EjendomDanmark

Godt med klimaplan – stadig stort behov for at gøre ejendomme grønnere

Del

Regeringens netop fremlagte klimhandlingsplan har også fokus på det nødvendige behov for at gøre flere ejendomme energieffektive - men det kræver grønnere incitamenter og en bedre regulering på området, lyder det fra EjendomDanmark.

I regeringens netop præsenterede udspil til en klimahandlingsplan slås det fast, at regeringen bl.a. vil satse på en styrket indsats for energieffektivisering for at nå de grønne mål. Det er vigtigt, men vi skal have styrket rammerne, hvis ambitionerne om mere effektivt energiforbrug kan nås.

”Uanset hvordan man vender og drejer det, skal vi have kigget på vores bygninger, hvis de grønne ambitioner skal indfries. Derfor er det også vigtigt, at regeringen har energieffektivisering med i sin klimahandlingsplan. Men det kræver samtidig, at der bliver bedre rammer for de grønne investeringer,” siger adm. direktør i EjendomDanmark, Jannick Nytoft.

Potentiale svarende til udledning fra 45.000 biler

En ny analyse fra Ea Energianalyse viser, at der er potentiale til at spare 130.000 tons CO2 – det svarer til udledningen fra 45.000 biler – ved at gennemføre de samfundsøkonomisk rentable energirenoveringer i private udlejningsboliger og erhvervsejendomme.

Både Klimarådet og Ea Energianalyse har peget på, at det er nødvendigt med investeringer i energirenoveringer, hvis regeringens mål om at reducere udledningen af drivhusgasser med 70 procent i 2030 skal nås. Men investeringerne kommer ikke af sig selv.

”Vi ved med sikkerhed, at investeringer i grønnere ejendomme er én af de hurtigste og mest effektive veje til at nå klimamålene. Og vi ved, at der er mange barrierer for dem. I en klimahandlingsplan er det fuldstændig oplagt at få fokus på, hvordan vi får flere grønne investeringer i vores ejendomme,” siger Jannick Nytoft.

EjendomDanmark har for nylig lanceret kataloget Vejen til grønnere ejendomme i Danmark. I det præsenteres der 17 konkrete forslag til, hvordan det kan gøres nemmere og mere fordelagtigt at investere i grønne ejendomme.

Læs EjendomDanmarks klimakatalog her.

Kontakter

Information om EjendomDanmark

EjendomDanmark
EjendomDanmark
Vester Farimagsgade 41
1606 København V

+45 33 12 03 30https://ejd.dk/

EjendomDanmark er erhvervsorganisationen for ejere, udlejere og administratorer af fast ejendom i Danmark. Organisationen repræsenterer ca. 85% af det professionelle ejendomsmarked med over 100.000 medarbejdere og en omsætning på knap 100 mia. kroner. Medlemmerne er blandt andre pensionskasser, ejendomsselskaber, ejendomsadministratorer, grundejerforeninger, forsikringsselskaber og pengeinstitutter, fonde, advokater, ejendomsmæglere samt entreprenører, arkitekter og ingeniører.

Følg pressemeddelelser fra EjendomDanmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra EjendomDanmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum