HK/Danmark

Gode takter i nyt udspil – men hold fingrene fra beløbsgrænsen

Del

Nyt udspil om udenlandsk arbejdskraft fra regeringen vil gøre op med administrativt bøvl. Og det er godt, siger formand for HK, Kim Simonsen. Men politikerne gør klogt i at lade være med at sænke beløbsgrænsen, understreger han.

Regeringen fremlagde onsdag sit nye udspil om styrket rekruttering af udenlandsk arbejdskraft. Og det rummer flere positive elementer, lyder reaktionen fra HK’s formand Kim Simonsen. Hvis man vel at mærke ser bort fra regeringens planer om at sætte beløbsgrænsen til 27.500 kr. om måneden.

- Forslaget om at sænke beløbsgrænsen bør tages af bordet med det samme. Det siger sig selv, at lavere løn ikke er vejen frem, hvis man vil gøre sig håb om at lokke den kvalificerede arbejdskraft, der er brug for, til Danmark. Så lad os hellere fokusere på de gode elementer i udspillet. 

HK-formanden roser regeringen for at sætte ind mod de administrative benspænd, virksomheder kæmper med, når de vil hente arbejdskraft ind fra udlandet.

- Arbejdsgivere skal ikke slås med unødigt bureaukrati, når de henter en medarbejder ind udefra. Den ambition deler vi med regeringen.

Forslagene i det nye udspil tæller en forbedring af den positivliste, som man kan bruge i landets regioner, til at hente arbejdskraft i lande uden for EU. Nu vil arbejdsmarkedets parter selv kunne godkende, at der hentes specifikke faggrupper til regionen i en periode. Og det hilser Kim Simonsen velkomment.

- Det giver rigtig god mening at styrke positivlisten, for den tager udgangspunkt i efterspørgslen i erhvervslivet og vil åbne døre for, at brancher med særlig mangel på arbejdskraft vil kunne hente præcis den type specialiserede medarbejdere, de har brug for, siger formanden og tilføjer:

- Jeg ser frem til at finde ud af, hvordan forhandlingerne spænder af. Og i HK står vi klar til at byde ind med indspark til, hvordan vi får sikret en fortsat rimelighed og samtidig ryddet administrativt bøvl af vejen.  

Kontakter

Kommunikationschef
Søren Gisselmann
Telefon: 3330 4895

Information om HK/Danmark

HK/Danmark
Weidekampsgade 8
0900 København C

3330 4343http://www.hk.dk/

Følg pressemeddelelser fra HK/Danmark

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra HK/Danmark

HK hilser ekspert-anbefalinger om psykisk arbejdsmiljø velkommen. Men der skal følge penge med.27.9.2018 13:04pressemeddelelse

Dårligt arbejdsmiljø koster det danske samfund milliarder af kr. Hvert eneste år. 80 mia. kr. Udgifter til sundhedsvæsen og sygedagpenge, produktionstab og manglende skatteindtægter. Oven i det kommer så de menneskelige omkostninger – fysiske som psykiske. Og problemet stiger ovenikøbet år for år. Samlet set går det den forkerte vej med arbejdsmiljøet, selv om der heldigvis også er gode historier. Og derfor er vi som udgangspunkt vældig tilfredse med, at det ekspertudvalg, som blev nedsat sidste år, både har medlemmer, der repræsenterer arbejdsmarkedets parter og flere faglige eksperter inden for feltet, siger HK´s næstformand Martin Rasmussen. Udvalget har nu barslet med en række anbefalinger. ”Et af vores største ønsker er klare regler. En bekendtgørelse om det organisatoriske og sociale arbejdsmiljø, der lægger den juridiske ramme. Den skal være på plads, hvis vi skal forebygge dårligt psykisk arbejdsmiljø. Det skal simpelthen være tydeligt for enhver, hvordan man forebygger og hånd

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum