KL

Godt for borgerne, at de nu kan få den nødvendige pleje og behandling

Del

Regeringen har onsdag bedt Folketinget om at afslutte konflikten mellem sygeplejerskerne og Danske Regioner og KL med et lovindgreb, der skal hastebehandles i Folketinget de kommende dage.

”Jeg er oprigtigt ærgerlig over, at det ikke er lykkedes os at få godkendt en aftale med Dansk Sygeplejeråd om en ny overenskomst, lige som det lykkedes med alle andre grupper på vores arbejdsmarked. Vi har indgået 2 aftaler sammen, men de er som bekendt begge blevet stemt ned. Som en del af den danske model kan Folketinget derfor vælge at gribe ind og afslutte konflikten, og det har regeringen nu taget initiativ til,” siger Michael Ziegler, KL’s chefforhandler og formand for KL’s Løn- og Personaleudvalg.

Han fortsætter:

”Konflikten har varet i næsten 10 uger og har påvirket mange borgere. Det er naturligvis ikke en holdbar situation. Det er godt, at både de borgere, der har været ramt af konflikten, og de borgere, der stod til at ville blive ramt, nu kan få den regionale og kommunale service, som vi gerne vil give dem.”

Lovforslaget fremsættes den 26. august og ventes at træde i kraft lørdag den 28. august 2021.

Nøgleord

Kontakter

Information om KL

KL
KL
Weidekampsgade 10
2300 København S

+45 3370 3370https://www.kl.dk/

KL er interesseorganisation for de 98 kommunalbestyrelser og arbejder for, at kommunerne har de bedst mulige rammer til at prioritere velfærd og økonomi og til at udvikle kommunen lokalt. KL bidrager til – sammen med kommunerne – at videreudvikle det danske kommunestyre og lokaldemokrati. KL er samtidig arbejdsgiverorganisation og forhandler overenskomster for kommunernes ca. 500.000 ledere og medarbejdere.

Følg pressemeddelelser fra KL

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra KL

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum