Vejdirektoratet

God fremdrift på udbygning af Fynske Motorvej

Del

Tager man turen over Vestfyn, vil man se et mylder af maskiner og høj aktivitet langs motorvejen. Masser af dumpere og gravemaskiner er i aktion, og lastbiler kører jord væk i pendulfart. Alt sammen for at udbygge Fynske Motorvej og sikre bedre fremkommelighed på tværs af Fyn og Danmark.

Vejdirektoratet er i fuld gang med udbygning af motorvejen over Vestfyn. Mellem Nørre Aaby og Gribsvad udvides motorvejen fra fire til seks spor, og der er god fremdrift på arbejderne. Lige nu arbejder entreprenøren på de 7 km længst mod vest.

”Vi skal ikke bare lægge asfalt i et ekstra spor i forbindelse med udbygning af Fynske Motorvej. Alt langs vejen skal tilpasses den bredere motorvej. Det gælder både forlængelse af broer, tilpasning af ramper og mange andre forhold, der skal tilpasses,” siger Mike Boesen, senior projektleder i Vejdirektoratet og fortsætter:

”Anlægsarbejdet gik for alvor i gang i foråret, og arbejderne skrider godt frem. Vi er nået langt – alle broer og tunneler, der fører kommunevejene under motorvejen er forlænget i begge sider. Dog kan tingene hurtigt ændre sig, hvis vi støder på uforudsete udfordringer, eller hvis vi får et vådt efterår, men lige nu glæder vi os over alt det, der er lavet.”

Der skal i alt anlægges 15 regnvandsbassiner langs motorvejen. De syv af dem er allerede færdige, og Vejdirektoratets entreprenør arbejder lige p.t. på tre mere.

Alt her er i store mængder

Siden opstart er der lagt mere end 8 km rør til afvanding, og der er foretaget 30 underboringer af motorvejen, der skal føre regnvand over i de nye regnvandsbassiner. Det er blot på de cirka 7 km, som entreprenøren arbejder på nu.

”Det er store og fascinerende tal og mængder, vi arbejder med på sådan et projekt. For at skabe plads til det ekstra spor i hver retning har vi lige nu flyttet mere end 100.000 m3 jord. En del af denne jord genanvender vi i en støjvold ved Indslev. Den bliver etableret for at sikre mindst mulig støjgener for naboerne,” siger Mike Boesen.

Tre tilslutningsanlæg skal også ombygges. På nuværende tidspunkt er ombygningen af tilslutningsanlægget ved Ejby udført og ombygning af tilslutningsanlægget ved Nr. Aaby er påbegyndt.

Planen er, at udbygningen af de 7 km, der arbejdes på lige nu, er færdig med årets udgang. Derefter rykker vejarbejdet mod øst til den næste og sidste delstrækning, som skal udbygges i løbet af 2022.

Opretning af vejbane og slidlag udføres 2023.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om Vejdirektoratet

Vejdirektoratet
Vejdirektoratet
Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal
1577 København V

+45 7244 3333https://www.vejdirektoratet.dk/

Faktaboks
Læs mere om projektet.

Følg pressemeddelelser fra Vejdirektoratet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Vejdirektoratet

Så er vinteren begyndt - i hvert fald ifølge Vejdirektoratet13.10.2021 09:30:00 CEST | Pressemeddelelse

Natten til onsdag kl. 02.45 begyndte vinteren officielt i Danmark. Her blev en af Vejdirektoratets saltbiler nemlig sendt på vejene for første gang denne vinter, og ligesom sidste år – og året før – var det Svingbroen over Næstved Kanal, der fik den første dosis salt. I år var det kun en enkelt saltbil, der blev sendt i aktion, og det en anelse tidligere end sidste år, hvor saltbilerne blev kaldt i tjeneste den 16. oktober. Det har ellers indtil videre været en mild oktober, men natten til i onsdag kom der en koldfront ind over landet, som gjorde det nødvendigt at salte Svingbroen for at undgå glatte kørespor. Vejdirektoratets Vintertjeneste Selve indsatsen med både saltbiler og sneplove styres af Vejdirektoratets Vintertjeneste, der har sæde i Vejdirektoratets Vintervagtcentral i Aalborg. Centralen er bemandet med uddannede vintervagter, som hele vinteren overvåget vej- og vejrsituationen og bekæmper glatføre på statsvejene. Hvis vintervagten vurderer, at glatføre er opstået – eller v

udsigt til travlt lørdag på vejene i efterårsferien13.10.2021 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse

På fredag starter skolernes efterårsferie, og det skaber traditionelt tæt trafik ved de større byer og på E20 Fynske Motorvej, når familierne kører på efterårsferie. Derfor anbefaler Vejdirektoratet, at man fredag eftermiddag så vidt muligt kører uden for tidsrummet fra kl. 14.00 – 18.00. Derudover vil der også være udsigt til tæt trafik og forlænget rejsetid lørdag den 16. oktober, der forventes at blive feriens største rejsedag. Især må man forvente tæt trafik på Fynske Motorvej mellem Odense og Middelfart, på E45 Østjyske Motorvej ved Kolding samt på ruterne mod de større sommerhusområder. Vores rejseråd er derfor, at man kører uden for tidsrummet fra kl. 11.00 – 14.00, hvis det er muligt. Feriens hjemrejsetrafik vil hovedsageligt finde sted lørdag den 23. oktober, hvor trafikanterne må påregne tæt trafik og risiko for mindre kødannelser på motorvejene omkring Kolding og på den vestlige del af Fynske Motorvej. I sommerhusområderne kan man også opleve en større mængde trafik på denne

Arbejdet med mangelfulde brandlukninger udskyder igen færdiggørelsen af Niels Bohr Bygningen5.10.2021 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Omfanget af de mangelfulde brandlukninger i Niels Bohr Bygningen, der skal give forskningen og laboratorierne i Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet topmoderne rammer, har vist sig væsentligt større end hidtil anslået. Tidligere vurderede Vejdirektoratet, at bygningen rummede mellem 7-8.000 brandlukninger, der ikke var udført ordentligt. Nærmere undersøgelser har dog vist, at det snarere er op mod 10.000 brandlukninger og gennemføringer i etagedæk, der ikke er blevet lavet godt nok af de oprindelige entreprenører, og som derfor skal udbedres for at bygningen kan fremstå i brandsikker stand og få de nødvendige brandgodkendelser. Derudover går det også langsommere end ventet med at udbedre de fejludførte brandlukninger til trods for, at Vejdirektoratet siden sommerferien har mere end fordoblet det antal medarbejdere hos entreprenørerne, der udelukkende arbejder med denne opgave. Disse to forhold gør, at det ikke vil være muligt at færdiggøre Niels Bohr Bygni

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum