DI - Dansk Industri

Gode råd til SMV’er om cyberforsikring

Del

Danske SMV’er er særligt udsatte for en voksende mangfoldighed af cyberkriminalitet, og det kan blive rigtig dyrt for en lille virksomhed i form af tabt indtjening, driftstab og ikke mindst tab af omdømme. Derfor er der stigende interesse for såkaldte cyberforsikringer. En række organisationer går nu sammen om at give SMV’erne gode råd om hvad de skal være opmærksomme på, hvis de vil forsikre sig mod it-kriminalitet.

- SMV’erne risikerer at stå med en forsikring uden tilstrækkelig dækning, hvis de ikke ser sig godt for. Skal virksomhederne undgå eller reducere de økonomiske konsekvenser af et cyberangreb er alfa og omega, at man tager stilling til virksomhedens it-sikkerhed og får iværksat de forbedringer it-sikkerheden, der svarer virksomhedens risici, siger fagleder for digital ansvarlighed og cybersikkerhed i DI, Morten Rosted Vang.

Det er netop DI som sammen med Forsikring & Pension og Rådet for digital sikkerhed, der nu har udarbejdet en vejledning om hvad SMV’erne skal være opmærksom på, hvis de vil tegne en cyberforsikring.

-Virksomhederne er i stigende grad digitale og afhængige af data. Det er derfor vigtigt, at man også som mindre virksomhed løbende kigger sin digitale infrastruktur efter i sømmene og har styr på den basale sikkerhed. Man skal sørge for at klarlægge sin virksomheds udfordringer, behov og risici i forhold til IT-sikkerhed, så man kan stille skarpt på, hvad en evt. cyberforsikring skal dække, siger Anna Bay Damholt, sekretariatschef i Rådet for Digital Sikkerhed.

I eftermiddag holder folkene bag vejledningen webinar for SMV’er for at informere om den nye vejledning.

- Vores branche har længe stået klar med både råd, vejledninger og forsikringer til de mange SMV´er, så de kan sikre deres data. Selv om det bliver mere og mere udbredt at outsource it-driften, så har virksomhederne stadig ansvaret for, at der bliver passet godt på deres data. De skal kende deres behov og tage dialogen derfra. Det kan være dyrt at genoprette virksomhedens omdømme, hvis det først er gået galt, siger Thomas Brenøe, vicedirektør i Forsikring & Pension.

Læs ”Vejledning til SMV’er om cyberforsikringer” her.

Følg webinar om cyberforsikring den 28. oktober 2020, kl. 14-16

Følg os på:

    

Kontakter

Yderligere oplysninger fås hos presserådgiver Bo Hjuler, tlf. 2328 4912, e-mail boh@di.dk

Billeder

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

DI ønsker mere fleksibilitet i lokale nedlukninger10.5.2021 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Dansk Industri anbefaler nu at regeringen og myndighederne ser på mulighederne for en mere fleksibel måde at håndtere lokale nedlukninger på. Det sker efter nedlukningen søndag af dele af erhvervslivet i Hørsholm Kommune. Ifølge DI rammer nedlukningen hårdt og unødigt skævt i butikker, som er udsat for konkurrence fra butikker i nabokommunerne. Derfor ønsker DI mere pragmatiske løsninger – f.eks. så butikker i stedet for at lukkes fuldt ned kan holde åbent med øgede afstandskrav.

DI: I 2030 skal 40 procent af erhvervslivets ledere være kvinder6.5.2021 21:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Der er for få kvinder i den private sektor og særligt i de øverste ledelseslag. Det er en reel hæmsko for vores samfunds og erhvervslivs udvikling. Derfor samler DI som de første dansk erhvervsliv i et mangfoldighedsløfte, The Gender Diversity Pledge, hvor vi sammen giver hånd-slag på at arbejde for at øge diversiteten i toppen af erhvervslivet, så vi når en 40/60-kønsfordeling i 2030.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum