HK/Danmark

Gode takter i nyt udspil – men hold fingrene fra beløbsgrænsen

Del

Nyt udspil om udenlandsk arbejdskraft fra regeringen vil gøre op med administrativt bøvl. Og det er godt, siger formand for HK, Kim Simonsen. Men politikerne gør klogt i at lade være med at sænke beløbsgrænsen, understreger han.

Regeringen fremlagde onsdag sit nye udspil om styrket rekruttering af udenlandsk arbejdskraft. Og det rummer flere positive elementer, lyder reaktionen fra HK’s formand Kim Simonsen. Hvis man vel at mærke ser bort fra regeringens planer om at sætte beløbsgrænsen til 27.500 kr. om måneden.

- Forslaget om at sænke beløbsgrænsen bør tages af bordet med det samme. Det siger sig selv, at lavere løn ikke er vejen frem, hvis man vil gøre sig håb om at lokke den kvalificerede arbejdskraft, der er brug for, til Danmark. Så lad os hellere fokusere på de gode elementer i udspillet. 

HK-formanden roser regeringen for at sætte ind mod de administrative benspænd, virksomheder kæmper med, når de vil hente arbejdskraft ind fra udlandet.

- Arbejdsgivere skal ikke slås med unødigt bureaukrati, når de henter en medarbejder ind udefra. Den ambition deler vi med regeringen.

Forslagene i det nye udspil tæller en forbedring af den positivliste, som man kan bruge i landets regioner, til at hente arbejdskraft i lande uden for EU. Nu vil arbejdsmarkedets parter selv kunne godkende, at der hentes specifikke faggrupper til regionen i en periode. Og det hilser Kim Simonsen velkomment.

- Det giver rigtig god mening at styrke positivlisten, for den tager udgangspunkt i efterspørgslen i erhvervslivet og vil åbne døre for, at brancher med særlig mangel på arbejdskraft vil kunne hente præcis den type specialiserede medarbejdere, de har brug for, siger formanden og tilføjer:

- Jeg ser frem til at finde ud af, hvordan forhandlingerne spænder af. Og i HK står vi klar til at byde ind med indspark til, hvordan vi får sikret en fortsat rimelighed og samtidig ryddet administrativt bøvl af vejen.  

Kontakter

Kommunikationschef
Søren Gisselmann
Telefon: 3330 4895

Information om HK/Danmark

HK/Danmark
Weidekampsgade 8
0900 København C

3330 4343http://www.hk.dk/

Følg pressemeddelelser fra HK/Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra HK/Danmark

Nyt råd skal sikre flere kvinder i IT og tech14.6.2019 05:30:00 CESTPressemeddelelse

I 2030 vil vi mangle op mod 19.000 IT-specialister i Danmark ifølge IT-branchens egen vurdering. Og i en branche, hvor 76 % er mænd, så er det især kvinderne, der udgør et rekrutteringspotentiale, hvis vi skal vende udviklingen. Manglen på vigtige kompetencer og en mere mangfoldig arbejdsstyrke, risikerer nemlig at gå ud over dansk værdi- og jobskabelse samt vores evne til at finde bæredygtige løsninger på samfundsproblemer. Derfor lancerer HK/Privat i dag, fredag den 14. juni, et IT-Kvinderåd med Tænketanken DEA som en del af formandskabet. Målet er at stå stærkt på både uddannelse og arbejdsmarked i forhold til at løse problemstillingen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum