Lederne

Gode indspark fra stresspanelet

Del

Lederne tager positivt imod Stresspanelets input til debatten. En række af anbefalingerne er absolut værd at gå videre med, siger Ledernes arbejdsmiljøchef, Lars Andersen.

Lars Andersen, arbejdsmiljøchef i Lederne
Lars Andersen, arbejdsmiljøchef i Lederne

- I dag mangler lederne alt for ofte sparring og rådgivning fra sundhedspersonale og jobcenter til, hvordan de bedst hjælper en stressramt medarbejder til at komme på ret køl og tilbage på jobbet. Derfor er vi helt enige med Stresspanelet i, at kommunerne skal sikre en koordineret indsats mellem stressramte medarbejdere, arbejdspladser, den praktiserende læge og de forskellige kommunale instanser.

Sådan siger Lars Andersen, arbejdsmiljøchef i Lederne, som reaktion på de anbefalinger, som regeringens stresspanel i dag har offentliggjort. Han kalder det også meget fornuftigt at få udviklet en faglig vejledning for, hvordan de praktiserende læger skal forebygge og behandle stress.

Lars Andersen mener også, det er en helt rigtig tanke, når Stresspanelet vil klæde børn og unge bedre på til at håndtere livet, eksempelvis ved at sætte ”livsmestring” på skemaet på uddannelsesinstitutionerne.

- Lederne oplever, at unge i dag har sværere ved at navigere i de forandringer og den travlhed, som de uvægerligt – som alle andre – ind i mellem møder i livet og arbejdslivet. Derfor er det en rigtig god idé, at unge under deres uddannelse lærer at træne mental sundhed og håndtere forandringer, forstyrrelser og forventninger. Det handler både om konkret viden og redskaber til at ”være” i en arbejdslignende situation, der kræver planlægning, prioritering og samarbejde – også i pressede situationer, siger Lars Andersen.

Alle har gavn af fleksibilitet

Lars Andersen er derimod meget skeptisk over for Stresspanelets anbefaling om, at medarbejdere skal være utilgængelige uden for normal arbejdstid. Lederne mener i stedet, at ledere og medarbejdere løbende skal drøfte, hvordan og hvornår det forventes, at medarbejderne er til rådighed på mail eller telefon.

- Forbud eller rigide regler er ikke vejen frem, fordi både virksomheder og medarbejdere har gavn af fleksibiliteten. Mange medarbejdere er jo for eksempel glade for, at de kan gå tidligt nogle dage for at hente børn, mens de så til gengæld arbejder nogle timer om aftenen eller i weekenden. Den fleksibilitet skal vi bevare, siger Lars Andersen.

Han slår fast, at Lederne naturligvis står til rådighed, hvis regeringen eller Folketinget ønsker dialog om, hvordan stressindsatsen kan forbedres set fra de danske lederes perspektiv.

Kontakter

Søren Kudahl, pressechef i Lederne
2338 4211
sku@lho.dk

Billeder

Lars Andersen, arbejdsmiljøchef i Lederne
Lars Andersen, arbejdsmiljøchef i Lederne
Download

Information om Lederne

Lederne
Lederne
Vermlandsgade 65
2300 København S

3283 3283https://www.lederne.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lederne

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lederne

PRM: Nye barselsregler skal fremme kvinders karrierer8.3.2019 07:00:00 CETPressemeddelelse

Vi har brug for at tiltrække, fastholde og udvikle flere kvindelige talenter på det danske arbejdsmarked. Det er uholdbart, at der i dag er langt færre kvindelige end mandlige ledere, og at kvinderne tjener mindre end mændene. Lederne foreslår derfor nu at ændre barselsreglerne for at fremme kvinders løn- og karriereudvikling. - For et lille land som Danmark er det fuldstændig afgørende, at vi udnytter talentmassen så godt som overhovedet muligt. Det gør vi desværre ikke i dag, når kvinderne kun udgør mindre end en tredjedel af lederne på det danske arbejdsmarked, og kvinder samtidig tjener betydeligt mindre end mænd. Derfor må vi som samfund tage markante skridt for at fremme kvinders karriereudvikling. Og det er et vigtigt skridt at ændre barselsreglerne. Sådan siger Bodil Nordestgaard Ismiris, viceadministrerende direktør i Lederne, som begrundelse for, at Lederne i dag fremlægger fem konkrete forslag til, hvordan staten kan fremme kvinders løn- og karriereudvikling. Det mest markan

PRM: Lederne og DA går sammen om uddannelse i trivsel28.2.2019 07:00:00 CETPressemeddelelse

DA og Lederne etablerer ny fælles uddannelse for ledere i trivsel og psykisk arbejdsmiljø. Et godt arbejdsmiljø er både godt for medarbejdere, ledere og virksomheder. Dansk Arbejdsgiverforening og Lederne er enige om, at danske ledere skal have et bredt udvalg af muligheder for at dygtiggøre sig inden for trivsel og psykisk arbejdsmiljø. Derfor har de to parter indgået en aftale om en ny uddannelse for ledere. Uddannelsen retter sig primært til privatansatte ledere. ”Vi er enige om, at det er vigtigt, at lederne er klædt på til at udvikle og fastholde et godt psykisk arbejdsmiljø. Det er ikke blot vigtigt for de enkelte medarbejdere, men også for lederne og virksomhederne. Flere undersøgelser viser en tæt sammenhæng mellem virksomhedernes produktivitet og indtjening og et godt psykisk arbejdsmiljø,” siger Henrik Bach Mortensen, direktør hos Lederne. Med udgangspunkt i konkrete situationer fra virksomhedernes hverdag får ledere på den nye uddannelse med titlen ”Trivsel & ledelse” flere

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum