Greenmatch.dk

Gør din Black Friday til Green Friday: Tænk over dit forbrug, og sænk dit CO2-udslip

Del

Om lidt er det Black Friday, og danskerne står i kø for at få fat i de gode tilbud - men forbrugsfesten har en høj pris, som vores planet betaler. Det har aldrig været vigtigere, at vi nedsætter vores forbrug og handler på vegne af klimaet. GreenMatch.dk ønsker at sætte fokus på vores forbrug og har 7 grønne tips til at minimere klimaaftrykket på Black Friday.

God grund til at holde igen på Black Friday

210 kg CO2 - så meget udleder produktionen af en bærbar computer ifølge sveriges brancheforening for affald, Avfall Sverige.

Elektronik er en af danskernes favoritvaregrupper, når betalingskortet skal svinges på Black Friday. Tænker man på, at danskerne sidste år købte for 2,1 mia. kr. i betalingskorttransaktioner, bliver det til en skræmmende høj mængde CO2 på dagen.

Klimaforandringerne er en af vor tids største udfordringer. Ser man på tallene fra Earth Overshoot Day, jordens overskudsdag, er Danmark blandt de bagerste i køen, når det gælder om at holde CO2-udledningen i skak. Det betyder, at vi danskere har et ansvar for at blive bedre til at forbruge mindre.

7 grønne alternativer: Sådan gør du Black Friday til Green Friday

Det har aldrig været nemmere at hoppe med på den grønne bølge. Vi giver dig derfor 7 gode alternativer, så du kan gøre din Black Friday til Green Friday.

1. Lad være med at købe noget

Den bedste løsning er at hoppe med på bølgen af anti-forbrugere og holde pengene tæt på dagen.

2. Donér til velgørenhed

Vil du bruge penge, kan du donere dem til en organisation, der kæmper for mennesker, dyr og planeten.

3. Køb lokalt

 Undersøg, om du kan købe bæredygtige og lokalproducerede varer i dit lokalområde.

4. Reparer dine ejendele

 Det mest bæredygtige valg er ting, du har i forvejen. Kig i gemmerne og se, om du kan reparere noget, du har i forvejen.

5. Køb brugt

 Gå en tur i genbrugen, og led efter brugte skatte, der ikke udleder CO2.

6. Køb bæredygtigt producerede varer

 Skal du købe tøj eller tekstiler, så vælg en producent, der anvender økologiske råvarer.

7. Gør naturen en tjeneste, og giv noget igen

 Alternativt kan du også vælge at give planeten noget igen og samle affald i naturen.

GreenMatch.dk ønsker at sætte fokus på den grønne omstilling. Vil du læse mere om Black Friday, kan du se mere i vores blogpost.

 

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om Greenmatch.dk

Greenmatch.dk
Greenmatch.dk
Høffdingsvej 34
2500 Valby

70 70 20 51https://www.greenmatch.dk/
GreenMatch.dk
Høffdingsvej 34
2500 Valby

70 70 20 51https://www.greenmatch.dk/

GreenMatch.dk er en unik sammenligningstjeneste af grønne produkter, hvori brugeren modtager op til flere tilbud fra leverandører af det produkt, de ønsker. På denne måde opnår brugeren ikke kun den billigste løsning, men ligeså det bedste, da tilbudet er skræddersyet til lige netop dem. GreenMatch.dk sparer derved brugeren tid og ressourcer ved at undersøge markedet for dem helt gratis.

Følg pressemeddelelser fra Greenmatch.dk

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Greenmatch.dk

Husk energitilskud, når du energiforbedrer din bolig17.12.2019 13:43:11 CETPressemeddelelse

Skal du energiforbedre din bolig i 2020, f.eks. ved at få installeret solceller, jordvarmeanlæg eller varmepumpe, så bør du huske, at du i de fleste tilfælde kan få et energitilskud til dit projekt. Du kan tilmed få et håndværkerfradrag på op til 12.200 kr. Hos GreenMatch.dk kan du læse om mere om, hvad du kan få energitilskud til, og om du er berettiget til håndværkerfradrag til dine energiforbedringer. Foruden at blive mere miljøvenlig kan du spare penge på el- og/eller varmeregningen.

Disse kommuner har det største forbrug af el i Jylland24.10.2019 09:15:35 CESTPressemeddelelse

Tal indhentet fra Energinet.dk viser, at energiforbruget er over dobbelt så højt i Ringkøbing-Skjern Kommune sammenlignet med Aarhus Kommune. Ringkøbing-Skjern Kommune er, med et totalt energiforbrug på 1.049 kWh pr. indbygger, kommunen med det højeste forbrug af el i Jylland. Blandt de mere elbesparende kommuner ligger Aarhus Kommune med et totalt energiforbrug på 375 kWh pr. indbygger. Til sammenligning ligger landsgennemsnittet på 524 kWh pr. indbygger.

Disse kommuner har det største forbrug af el på Sjælland24.10.2019 09:14:57 CESTPressemeddelelse

Tal indhentet fra Energinet.dk viser, at energiforbruget er omkring fire gange højere i Kalundborg Kommune sammenlignet med Frederiksberg Kommune. Kalundborg Kommune er, med et totalt energiforbrug på 1.395 kWh pr. indbygger, kommunen med det højeste forbrug af el på Sjælland. I den anden ende ligger derimod Frederiksberg Kommune med et totalt energiforbrug på 232 kWh pr. indbygger. Til sammenligning ligger landsgennemsnittet på 524 kWh pr. indbygger.