist, er du velkommen til at kontakte Landbrugsstyrelsens pressetelefon på telefon 41 89 25 07.

Nøgleord

Billeder

Links

Information om Landbrugsstyrelsen

Landbrugsstyrelsen
Landbrugsstyrelsen
Nyropsgade 30
1780 København V

+45 33 95 80 00http://lbst.dk/

Landbrugsstyrelsen er en styrelse under Miljø- og Fødevareministeriet, hvis vision er at skabe rammerne for, at dansk landbrug kan være blandt Europas mest konkurrencedygtige, samtidig med vi passer på vores miljø og klima. Det gør vi ved at regulere og kontrollere erhvervene, ved at yde tilskud og ved at indgå i konstruktive dialoger med vores kunder og interessenter. Blandt andet udbetaler styrelsen 8,2 mia. kr. i projekt- og landbrugsstøtte om året.

Følg pressemeddelelser fra Landbrugsstyrelsen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Landbrugsstyrelsen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum