HK Privat

Grænseåbninger hjælper samfundet på vingerne igen

Del

Regeringens genåbning af grænserne til en lang række lande og en lempelse af rejserejserestriktionerne giver nyt håb til både luftfart-, turisme- og rejsebranchen. Men der er fortsat behov for særlig støtte til fx luftfarten, hvor fyringerne alene i SAS forventes at koste op mod halvdelen af de ansatte HK’ere jobbet, understreger HK Privats næstformand Anja C. Jensen.

Det bliver mødt med stor glæde i HK Privat, at regeringen nu er klar til at åbne grænserne til en lang række lande, hvor corona-smitten er på et acceptabelt niveau.

- Jeg er meget glad for, at vi nu igen kan få flyene på vingerne. Det rammer hele samfundet, når grænserne er lukket, og det har store økonomiske såvel som personlige omkostninger for alle, der arbejder i erhverv, der afhænger af fx lufthavnene som kritisk infrastruktur, siger Anja C. Jensen, næstformand i HK Privat og tilføjer:

- Jeg ærgrer mig selvsagt over, at der er sket fyringer, som formentlig kunne være undgået. Samtidig har rejsebranchen på grund af udmeldingen fra regeringen om først at åbne efter d. 31. august, allerede aflyst og refunderet 10.000-vis af rejser for flere milliarder kroner, men nu må vi se fremad.

Anja C. Jensen er blandt andet næstformand for de mange HK’ere, der er ansat i luftfarten, og alene i SAS regner man med, at op mod halvdelen af HK’erne vil blive opsagt i slutningen af denne måned. Grænseåbningen og de ændrede rejserestriktioner giver dog et lille håb om bedring for branchen, men graden af optimisme afhænger også af, hvad den varslede luftfartspakke, kommer til at indeholde.

- Vi ser ind i en branche, hvor det vil tage lang tid at rejse sig igen, og mange af de job, der er i lufthavnene i dag, vender formentlig ikke tilbage inden for en overskuelig fremtid. Derfor er den luftfartspakke, som regeringen varslede tidligere på ugen, også helt essentiel i ligningen.

HK Privat sendte i starten af ugen sammen med DI Transport, 3F Transport, FPU og Dansk Luftfart et SOS fra netop luftfarten til beskæftigelsesministeren, erhvervsministeren, finansministeren og transportministeren.

Nøgleord

Kontakter

Information om HK Privat

HK Privat
Weidekampsgade 8
2300 København S

70114545https://www.hk.dk/omhk/sektor/hk-privat

 HK Privat er HK Danmarks største sektor med 110.000 medlemmer.

Følg pressemeddelelser fra HK Privat

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra HK Privat

Stort ja til ny overenskomst for HK’ere i boligorganisationer17.9.2020 11:43:24 CESTPressemeddelelse

Et nærmest råbende JA til en ny overenskomst for de HK-medlemmer, arbejder i boligorganisationer under BL - Danmarks Almene Boliger. Hele 93,9 % har stemt ja tak ved den netop afsluttede urafstemning, og stemmeprocenten var helt oppe på 84,2 %. - HK’erne kan nu se frem til de samme lønstigninger, som deres kolleger, der er 3F’ere og ejendomsfunktionærer, og det var vigtigt for os. Samtidig er de sikret en ordentlig aftale i forhold til fritvalgskontoen, så jeg er overordnet set glad for det resultat og også den opbakning, medlemmerne har vist i urafstemningen, siger Simon Tøgern, som er formand i HK Privat. BL meldte sig i 2019 ind i Dansk Erhverv Arbejdsgiverforening, hvilket skabte uenighed om, hvilke vilkår HK’erne skulle arbejde under. Derfor stemte man d. 14. januar i år om overenskomstgrundlaget efter 2023. Allerede der var det aftalen, at overenskomsten frem til 2023 skulle forhandles i løbet af foråret. Og det er den aftale, der nu er faldet på plads og stemt hjem. Aftalen læne

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum