Danmarks Frie Forskningsfond

God undervisning skal skabe fremtidens entreprenører

Del
Hvordan kan en særlig undervisningsmetode skabe fremtidens entreprenører og iværksættere? Det skal forskere afdække i et nyt forskningsprojekt finansieret af Danmarks Frie Forskningsfond.

For at se dette indhold fra presscloud.com, så skal du give din accept på toppen af denne side.

Hvis flere unge bliver iværksættere, når de er færdige med deres uddannelse, bidrager det til vækst og beskæftigelse i Danmark.

Men hvordan bidrager universiteter og professionshøjskoler til, at vi får flere iværksættere?

Det skal et nyt forskningsprojekt, som netop har fået midler fra Danmarks Frie Forskningsfond, undersøge.

I projektet skal forskere fra Copenhagen Business School (CBS), VIVE - Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd, og VIA University College zoome ind på en særlig undervisningsmetode, studiobaseret læring, som er udbredt på design- og arkitektskoler.

I studiobaseret læring bliver de studerende aktivt involveret i at løse en problemstilling eller udvikle et produkt for eksempel en kollektion, en strategi eller design af en bygning.

Underviserens opgave er at facilitere designprocessen og den efterfølgende evaluering af processen.

Entreprenant undervisning

- Studiobaseret undervisning minder på nogle måder om den arbejdsproces entreprenører også er i. Måske fremmer denne form for undervisning entreprenant tankegang, siger professor på CBS, Bo Christensen, som skal lede forskningsprojektet.

- Det står meget i modsætning til den gængse form for undervisning på universiteter, hvor vi laver forelæsninger for de studerende. Nu skal vi finde ud af, hvad denne undervisningsform gør ved de studerendes entreprenante tankegang, uddyber han.

Forskerne skal både videooptage undervisning på en række uddannelsesinstitutioner og lave registerstudier for at finde ud af, om studerende oftere starter succesfulde virksomheder, hvis de har modtaget studio-baseret undervisning.

Derudover skal de lave kontrollerede forsøg med studerende fra VIA University Colleges designlinje, hvoraf halvdelen vil modtage studio-baseret læring. Efterfølgende skal forskerne undersøge de studerendes entreprenante mindset.

Lektor på VIA, Paul McElheron, skal stå for kontrolgruppeforsøget. Efter hans mening kan projektet få stor betydning for fremtidens undervisning på VIA.

- Det kan være med til at guide, hvordan vi underviser og hvilken pædagogik, vi bruger. Der er en stor mangel på forskningsbaseret viden inden for det her område, den viden kan vi være med til at udbygge og bruge med dette projekt, siger Paul McElheron.

Nøgleord

Kontakter

Journalist Mikkel Linnemann Johansson, tlf. 7231 8931, e-mail: mljo@ufm.dk

Information om Danmarks Frie Forskningsfond

Danmarks Frie Forskningsfond
Danmarks Frie Forskningsfond
Asylgade 7
5000 Odense C

https://dff.dk/

Danmarks Frie Forskningsfond (DFF) finansierer forskning af højeste internationale kvalitet og styrker den excellente forskning i Danmark. Fonden investerer i risikovillig forskning, der er baseret på forskernes idéer inden for og på tværs af videnskabelige områder, uafhængigt af politiske og strategiske satsninger.

DFF fremmer internationalisering af forskningen og styrker det unge talent såvel som den erfarne forsker. Herudover yder fonden forskningsfaglig rådgivning til minister, Folketing og det øvrige danske og internationale forskningslandskab. Det sker med baggrund i ekspertise og faglig diversitet gennem fondens 84 bestyrelses- og rådsmedlemmer, der alle er anerkendte og aktive forskere.

Følg pressemeddelelser fra Danmarks Frie Forskningsfond

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danmarks Frie Forskningsfond

Danmarks Frie Forskningsfond støtter nyskabende forskning og videnskabelig udvikling med 10,4 millioner kroner20.12.2023 06:10:00 CET | Pressemeddelelse

Danmarks Frie Forskningsfond har netop uddelt bevillinger til 30 forskningsprojekter, tidsskrifter, netværk og udenlandske forskningsophold. Midlerne er fordelt på fire forskellige virkemidler og skal fremme videnskabelig nytænkning, styrke samarbejdet mellem danske og internationale forskningsmiljøer, styrke udbredelsen af humanistisk forskning, samt støtte talentfulde studerende.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye