Haderslev Kommune

Gode nyheder på møde mellem Haderslev Kommune og faglige organisationer

Del

Det er lykkedes at sænke lærernes gennemsnitlige undervisningstimetal til 747 timer om året. Sådan lød en af de gode nyheder på det dialogmøde, som repræsentanter fra Økonomiudvalget og Børn og Kulturservice har haft med de faglige organisationer.

Tirsdag den 1. november mødtes repræsentanter fra Økonomiudvalget og Børn og Kulturservice med de faglige organisationer til første opfølgning på det administrationsgrundlag for kommunens folkeskoler, som blev vedtaget i juni 2016.

BUPL, FOA og Skolelederforeningen mødtes blandt andet med borgmester H. P. Geil, der var glad for dialogen.

"Det har været fint at mødes igen og følge op på det arbejde, vi lavede i foråret, så vi kan holde fast i det gode samarbejde", siger han og beklager samtidig, at Haderslev Lærerkreds ikke ønskede at deltage i mødet.

I planlægningen af dette skoleår er det lykkede at sænke lærernes gennemsnitlige undervisningstimetal til 747 timer. Med en målsætning på 765 timer er det et meget flot resultat, mener formand for udvalget for Børn og Familie Signe Knappe.

"Det er en udvikling i den helt rigtige retning, og det skal skolerne have stor ros for", siger hun.

Et lavere undervisningstimetal giver bedre mulighed for samarbejde og forberedelse, hvilket er en væsentlig del af administrationsgrundlaget.

Signe Knappe understreger samtidig, at de 474 timer er et gennemsnit, som dækker over store forskelle fra skole til skole.

"Der er stadigvæk skoler, som ikke er i mål, og det er selvfølgelig noget, der skal arbejdes på", siger hun.

Med det sænkede timetal er det samtidig lykkedes flere af kommunens skoler at finde bedre tid til, at lærerne kan samarbejde på tværs af fag og årgange.

Det er nemlig også en del af administrationsgrundlaget, at der skal laves strukturer på de enkelte skoler, som gør et sådant samarbejde muligt. Og det er der flere gode eksempler på.

Et sted har man lagt alle samarbejdsmøder om aftenen, et andet har man skemalagt alle samarbejdstimer året ud, og et tredje sted har man indført flere, men kortere dage.

"Det er dejligt at se, at man løser opgaven forskelligt på skolerne, så det passer til det enkelte sted. Og vi håber selvfølgelig, at man ude på skolerne vil lade sig inspirere af hinanden, så vi kan se endnu flere gode eksempler", siger medlem af økonomiudvalget Henrik Rønnow.Kontaktinformation:

Borgmester H.P. Geil på hapg@haderslev.dk eller 21 69 64 71

Information om Haderslev Kommune

Haderslev Kommune
Haderslev Kommune
Gåskærgade 26
6100 Haderslev

http://www.haderslev.dk/

Følg pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Skrive dig op her og du vil løbende modtage pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Sønderjyske storrygere får hjælp til at kvitte tobakken11.1.2018 08:00pressemeddelelse

Sundhedsprofilundersøgelsen ”Hvordan har du det” fra 2013 viste, at andelen af storrygere i de fire sønderjyske kommuner ligger over landsgennemsnittet på 8,2 procent. I Sønderborg Kommune er den 9,0 procent, 9,8 procent i Haderslev Kommune, 10,3 procent i Aabenraa Kommune og 10,8 procent i Tønder Kommune. I 2014 besluttede de fire sønderjyske kommuner, at det skulle der ændres på. De indledte et tæt samarbejde om en fokuseret og målrettet tobaksforebyggelsesindsats, der skulle gøre flere sønderjyske storrygere røgfrie. Samarbejdet hedder ”Sønderjylland knækker tobakken sammen” og omfatter også Sygehus Sønderjylland og de praktiserende læger i de fire sønderjyske kommuner. Sundhedsstyrelsen har støttet projektet med 3,4 mio. kr. Fra 2015 og frem til udgangen af 2017 har storrygere, der har deltaget i et rygestopforløb i de fire sønderjyske kommuner, fået tilbud om tilskud til nikotinprodukter i op til otte uger. ”Min oplevelse med rygestopkurset er gået over al forventning. Jeg har ald

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum