Djøf

Godt at få kulegravet arbejdsmiljøindsatsen

Del

Djøf hilser ekspertudvalg velkomment, der skal gentænke arbejdsmiljøindsatsen.

- Det er højst tiltrængt med et boost til arbejdsmiljøindsatsen. Særligt indsatsen i forhold til det psykiske arbejdsmiljø er vigtig at have fokus på, da området både har været genstand for besparelser men er også blevet tilsidesat til fordel for det fysiske arbejdsmiljø. Men det er helt afgørende at prioritere begge dele i arbejdsmiljøindsatsen, siger Lisa Herold Ferbing, formand for Djøf i en kommentar til det ekspertudvalg, beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen netop har bebudet.

Lisa Herold Ferbing hæfter sig ved, at konstante forandringer på arbejdspladserne vender op og ned på arbejdslivet for mange i disse år. Det medvirker i høj grad også til at presse det psykiske arbejdsmiljø for mange faggrupper.

- Udviklingen går desværre den forkerte vej, samtidig med at danskerne har i udsigt at skulle forblive på arbejdsmarkedet i flere år. Det hænger ikke sammen. Derfor er det nødvendigt at få kulegravet den eksisterende indsats, ligesom vi i Djøf gerne ser, at et sådant ekspertudvalg også kigger på, om de eksisterende muligheder for at trække sig tilbage før tid er tidssvarende, fremhæver Lisa Herold Ferbing.

- Det er indlysende, at et godt arbejdsmiljø kommer både arbejdsplads og medarbejdere til gode, derfor er det en god investering at lægge flere kræfter i at styrke et godt psykisk arbejdsmiljø. Djøf har derfor også som en del af AC-fællesskabet nedsat et ekspertudvalg med særligt fokus på videnarbejderes udfordringer med det psykiske arbejdsmiljø, siger Lisa Herold Ferbing.

Hun opfordrer til, at ministerens ekspertudvalg også inddrager arbejdsmarkedets parter i en vurdering af den hidtidige indsats.

Lisa Herold Ferbing træffes for yderligere kommentarer via henvendelse til Torben Gross, pressechef i Djøf, tlf. 21 49 01 73.

Nøgleord

Information om Djøf

Djøf
Djøf
Gothersgade 133
1123 København K

33 95 97 00https://www.djoef.dk/

Djøf er den faglige organisation for jurister og jurastuderende samt erhvervsøkonomiske og samfundsvidenskabelige kandidater og studerende. Vi repræsenterer over 91.000 medlemmer, der arbejder på alle niveauer i det private og det offentlige i Danmark og udlandet.

Fælles for djøferne er deres centrale betydning for udviklingen og driften af såvel private virksomheder som offentlige organisationer. Djøferne løfter komplekse opgaver, der kræver analytiske evner og stor indsigt i nationale og internationale forhold. Djøfere varetager mange forskellige funktioner inden for ledelse, administration, økonomi, jura, kommunikation, HR, marketing, undervisning og forskning med mere.

Følg pressemeddelelser fra Djøf

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Djøf

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum