FH - Fagbevægelsens Hovedorganisation

Godt med bredt flertal bag vinterpakke

Del

Fagbevægelsen er tilfreds med, at et bredt flertal i Folketinget har besluttet at sænke elafgiften til EU's minimumssats og at hæve børnechecken for at imødegå de meget høje prisstigninger. ”Det er noget, vi har efterlyst i fagbevægelsen”, siger Lizette Risgaard, der dog også havde håbet på højere befordringsfradrag og en styrkelse af dagpenge for ledige, som er meget hårdt ramt.

”En lavere elafgift og højere børnecheck er en rigtig god støtte til børnefamilierne i meget en svær tid. Det strammer til ude i husholdningerne. Prisstigningerne rammer lønmodtagere og ledige hårdt. Så stor ros til regeringen og aftaleparterne for at komme danskerne i møde,” siger Lizette Risgaard.

Plads til forbedringer

 Selvom pakken er ambitiøs savner FH-formanden konkrete tiltag rettet mod lønmodtagerfamilierne.

”Vi savner en markant stigning i transportfradraget for dem, som har langt til arbejdet. Og så mener vi, at man burde styrke dagpengene, for hvis man bliver arbejdsløs, så er man for alvor presset. De ledige er blevet meget kraftigt ramt af inflationen de største prisstigninger i 30 år,” siger Lizette Risgaard.

FH-formanden peger på, at man ved de kommende finanslovsforhandlinger bør gå skridtet videre og hente finansiering til yderligere initiativer ved en skat på overnormal profit.

”Der er altså nogle få, som tjener stort på krisen lige for tiden. Jeg mener, vi er nødt til at se på en skat på meget høj indtjening. Det vil kunne finansiere yderligere inflationshjælp rettet mod lønmodtagerne og på den måde holde hånden under trygheden og mobiliteten på arbejdsmarkedet” siger Lizette Risgaard.  

Kontakter

FH's pressetelefon:
26119710

Information om FH - Fagbevægelsens Hovedorganisation

FH - Fagbevægelsens Hovedorganisation
FH - Fagbevægelsens Hovedorganisation
Islands Brygge 32D
2300 København S

35 24 60 00https://fho.dk

Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH) er Danmarks største og stærkeste tværfaglige fællesskab. Vi organiserer faglige organisationer, der repræsenterer mere end 1,3 mio. lønmodtagere. Både offentligt og privat ansatte.

FH kæmper for job og uddannelse til alle, for et sikkert og sundt arbejdsmiljø og for et trygt, demokratisk og solidarisk samfund.

Vi er en del af den rigtige fagbevægelse, der kæmper for ordnede forhold for vores medlemmer. Vi forhandler med arbejdsgiverne for at sikre og fastholde ordentlige løn- og arbejdsvilkår. Det er det, vi kalder ”Den Danske Model”.

Vi arbejder for job til alle, og for at Danmark fortsat er et produktivt velfærdssamfund. Derfor bekæmper vi social dumping, der undergraver den danske model og vores overenskomster.

Vores værdigrundlag bygger på stolthed, lighed og fællesskab. Vi tror på, at vi er stærkere sammen end hver for sig.

Følg pressemeddelelser fra FH - Fagbevægelsens Hovedorganisation

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra FH - Fagbevægelsens Hovedorganisation

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum