Greenmatch.dk

Gør din Black Friday til Green Friday: Tænk over dit forbrug, og sænk dit CO2-udslip

Del

Om lidt er det Black Friday, og danskerne står i kø for at få fat i de gode tilbud - men forbrugsfesten har en høj pris, som vores planet betaler. Det har aldrig været vigtigere, at vi nedsætter vores forbrug og handler på vegne af klimaet. GreenMatch.dk ønsker at sætte fokus på vores forbrug og har 7 grønne tips til at minimere klimaaftrykket på Black Friday.

God grund til at holde igen på Black Friday

210 kg CO2 - så meget udleder produktionen af en bærbar computer ifølge sveriges brancheforening for affald, Avfall Sverige.

Elektronik er en af danskernes favoritvaregrupper, når betalingskortet skal svinges på Black Friday. Tænker man på, at danskerne sidste år købte for 2,1 mia. kr. i betalingskorttransaktioner, bliver det til en skræmmende høj mængde CO2 på dagen.

Klimaforandringerne er en af vor tids største udfordringer. Ser man på tallene fra Earth Overshoot Day, jordens overskudsdag, er Danmark blandt de bagerste i køen, når det gælder om at holde CO2-udledningen i skak. Det betyder, at vi danskere har et ansvar for at blive bedre til at forbruge mindre.

7 grønne alternativer: Sådan gør du Black Friday til Green Friday

Det har aldrig været nemmere at hoppe med på den grønne bølge. Vi giver dig derfor 7 gode alternativer, så du kan gøre din Black Friday til Green Friday.

1. Lad være med at købe noget

Den bedste løsning er at hoppe med på bølgen af anti-forbrugere og holde pengene tæt på dagen.

2. Donér til velgørenhed

Vil du bruge penge, kan du donere dem til en organisation, der kæmper for mennesker, dyr og planeten.

3. Køb lokalt

 Undersøg, om du kan købe bæredygtige og lokalproducerede varer i dit lokalområde.

4. Reparer dine ejendele

 Det mest bæredygtige valg er ting, du har i forvejen. Kig i gemmerne og se, om du kan reparere noget, du har i forvejen.

5. Køb brugt

 Gå en tur i genbrugen, og led efter brugte skatte, der ikke udleder CO2.

6. Køb bæredygtigt producerede varer

 Skal du købe tøj eller tekstiler, så vælg en producent, der anvender økologiske råvarer.

7. Gør naturen en tjeneste, og giv noget igen

 Alternativt kan du også vælge at give planeten noget igen og samle affald i naturen.

GreenMatch.dk ønsker at sætte fokus på den grønne omstilling. Vil du læse mere om Black Friday, kan du se mere i vores blogpost.

 

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om Greenmatch.dk

Greenmatch.dk
Greenmatch.dk
Høffdingsvej 34
2500 Valby

70 70 20 51https://www.greenmatch.dk/
GreenMatch.dk
Høffdingsvej 34
2500 Valby

70 70 20 51https://www.greenmatch.dk/

GreenMatch.dk er en unik sammenligningstjeneste af grønne produkter, hvori brugeren modtager op til flere tilbud fra leverandører af det produkt, de ønsker. På denne måde opnår brugeren ikke kun den billigste løsning, men ligeså det bedste, da tilbudet er skræddersyet til lige netop dem. GreenMatch.dk sparer derved brugeren tid og ressourcer ved at undersøge markedet for dem helt gratis.

Følg pressemeddelelser fra Greenmatch.dk

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Greenmatch.dk

Hvor meget CO2 udleder du, når du tager bilen på arbejdet?8.1.2019 09:13:27 CETPressemeddelelse

I en ny undersøgelse, foretaget af GreenMatch.dk, konkluderes det, at hver indbygger i gennemsnit udleder 9,4 kg CO2, når de tager bilen på arbejdet i alle ugens fem arbejdsdage. Tages der udgangspunkt i Danmarks 98 kommuner, pendler vi danskere mere end 20 km i forbindelse med arbejdet hver dag. På bare én enkelt dag betyder dette et CO2-udslip på 1,88 kg pr. indbygger blot ved at tage bilen på arbejdet. I Region Sjælland er CO2-udslippet dog langt herover - nemlig på 11,87 kg CO2 pr. indbygger på én uge.

Sjællandske borgere er de grønneste i Danmark: Hvor grøn er din kommune?14.11.2018 11:12:25 CETPressemeddelelse

En ny undersøgelse fra GreenMatch.dk viser, at borgerne på Sjælland er mere miljøvenlige end i Jylland og på Fyn. Københavnerne køber hele 5 gange mere økologi sammenlignet med Vestjylland, samsingerne har de mest miljøvenlige huse - og har du mere end én bil, bor du formentlig i Rudersdal. Undersøgelsen viser, at sjællænderne er hele 3 gange mere miljøvenlige end deres jyske landsmænd.