Esbjerg Kommune

Goddag til nye virksomheder

Del

32 virksomheder deltog, da Esbjerg Kommune for anden gang inviterede til velkomstmøde for nye virksomheder.

32 nye virksomheder, som har etableret sig i Esbjerg Kommune, blev mandag budt velkommen på rådhuset i Esbjerg. Foto: Esbjerg Kommune.
32 nye virksomheder, som har etableret sig i Esbjerg Kommune, blev mandag budt velkommen på rådhuset i Esbjerg. Foto: Esbjerg Kommune.

Mandag den 25. april bød borgmester Jesper Frost Rasmussen velkommen på Esbjerg Rådhus til repræsentanter fra 32 virksomheder, som inden for de seneste år har valgt at etablere sig fysisk i Esbjerg Kommune.

- Det glæder mig, at så mange takkede ja til at deltage i vores velkomstmøde. Vi vil gerne have, at nye virksomheder synes, at det er godt at være her i vores kommune, fremme relationen mellem virksomheder og kommunen og medvirke til, at nye virksomheder kan få den bedste start og danne netværk, siger Jesper Frost Rasmussen.

Optimale vilkår for iværksættere
- Optimale vilkår for iværksættere er en del af byrådets Vision 2025, som sætter retningen for udviklingen i hele kommunen. Iværksættere skaber fremtidens virksomheder, arbejdspladser og samarbejdspartnere. Vi vil gerne være en erhvervsvenlig kommune, og med en 18. plads i Dansk Industris analyse af kommunernes erhvervsvenlighed ligger Esbjerg Kommune da også som bedst blandt de største, fortalte borgmester Jesper Frost Rasmussen.

I sin velkomsthilsen kom borgmesteren også ind på den grønne omstilling og klimadagsordenen, hvor Esbjerg Kommune har sat et ambitiøst mål om at være CO2-neutral allerede i 2030. Kommunen har med f.eks. elbusser og renovationsbiler på biogas allerede sat en række tiltag i gang som et led i klimahandlingsplanen, men skal det ambitiøse mål nås, skal alle både borgere og virksomheder være med, gerne i form af klimapartnerskaber med kommunen.

Ud over en velkomsthilsen fra borgmesteren kunne deltagerne også høre direktør Susanne Nordenbæk fortælle om, hvordan Business Esbjerg kan hjælpe virksomhederne til vækst og udvikling gennem blandt andet Riggen, som tilbyder et stærkt miljø for iværksættere. To nye virksomheder, Harco Heavy Lifting og Minifabrikken, fortalte om deres erfaringer med at starte virksomhed i Esbjerg og om den uvurderlige hjælp og støtte, de havde fået fra Business Esbjerg på deres rejse som iværksættere.

På mødet kunne deltagerne også besøge stande fra kommunens Teknik & Miljø, Tilflytterservice, Jobcentret, Green Skills, Business Esbjerg og iværksætterhuset Riggen.

En ny tradition

Det var anden, men ikke sidste gang, at arrangementet for nye virksomheder blev afviklet.

- Vi ser frem til også fremover at holde velkomstmøder for erhvervslivet. Vores lokale virksomheder skal gerne opfatte kommunen som en imødekommende serviceorganisation, slutter Jesper Frost Rasmussen.

Kontakter

Jesper Frost Rasmussen, borgmester, Esbjerg Kommune, tlf. 27 24 18 00, jesra@esbjerg.dk

Susanne Nordenbæk, direktør i Business Esbjerg, tlf. 29 38 08 39, sun@businessesbjerg.com

Pia Enemark, bosætningskoordinator, Tilflytterservice, Esbjerg Kommune, tlf. 20 47 32 06, piene@esbjerg.dk

Pia Niemann Damtoft, jobcenterchef, Esbjerg Kommune, tlf. 40 20 89 73, pind@esbjerg.dk

Billeder

32 nye virksomheder, som har etableret sig i Esbjerg Kommune, blev mandag budt velkommen på rådhuset i Esbjerg. Foto: Esbjerg Kommune.
32 nye virksomheder, som har etableret sig i Esbjerg Kommune, blev mandag budt velkommen på rådhuset i Esbjerg. Foto: Esbjerg Kommune.
Download

Information om Esbjerg Kommune

Esbjerg Kommune
Esbjerg Kommune
Torvegade 74
6700 Esbjerg

76161616http://www.esbjerg.dk

Esbjerg er kendt som EnergiMetropol i erhvervssammenhænge, men begrebet energi er også relevant i langt bredere forstand. Hele kommunen summer af energi mellem mennesker, og her er stor handlekraft og vilje til at gå nye veje. Erhvervsmæssigt har vi en særlig styrkeposition på energiområdet, og i fremtiden vil en ny type energi i form af digital infrastruktur være med til at definere kommunen. Vi udvikler os hele tiden i en mere bæredygtig retning, og det er vores ambition, at alle skal opleve og bidrage til energien i Esbjerg Kommune.

Følg pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum