Lederne

God aftale om fremtidens arbejdsmiljø

Del

Lederne roser den nye politiske aftale om styrkelse af arbejdsmiljøindsatsen. I aftalen tages flere vigtige skridt for at fastholde og udvikle det gode arbejdsmiljø og målrette indsatsen til virksomhedernes behov.

Lars Andersen, arbejdsmiljøchef i Lederne
Lars Andersen, arbejdsmiljøchef i Lederne

Lars Andersen, arbejdsmiljøchef i Lederne, er meget tilfreds med den aftale om styrket arbejdsmiljøindsats, som et bredt flertal i Folketinget netop har indgået. Aftalen flugter i hovedlinjerne med det udspil, som ekspertudvalget kom med i september 2018.

- Langsigtet politisk enighed og stabilitet om de lovmæssige rammer for arbejdsmiljøindsatsen er alfa og omega, når det handler om at understøtte ledernes arbejde med arbejdsmiljøet på de enkelte arbejdspladser. Det betyder meget for lederens indsats, at både politikere, myndigheder og organisationer trækker i samme retning og gennem fælles indsats bidrager til at styrke rammerne for arbejdspladsernes forebyggende arbejde, siger Lars Andersen.

Han fremhæver også, at den politiske aftale ikke skærer alle virksomheder over en kam, men langt hen ad vejen respekterer, at mange virksomheder har et godt arbejdsmiljø og en rigtig god dialog mellem ledere og medarbejdere.

- Ledere og medarbejdere, der både kan og vil skabe et godt arbejdsmiljø, skal ikke lægges i en spændetrøje gennem kontrol og påbud, men skal mødes af vejledning og dialog. Derfor er det rigtig godt, at Arbejdstilsynets indsats og ressourcer i endnu højere grad skal målrettes de arbejdspladser, der har den største risiko for arbejdsmiljøproblemer. Til gengæld skal virksomheder med et godt arbejdsmiljø have færre besøg.

Godt med klarere regler

Undersøgelser viser igen og igen, at lederne ser arbejdsmiljø som en vigtig ledelsesmæssig opgave. Eksempelvis mener 96 procent af lederne, at håndtering af stress blandt medarbejderne er en vigtig del af den ledelsesmæssige opgave. Derfor ser Lars Andersen også positivt på, at den nye aftale sætter endnu mere fokus på det psykiske arbejdsmiljø, blandt andet ved at lave en selvstændig bekendtgørelse for psykisk arbejdsmiljø og gøre reglerne tydeligere og nemmere at forstå.

- Det er meget vigtigt, at reglerne på arbejdsmiljøområdet både er tilgængelige, forståelige og ikke mindst til at administrere i praksis. Det er de ikke altid i dag. Og jeg tror, at klarere regler kan blive en stor hjælp for både arbejdsmiljøet og ledernes indsats, siger Lars Andersen, som også glæder sig over, at politikerne med aftalen har øje for værdien af at udvikle ledernes kompetencer uden at gribe til rigide lovkrav:

- Arbejdsmiljø, trivsel og personaleledelse er naturligvis en væsentlig del af god ledelse. Det er der ikke noget nyt i. Men lederens trivsels-værktøjskasse skal fyldes op i takt med, at man udvikler sig som leder. Man kan gøre det ved læring og sparring internt på virksomheden, eller man kan gøre det på et af de mange kurser, der udbydes i offentligt eller privat regi. Listen over kurser er lang og varieret, og sådan skal det være.

Kontakter

Lars Andersen, arbejdsmiljøchef i Lederne, 2428 2481

Søren Kudahl, pressechef i Lederne, 2338 4211

Billeder

Lars Andersen, arbejdsmiljøchef i Lederne
Lars Andersen, arbejdsmiljøchef i Lederne
Download

Information om Lederne

Lederne
Lederne
Vermlandsgade 65
2300 København S

3283 3283https://www.lederne.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lederne

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lederne

Lederne: Boligjobordning skal ikke afskaffes5.7.2019 18:32:22 CESTPressemeddelelse

Det vil ramme børnefamilierne og kvindernes muligheder på arbejdsmarkedet, hvis boligjobordningen afskaffes som foreslået af regeringens tre støttepartier, fastslår Henrik Bach Mortensen, direktør i Ledernes Hovedorganisation. - Fradraget, ikke mindst for udgifter til hjælp i hjemmet, gør det mere overkommeligt for familierne at købe serviceydelser til rengøring, madlavning og børnepasning. En afskaffelse af ordningen vil svække mulighederne for at kombinere en erhvervskarriere for både mor og far med et velfungerende og ustresset familieliv, siger han. Hvis vi skal understøtte bl.a. kvindernes karrieremuligheder, er der både behov for at målrette ordningen mod service i hjemmet og for at øge fradragsbeløbet. mener Lederne. - SF lægger op til, at en afskaffelse af ordningen bl.a. skal finansiere grøn omstilling, men Lederne tager skarp afstand fra, at en mere bæredygtig udvikling skal ramme bl.a. kvindernes karrierer på arbejdsmarkedet, slutter Henrik Bach Mortensen

PRM: Ledernes Hovedorganisation ser frem til at samarbejde med Mette Frederiksens nye regering26.6.2019 09:36:30 CESTPressemeddelelse

Formanden for Ledernes Hovedorganisation, Svend Askær, ønsker Mette Frederiksen tillykke med grundlaget for, at hun nu kan sætte sig i spidsen for en ny regering. Det er vigtigt, at aftalen mellem de fire partier sætter økonomisk ansvarlighed højt og åbner for mere udenlandsk arbejdskraft. - Vi vil gerne ønske Mette Frederiksen tillykke med, at der nu ligger en aftale mellem de fire partier, som gør det muligt for hende at sætte sig i spidsen for en ny regering. Ledernes Hovedorganisation ser frem til at samarbejde med den nye regering på alle de områder, hvor vi kan bidrage med at finde rigtige løsninger på baggrund af, at vores medlemmer sidder med de konkrete beslutninger i maskinrummet i de danske virksomheder og institutioner. Sådan siger Svend Askær, formand for Ledernes Hovedorganisation, som reaktion på aftalen ”Retfærdig retning for Danmark”, som Socialdemokratiet, Radikale, SF og Enhedslisten indgik sent tirsdag aften som udgangspunkt for en socialdemokratisk regering med Met

PRM: Ny regering bør lytte grundigt til vismænd18.6.2019 15:31:00 CESTPressemeddelelse

De økonomiske vismænd kommer med to afgørende meldinger, som en ny regering bør pejle efter, mener Ledernes direktør Henrik Bach Mortensen. Dels skal arbejdsudbuddet øges for at fastholde den økonomiske vækst, og dels er det stærkt begrænset, hvor meget de offentlige udgifter kan stige uden at vælte læsset for arbejdsmarkedet og dansk økonomi. Udviklingen i dansk økonomi er positiv, men vi risikerer at falde i grøften i begge sider af vejen. Det er den helt korte essens af de seneste temperaturmålinger af dansk økonomi fra både OECD’s Economic Outlook for en lille måned siden og nu de økonomiske vismænds rapport om dansk økonomi, som netop er offentliggjort. OECD advarede om, at et sammenbrud i den internationale handel kan ramme hele verdensøkonomien – herunder også Danmark – hårdt. Og vismændene i Det Økonomiske Råd peger på en række andre faresignaler, som den kommende danske regering bør være meget opmærksom på. - Vismændene gør det meget klart, at hvis den økonomiske fremgang i Da

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum