Clever

Godkendelse fra konkurrencemyndighederne af joint venture mellem E.ON og Clever accelererer udrulningen af ultra-hurtigladestandere i Skandinavien – de første standere er åbnet i Halsskov

Del

Den danske udbyder af e-mobilitet Clever A/S og tyske E.ON Drive Infrastructure GmbH har fået den endelige godkendelse fra konkurrencemyndighederne til at indgå i joint venture for at bygge og stå for driften af ultra-hurtigladestandere og -stationer langs motorvejene i Skandinavien. Joint venture-virksomheden får navnet ”Ultra-Fast Charging Venture Scandinavia A/S”.

Den nye virksomhed formet af Clever og E.ON Drive Infrastructure har som sit mål at accelerere fremtidens bæredygtige mobilitet og forbinde byerne i Skandinavien med i alt 48 ultra-hurtigladestationer i Danmark, Norge og Sverige, der giver adgang for Clevers og E.ONs kunder samt tredjepartsoperatører.

Joint venture-virksomheden vil indfri løftet om at bygge 28 ladestationer i Danmark og Sverige på vegne af ejerne over for Europa-Kommissionens Connecting Europe Facility-projekt. Virksomheden vil derudover bygge 20 ultra-hurtigladestationer i Norge uden for Europa-Kommissionens finansiering. Alle 48 stationer i Danmark, Sverige og Norge vil efter planen være i drift i slutningen af 2020.

Joint venture-virksomheden vil udelukkende fungere som operatør af ladestandere, hvor partnerne går sammen om den langsigtede vision og investering for at udbyde flere ultra-hurtigladestandere til elbilisterne på tværs af landegrænserne.

Viser vejen for grænseløs og bæredygtig mobilitet
"Det nye joint venture er et godt eksempel på, at samarbejder som dette, hvor regeringer, konkurrenter og brancher arbejder sammen for at nå et større og fælles mål, er nødvendige for at accelerere elektrisk mobilitet. Vi deler en langsigtet investering og vision med Clever og sammen vil vi nu sætte i gang og udbygge vores fælles netværk af ultra-hurtige ladestationer", siger Frank Meyer, Senior Vice President Innovation & Customer Solutions i E.ON.

“Det her er et helt afgørende fremskridt for de skandinaviske og europæiske elbilister. Med det nye joint venture kører vi ind i en ny æra for grænseløs og bæredygtig e-mobilitet. For kun to år siden var det bare en levende drøm på dansk grund, hvor vi ønskede at forbinde mennesker med gnidningsløse, ubegrænsede og berigende køreoplevelser. Og nu har vi så endelig fået det formelle grønne lys fra Europa-Kommissionen, mens ultra-hurtigladestationerne skyder op i landskabet i Danmark, Sverige og Norge – det er stort”, lyder det fra Casper Kirketerp-Møller, direktør for Clever og administrerende direktør i Ultra-Fast Charging Venture Scandinavia.

Første ultra-hurtigladestandere er i drift
Joint venture-virksomheden har åbnet de første ultra-hurtigladestandere i slutningen af december 2018 i Halsskov på Storebæltsvej 60, Korsør. Ladestanderne vil i den indledende testperiode vil stå til gratis afbenyttelse.

Halsskov vil blive fulgt af adskillige nye stationer i både Danmark, Sverige og Norge i 2019. Det første flagskib af en ultra-hurtigladestation vil åbne i første kvartal af 2019 ved afkørsel 59 på E20 ved Fredericia.

Clever og E.ON vil forblive konkurrenter i andre servicekategorier. E.ON Drive Infrastructure vil desuden bygge ultra-hurtigladestationer i Tyskland, England, Frankrig, Italien som en del af Europa-Kommissionens CEF-projekt.

Fakta

  • Clever A/S og E.ON Drive Infrastructure GmbH har fået endelig godkendelse af konkurrencemyndighederne til at forme det nye joint venture
  • Joint venture-virksomheden vil have hovedsæde i København med administrerende direktører Mathias Wiecher og Casper Kirketerp-Møller
  • Joint venture-virksomheden vil bygge og stå for driften af 48 ultra-hurtigladestationer i Skandinavien
  • Der vil være adgang for Clevers og E.ONs kunder samt tredjepartsoperatører
  • Ultra-hurtigladning defineres som en mulig ladeeffekt på 150+ kW
  • Alle stationer vil efter planen tilbyde både CCS- og 100 kW CHAdeMO-opladning
  • Halsskov vil få installeret CHAdeMO-opladning i Q1 2019 – CCS-opladning er tilgængelig nu

Information om Clever

Clever
Clever
Støberigade 14, 3. sal
2450 København SV

+45 82 30 30 30http://www.clever.dk

Clever er Danmarks førende ladeoperatør. Virksomheden kom til verden i 2009 og har siden da arbejdet på at styrke den offentlige ladeinfrastruktur og lademulighederne hos privatpersoner og virksomheder i hele landet. 

Clever tilbyder i dag opladning på Danmarks største ladenetværk med mere end 2700 åbne, offentlige ladepunkter, og inden udgangen af 2025 vil Clever have etableret over 20.000 offentlige ladepunkter i Danmark, herunder en række hurtigladestandere på tværs af landet ved relevante trafikale knudepunkter.

Clever er ejet af de andelsejede energi- og fibernetkoncerner Andel (94,9 procent) og NRGi (5,1 procent).

Følg pressemeddelelser fra Clever

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Clever

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum