Dansk Arbejdsgiverforening

Godt og afblanceret udspil vil sikre kvalificeret udenlandsk arbejdskraft

Del

Regeringen har i dag fremlagt et udspil, der skal sikre danske virksomheder bedre adgang til kvalificerede udenlandske medarbejdere. Udspillet indeholder en række fornuftige tiltag og fjerner flere bureaukratiske snubletråde.

Regeringens udspil har til hensigt at sikre, at danske virksomheder får bedre adgang til kvalificerede udenlandske medarbejdere.

I udspillet foreslås det bl.a., at:

  • Beløbsgrænsen sænkes til 330.000 kr. for lande, Danmark har særligt store investeringer i og fra. Det gælder f.eks. USA, Canada, Kina, Japan, Indien, m.fl.
  • Der fjernes en række bureaukratiske forhindringer, som gør det svært for virksomheder at have udlændinge ansat.
  • A-kasser og de regionale arbejdsmarkedsråd (RAR) skal have mulighed for at sætte stillingsbetegnelser på positivlisten, hvis der er mangel på arbejdskraft.

Adm. direktør Jacob Holbraad:

”Regeringen skal have stor ros for dagens udspil. Vi har længe savnet politisk handlekraft på det her område. Virksomhedernes mangel på kvalificerede medarbejdere stiger hver eneste måned, men den politiske vilje til at løse problemet har ikke helt kunnet følge med. Nu har regeringen fremlagt en række velafbalancerede forslag, som vil gøre Danmark rigere, og som et flertal i Folketinget bør kunne bakke op om.

Det er naturligvis ikke alle vores forslag, regeringen har lyttet til, men der er tale om en afbalanceret pakke, som forhåbentligt vil bekræfte Danmarks evne til at skabe resultater på arbejdsmarkedet gennem dialog.

Debatten om udlændinge i Danmark bliver ofte forsimplet. Det er vigtigt at huske, at vi taler om dygtige udenlandske medarbejdere, der alle har et job, og som entydig er en gevinst for samfundet. Alene de forholdsvis få udlændinge på beløbsordningen lægger hvert år halvanden milliard i statskassen. Hvis man ikke vil gøre mere for at tiltrække de her udlændinge, så skylder man svar på, hvor velfærdskronerne i stedet skal komme fra.”

Nøgleord

Kontakter

Links

Information om Dansk Arbejdsgiverforening

Dansk Arbejdsgiverforening
Dansk Arbejdsgiverforening
Vester Voldgade 113
1790 København V

33 38 90 00http://www.da.dk/

Følg pressemeddelelser fra Dansk Arbejdsgiverforening

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Arbejdsgiverforening