Nets

Gode kort på hånden i vinterferien

Del

Mange danskere drager i de kommende uger på vinterferie – en del uden for landets grænser på skiferie eller til andre eksotiske rejsemål. Vi har samlet en række gode råd, som det kan være værd at studere, hvis man vil undgå, at pengemangel ødelægger den gode feriestemning.

Før ferien

Sørg for alternative betalingsformer
Det er en god idé at have et alternativt betalingsmiddel med, hvis du mister dit kort, får det stjålet eller spærret. Vi anbefaler et ekstra betalingskort, fordi det er nemmest at have med at gøre. 

Læs kortbetingelserne inden afrejse
Kortbetingelserne kan variere fra kortudsteder til kortudsteder, så det er klogt på forhånd at sætte sig ind, hvor høj kortets beløbsgrænse er, hvad det koster at hæve på kortet osv. Mange kortselskaber tilbyder en række ekstra services til sine kunder, fx rejse- og bagageforsikring.

Tjek udløbsdato
Du bør kontrollere udløbsdato på dit kort i god tid, inden du rejser, så du er sikker på, at du kan bruge kortet under hele rejsen.

 

Informér evt. bank/kortudsteder
Fortæl banken om ferieplanerne, hvis du skal være på ferie i længere tid og kommer til at have et atypisk forbrug på dit kort. Oplys for eksempel kontaktinformationer, hvis der skulle opstå en situation, hvor banken har behov for at komme i kontakt med dig.

Nogle banker anvender ”geo-blocking”, der gør det muligt via netbanken at ”lukke ned” for brug af betalingskortet i områder, hvor man ikke vil befinde sig.

 

Opdater dine kortoplysninger, hvis du har fået nyt kort
Har du fået nyt betalingskort fornyelig, bør du overveje, om du har indgået i abonnementer, hvor betalingen sker via dit betalingskort. Ønsker du, at disse betalinger fortsat skal ske automatisk via dit betalingskort, skal du opdatere dine kortoplysninger på alle abonnementer, som du har indgået. I forbindelse med ferien gælder det særligt, hvis du skal krydse broerne (Øresund eller Storebælt), hvor din Brobizz ikke virker, hvis kortoplysningerne ikke er opdaterede.

Under ferien

Pas på PIN-koden
Nøjagtigt som herhjemme skal du i udlandet også holde et vågent øje med omgivelserne, når du taster din PIN-kode. Hold hånden hen over tastaturet, når du indtaster koden.

Hold øje med kortet
Ligesom du skal være varsom med at beskytte PIN-koden, skal du så vidt muligt heller ikke slippe kortet af syne i forbindelse med betalinger. Vi anbefaler også, at du jævnligt kontrollerer, at du ikke har mistet dine kort.

Opbevar ikke alle dine kort sammen
Kort skal opbevares med samme påpasselighed som kontanter, pas, sygesikringsbevis og lignende. Undgå at opbevare dem sammen, hvis du mister din pung eller bliver bestjålet.

Kontroller kvittering
Du bør kontrollere dine kvitteringer og sørge for, at de altid er udfyldt, før du skriver under. Gem kopier af alle dine kvitteringer og automatudtræk, så du kan tjekke din konto efter endt rejse.

Hvis kortet er bortkommet eller du har mistanke om misbrug
Reagér øjeblikkeligt, hvis dit kort er bortkommet eller du får mistanke om, at det kan være misbrugt. Kontakt hurtigst muligt din bank/kortudsteder. Uden for bankens åbningstid kan du kontakte Nets på telefon: 44 89 29 29 (Dankort, Visa/Dankort, Visa Debit) eller 44 89 27 50 (MasterCard, MasterCard Debit og American Express).

Kend beløbsgrænserne – især på Visa/Dankort
På Visa/Dankort kan du ved udenlandske betalinger kun bruge 25.000 kroner i løbet af 30 dage - både i hæveautomater og som betalinger. Bliver beløbsgrænsen overskredet, bliver kortet afvist. Desuden kan du højst hæve 2.000 kr. om dagen på dit Visa/Dankort i kontantautomater. Kontakt dit pengeinstitut, hvis du har brug for hjælp med hensyn til disse beløbsgrænser.

Kontaktløse betalinger
Det er også muligt at betale kontaktløst mange steder i udlandet, hvis du er i besiddelse af et Visa / Dankort med kontaktløs funktion. Det er dog lokale forhold, der afgør om terminalerne er sat op til det, ligesom det også kan variere lokalt hvad grænsen er for hvornår, der skal bruges PIN-kode.

Vær opmærksom på gebyrerne
Vær opmærksom på, at det koster lidt ekstra, hver gang du benytter en pengeautomat. For Visa/Dankort er gebyret 30 kr. for at hæve op til 2.000 kr., mens det kan variere for andre korttyper.

Danske kroner kan være dyrere
Nogle udenlandske butikker tilbyder, at du kan vælge mellem at betale beløbet i danske kroner eller den lokale valuta, når du bruger dit kort. Bemærk, at det ofte er lidt dyrere at vælge beløbet i danske kroner. Til gengæld ved du med det samme, hvad du har brugt og slipper for at regne om. Det er altså en service, du skal være indstillet på at betale lidt ekstra for.

Gebyr på køb med kort
Vær opmærksom på, at banken opkræver et omregningsgebyr på sædvanligvis 1 procent, når du bruger dit Visa/Dankort i Europa, og 1,5 procent uden for EU. Gebyret for brug af øvrige betalingskort varierer og er afhængigt af aftalen med den enkelte bank. Gebyret dækker, at banken er sikret, hvis der er udsving mellem den danske og udenlandske valuta.

Efter ferien

Hold øje med kontoen
Gem dine kvitteringer og hold lidt ekstra øje med din konto efter ferien. Stemmer transaktionerne ikke med det, du har brugt kortene til, skal du øjeblikkeligt gøre indsigelse over for din bank eller kortudsteder.

Nøgleord

Kontakter

Pressechef, Søren Winge, Nets
T +45 29 48 26 46,
swing@nets.eu

Information om Nets

Nets
Nets
Lautrupbjerg 10
2750 Ballerup

44 68 44 68https://www.nets.eu/dk-da

Følg pressemeddelelser fra Nets

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Nets

Nets leverer første del af ny clearing infrastruktur i Ungarn4.9.2018 12:35pressemeddelelse

Sammen med sin lokale partner GIRO er Nets i fuld gang med at implementere en ny straks-clearing infrastruktur i Ungarn. En lokal tilpasset udgave af Nets internationale clearing-system, der forventes at være driftsklar i juli 2019, er nu leveret. Det er samme grundlæggende infrastruktur, der gik i luften i Danmark i november 2014, som nu også er ved at blive implementeret i både Italien, Slovenien og Ungarn. Fremover vil alle nye betalingsløsninger i Ungarn basere sig på den nyetablerede straks-clearing infrastruktur og Ungarerne vil dermed kunne foretage betalinger og overførsler på millisekunder, som vi i nogle år har kunnet herhjemme.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum