Dansk Byggeri

God og erhvervsvenlig dialog i Aalborg

Del

En erhvervsplaymaker sætter byggeri og håndværk på skoleskemaet i folkeskolerne i Aalborg, og så vil kommunen hæve grænsen for, hvornår en virksomhed skal stille med en bankgaranti. Dansk Byggeri Nordjylland glæder sig over nye erhvervsvenlige tiltag i Aalborg.

Et besøg på en byggeplads eller en tømrermester som gæsteunderviser. Mulighederne er mange, og den nye erhvervsplaymaker i Aalborg er godt i gang med at gøre faget ”åben skole” i folkeskolen mere erhvervsrettet. Dansk Byggeri Nordjylland glæder sig over, at Aalborg har ansat en medarbejder, der skal sørge for, at eleverne i folkeskolen også får et indblik, hvad en erhvervsuddannelse kan bruges til.

- Det fortjener stor ros, at kommunen har prioriteret at ansætte en medarbejder, der står for at sikre, at faget ”åben skole” også bliver brugt til netop at introducere eleverne til, hvad der sker uden for klasselokalet. Forhåbentlig betyder det også, at alle børn får de samme muligheder for fx at besøge en byggeplads eller komme i erhvervspraktik – uanset hvilken skole i Aalborg i de går på. Vores lokale virksomheder vil i hvert fald gerne stille op enten i klasselokalet eller på en byggeplads, siger formand for Dansk Byggeri Nordjylland, Henrik Holm.

Dansk Byggeri Nordjylland og Aalborg Kommune har netop været samlet på det årlige dialogmøde, hvor der var en god og erhvervsvenlig dialog.

Virksomheder, der vil arbejde for Aalborg Kommune, skal i dag en tur i banken efter en bankgaranti, hvis opgaven er på 500.000 kroner eller mere. På mødet opfordrede de lokale bygge- og anlægsvirksomheder kommunen til at hæve grænsen til en million kroner, hvilket kommunen umiddelbart er positiv overfor.

- Vi vil gerne gøre det attraktivt at drive virksomhed her i kommunen, men også at byde på kommunens opgaver, og derfor er vi positive over for forslaget. Virksomhederne ønsker også, at kommunen følger AB18, der er standardbetingelser for bygge- og anlægsprojekter, og hvis det kan gøre det nemmere for virksomhederne at finde rundt i de juridiske detaljer, så er vi også åbne overfor at gøre det, siger borgmester i Aalborg, Thomas Kastrup Larsen.

De positive meldinger fra borgmesteren glæder Dansk Byggeri Nordjylland.

- Vi har en god dialog med kommunen, som på flere områder er lydhør i forhold til at gøre det nemmere for virksomhederne at arbejde for kommunen, og så har de med ansættelsen af en erhvervsplaymaker taget et stort skridt i forhold til at sikre, at vi får flere unge til tage en erhvervsuddannelse, så vores lokale virksomheder også i fremtiden kan få den arbejdskraft de har brug for, siger formand for Dansk Byggeri Nordjylland, Henrik Holm.

Kontakter

Borgmester i Aalborg, Thomas Kastrup Larsen, telefon 99 31 15 00
Formand for Dansk Byggeri Nordjylland, Henrik Holm, telefon 24 88 71 71
Regionskonsulent for Dansk Byggeri Nordjylland, Peter H. Wagner, telefon 25 66 63 09

Information om Dansk Byggeri

Dansk Byggeri
Dansk Byggeri
Nørre Voldgade 106
1358 København K

72 16 00 00https://www.danskbyggeri.dk/

Dansk Byggeri er erhvervs- og arbejdsgiverorganisation inden for byggeri, anlæg og byggeindustri. Med omkring 5.700 medlemmer spænder organisationen bredt geografisk og fagligt, og dækker alle led i byggeprocessen.

Dansk Byggeris hovedopgaver er at opnå erhvervspolitisk indflydelse, deltage i den offentlige debat, yde rådgivning og sikre overenskomster, så medlemmerne kan udvikle deres virksomheder bedst muligt til gavn for beskæftigelsen og konkurrenceevnen.

Følg pressemeddelelser fra Dansk Byggeri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Byggeri

Underdirektør Louise Pihl, Dansk Byggeri, fylder 50 år den 18. marts.14.3.2019 12:35:28 CETPressemeddelelse

Louise Pihl er cand.scient.pol og kom til Dansk Byggeri i 2005 fra DA. De seneste fire år har hun været underdirektør med ansvar for Dansk Byggeris arbejdsmarkeds- og uddannelsespolitik samt analyseafdelingen og Dansk Byggeris ni regionale bestyrelser. Louise Pihl har i mange år været med til at sætte erhvervsuddannelserne på dagsordenen, og står blandt andet bag initiativet Byggeriets Kvinderåd, der har arbejdet for at få flere kvinder til at søge uddannelse og karriere i bygge- og anlægsbranchen. Fritiden tilbringer hun med familie og venner, og på posten som bestyrelsesformand for Fonden Motorfabrikken Marstal, der har til formål at genskabe livet på havnen i Marstal, hvor hun er født og opvokset.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum