Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen

Godt nyt til kulturinteresserede: Gratisdag på københavnske udstillingssteder fortsætter

Del

Ordningen, hvor man én dag om ugen gratis kan besøge Københavns Kommunes tre udstillingssteder, fortsætter. Adgang til byens kulturtilbud skal være tilgængeligt for alle, siger kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde (Å).

Et enigt Kultur- og Fritidsudvalg har besluttet, at ordningen om gratis adgang til kommunens tre udstillingssteder skal fortsætte.

Beslutningen er truffet, efter Kultur- og Fritidsforvaltningen har undersøgt, hvordan man bedst kan sikre, at kulturinstitutionerne er tilgængelige for alle uanset ressourcer. Og her er fri adgang en dag om ugen altså bedste bud.

”Kultur er for alle og må aldrig være forbeholdt de få. I Københavns Kommune har vi nogle fantastisk spændende udstillingssteder, der hver især tilbyder københavnerne kultur af allerhøjeste kaliber. En del af opgaven er at sørge for, at de er tilgængelige og til glæde for så mange som muligt,” lyder det fra kultur- og fritidsborgmester i København, Franciska Rosenkilde (Å) og uddyber:

”Det er et initiativ, som borgerne allerede kender, og gratisdagen er klart den mest besøgte på ugen. Derfor giver det mening at fortsætte ordningen. At beslutningen falder sammen med museernes genåbning den 21. april gør i hvert fald ikke min begejstring mindre.”

Ordningen omfatter Københavns Museum, Thorvaldsens Museum og Nikolaj Kunsthal. Alle tre institutioner genåbner for publikum onsdag den 21. april 2021.

Københavns Kommune overholder de til enhver tid gældende retningslinjer i forbindelse med covid-19. Desuden opfordrer kommunen besøgende og brugere til at holde sig orienteret om reglerne om mundbind, coronapas mv.

 

Fakta

  • Onsdag er gratisdag på Københavns Kommunes tre udstillingssteder: Københavns Museum, Thorvaldsens Museum og Nikolaj Kunsthal.
  • Alle tre institutioner genåbner jf. regeringens genåbningsplan onsdag den 21. april 2021, som dermed også er en dag med gratis adgang. Alle gældende restriktioner overholdes.
  • Nærmere information kan findes på de enkelte museers hjemmesider, se links nedenfor.

Nøgleord

Kontakter

Spørgsmål kan rettes til:

Spørgsmål til kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde:

Pressekonsulent Victoria Rogena Holst Poulsen, tlf.: 6114 2076

Links

Information om Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen

Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen
Rådhuspladsen 1
1599 København V

+45 33 66 33 66https://www.kk.dk/kff

Kultur- og Fritidsforvaltningen i Københavns fornemmeste opgave er at samarbejde med københavnerne om at skabe en by, der lever og udvikler sig.

Følg pressemeddelelser fra Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum