Falck

Gode ferieråd til bilister

Del

Hvert år tager tusindvis af danskere på bilferie i Europa. Her kommer en række råd fra Falck til, hvordan turen kan gøres mere sikker.

Vedhæftede billede kan frit afbenyttes – forslag til billedtekst:
Bilen skal pakkes forsvarligt, når familien skal af sted på ferie. Falck giver gode råd til hvordan.
Vedhæftede billede kan frit afbenyttes – forslag til billedtekst: Bilen skal pakkes forsvarligt, når familien skal af sted på ferie. Falck giver gode råd til hvordan.

Er den gule sikkerhedsvest et lovkrav? Bliver bilens bremselængde påvirket, hvis bilen er tungt lastet? Skal man have DK-nationalitetsmærke på bilen?

Der er mange spørgsmål, som kan være gode at få svar på, inden man kører på ferie. Det vigtigste er god planlægning, det fortæller Henrik Åge Rasmussen, der er områdeleder inden for assistance i Falck:

”God planlægning kan gøre bilferien meget nemmere, og det er faktisk ikke så mange ting, man skal huske, for at bilturen bliver sikker”.

Henrik Åge Rasmussen og Falck har her samlet en række gode råd til bilister på vej på ferie:

Gode råd før rejsen:
• Pas på pillerne - en del medicin indeholder stoffer, der sløver.
• Placer den tungeste bagage så langt inde i bagagerummet som muligt. Så undgår du, at bilens styreegenskaber påvirkes alt for meget. Bagagen bør også være sikret på en sådan måde, at den bliver i bagagerummet selv ved hårde opbremsninger. Hvis du har en tagboks, skal du kun lægge de lette ting derop.
• Husk, en tungt lastet bil ændrer køreegenskaber og har en meget længere bremselængde end normalt, så undgå at overskride bilens lasteevne.
• Juster dæktrykket, inden du kører på ferie og igen, når du kommer hjem.
• Tjek lygterne. På mange biler kan man fra instrumentpanelet justere bilernes forlygter i forhold til, hvor tungt bilen er læsset, så man undgår, at bilens forlygter blænder modkørende trafikanter – se i bilens instruktionsbog.
• Husk et DK-nationalitetsmærke på bilen, medmindre bilen har dansk EU-nummerplade. Kører man både med bil og campingvogn, skal begge være forsynet med skiltet.

Gode råd under rejsen:
• Afsæt godt med køretid til rejsemålet. Hold pause mindst hver anden time. Bare ti minutter på en rasteplads gør underværker. Luft bilen ud, mens du holder pause.
• Drik meget væske - helst vand - og spis let. Maden fordøjes langsomt, når man sidder bag rattet.


Brug for hjælp i udlandet
Hvert eneste år får tusindvis af danskere brug for Falcks hjælp i udlandet. Skulle uheldet være ude, er det vigtigt at have det rette udstyr i bilen. Det er forskelligt, hvilket udstyr der er lovpligtigt i de enkelte lande, som du skal rejse igennem, så sørg for at tjekke det på forhånd. Det er dog altid en god idé at medbringe:

• Advarselstrekant.
• Forbindingskasse.
• Ildslukker.
• Lommelygte med friske batterier.
• To sæt bilnøgler, som to forskellige personer opbevarer – og husk, at det ene sæt ikke skal ligge i bilen.
• Hvis uheldet skulle være ude, er det en god idé at medbringe en liste over bilforhandlere og værksteder, hvis bilmærket ikke er så udbredt i det pågældende land.
• En gul refleksvest, som er lovpligtig at have i bilen i mange lande i Europa.
• Dit abonnementskort. Hvis du har Falck Bil Plus- eller Falck Bil Super-abonnement, er din bil dækket i hele Europa.

Kontakter

For yderligere information kontakt Falcks Kommunikationsafdeling på 7022 0307 eller områdeleder i Falck Henrik Åge Rasmussen på 2482 1443.

Billeder

Vedhæftede billede kan frit afbenyttes – forslag til billedtekst:
Bilen skal pakkes forsvarligt, når familien skal af sted på ferie. Falck giver gode råd til hvordan.
Vedhæftede billede kan frit afbenyttes – forslag til billedtekst: Bilen skal pakkes forsvarligt, når familien skal af sted på ferie. Falck giver gode råd til hvordan.
Download

Information om Falck

Falck
Falck
Polititorvet
1780 København V

70 10 20 31http://www.falck.dk/

Følg pressemeddelelser fra Falck

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Falck