Lederne

Gode indspark fra stresspanelet

Del

Lederne tager positivt imod Stresspanelets input til debatten. En række af anbefalingerne er absolut værd at gå videre med, siger Ledernes arbejdsmiljøchef, Lars Andersen.

Lars Andersen, arbejdsmiljøchef i Lederne
Lars Andersen, arbejdsmiljøchef i Lederne

- I dag mangler lederne alt for ofte sparring og rådgivning fra sundhedspersonale og jobcenter til, hvordan de bedst hjælper en stressramt medarbejder til at komme på ret køl og tilbage på jobbet. Derfor er vi helt enige med Stresspanelet i, at kommunerne skal sikre en koordineret indsats mellem stressramte medarbejdere, arbejdspladser, den praktiserende læge og de forskellige kommunale instanser.

Sådan siger Lars Andersen, arbejdsmiljøchef i Lederne, som reaktion på de anbefalinger, som regeringens stresspanel i dag har offentliggjort. Han kalder det også meget fornuftigt at få udviklet en faglig vejledning for, hvordan de praktiserende læger skal forebygge og behandle stress.

Lars Andersen mener også, det er en helt rigtig tanke, når Stresspanelet vil klæde børn og unge bedre på til at håndtere livet, eksempelvis ved at sætte ”livsmestring” på skemaet på uddannelsesinstitutionerne.

- Lederne oplever, at unge i dag har sværere ved at navigere i de forandringer og den travlhed, som de uvægerligt – som alle andre – ind i mellem møder i livet og arbejdslivet. Derfor er det en rigtig god idé, at unge under deres uddannelse lærer at træne mental sundhed og håndtere forandringer, forstyrrelser og forventninger. Det handler både om konkret viden og redskaber til at ”være” i en arbejdslignende situation, der kræver planlægning, prioritering og samarbejde – også i pressede situationer, siger Lars Andersen.

Alle har gavn af fleksibilitet

Lars Andersen er derimod meget skeptisk over for Stresspanelets anbefaling om, at medarbejdere skal være utilgængelige uden for normal arbejdstid. Lederne mener i stedet, at ledere og medarbejdere løbende skal drøfte, hvordan og hvornår det forventes, at medarbejderne er til rådighed på mail eller telefon.

- Forbud eller rigide regler er ikke vejen frem, fordi både virksomheder og medarbejdere har gavn af fleksibiliteten. Mange medarbejdere er jo for eksempel glade for, at de kan gå tidligt nogle dage for at hente børn, mens de så til gengæld arbejder nogle timer om aftenen eller i weekenden. Den fleksibilitet skal vi bevare, siger Lars Andersen.

Han slår fast, at Lederne naturligvis står til rådighed, hvis regeringen eller Folketinget ønsker dialog om, hvordan stressindsatsen kan forbedres set fra de danske lederes perspektiv.

Kontakter

Søren Kudahl, pressechef i Lederne
2338 4211
sku@lho.dk

Billeder

Lars Andersen, arbejdsmiljøchef i Lederne
Lars Andersen, arbejdsmiljøchef i Lederne
Download

Information om Lederne

Lederne
Lederne
Vermlandsgade 65
2300 København S

3283 3283https://www.lederne.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lederne

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lederne

PRM: Starthjælp til grøn omstilling er for lidt2.10.2019 11:00:00 CESTPressemeddelelse

Der er brug for langt flere midler til udvikling og forskning i grøn omstilling end den milliard, regeringen vil sætte af i sit finanslovsforslag. Med en målrettet indsats kan klimaløsninger blive en dansk eksportsucces. Lederne bakker op om regeringens ambition om grøn omstilling. Det er dog vigtigt, at der de kommende år afsættes langt flere midler til grøn forskning og udvikling. Den milliard kroner, regeringen vil bruge i 2020, tages for en stor del fra andre forskningsområder, og dermed får den samlede forskning ikke det nødvendige løft. - Hvis vi skal løse klimaudfordringerne og samtidig holde gang i væksten, er det helt centralt, at vi som samfund investerer massivt i klimaforskning, siger direktør hos Lederne Henrik Bach Mortensen Han understreger, at øget fokus på klimaproblemerne på ingen måde behøver at hæmme den økonomiske vækst. Der findes en række gode eksempler på, at avanceret klimateknologi, som danske virksomheder har udviklet, er blevet eksportsucceser. - Klima og bæ

Glædeligt at løngab mellem kønnene skrumper14.9.2019 08:00:00 CESTPressemeddelelse

Der bliver mindre og mindre forskel på mænds og kvinders løn, viser nye tal fra Danmarks Statistik. Lederne foreslår at dele barselsdagpengene ligeligt mellem forældrene for at skubbe ydere til udviklingen. De nyeste tal viser, at kvinder i 2018 tjener 12,8 procent mindre end mænd. Ti år tidligere, i 2008, var forskellen på 15,6 procent. - Det er en glædelig udvikling, og vi ser frem til, at forskellen i lønniveau mellem mænd og kvinder helt forsvinder. Vi ved fra tidligere undersøgelser, at løngabet mellem mor og far er mindre i familier, hvor fædre tager mere barsel, så moren kommer hurtigere tilbage i job. Derfor regner vi med, at kommende EU-regler om en mere ligelig fordeling af barselsreglerne vil skubbe til den positive lønudvikling, siger Nanna Simone Jensen, ligestillingspolitisk konsulent hos Lederne. De kommende EU-regler indebærer, at begge forældre har ret til mindst 8 ugers barselsdagpenge. Lederne ser dog gerne, at vi i Danmark er mere ambitiøse og deler de 32 ugers bars

Vindervirksomheder skal være bæredygtige og digitale9.9.2019 15:00:00 CESTPressemeddelelse

Vi er midt i en transformation, hvor den digitale verden udfordrer vores traditionelle opfattelse af, hvad en arbejdsplads er, og det stiller nye krav til virksomheder, ledere og medarbejdere. Med konferencen ’Fremtidens Arbejdsplads’ sætter Lederne Østjylland fokus på netop dette og kigger nærmere på, hvordan man som leder kan være med til at skabe de bedste rammer for sig selv og sine medarbejdere, så arbejdspladsen kan imødegå omstillingen med en kombination af god menneskelig balance og konkurrencekraft. Bæredygtighed og digitalisering er de nye business-buzzwords Hvis deltagerne vil vide lidt om, hvilke tendenser de skal holde øje med, så holder Carsten Beck, som er fremtidsforsker på Instituttet for Fremtidsforskning, oplæg om kommende megatrends i samfundet, og han kommer blandt andet ind på, hvordan fremtidens vindere bliver de virksomheder, som kombinerer de kortsigtede og langsigtede mål i deres planlægning. Mød også Varan Pathmanathan, som er såkaldt millennial, iværksætter

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum