Dansk Metal

God aftale om forskningsreserven, der fokuserer på grøn omstilling via ny teknologi

Del

Dansk Metal ser gode elementer i bred aftale om forskningsreserven, der fokuserer på områder, som vil styrke Danmarks konkurrenceevne.

Henrik Aarestrup, erhvervspolitisk chef i Dansk Metal
Henrik Aarestrup, erhvervspolitisk chef i Dansk Metal

Et bredt flertal i Folketinget har netop offentliggjort en aftale om forskningsreserven for 2021. Dansk Metal er glade for, at ”krigskassen” bliver brugt på ny teknologi og innovation:

”Forskning og innovation er altafgørende for, at vi formår at fastholde og skabe nye arbejdspladser i Danmark og samtidig løser de samfundsudfordringer, vi står over for, såsom klima- og coronakrisen. Det fokus er vi glade for, at et bredt flertal af folketingspartier er enige i, og at man har prioriteret dele af ”krigskassens” midler til netop forskning og innovation,” siger Henrik Aarestrup, erhvervspolitisk chef i Dansk Metal.

Forskningsmidler skal skabe arbejdspladser og samtidig løse samfundsudfordringer. Dansk Metal er positive over for flere elementer af aftalen, men undrer sig over det øgede fokus på humanistisk- og samfundsvidenskabelig forskning ind i Innovationsfonden: 

”Vi er glade for man putter pengene i de rigtige kasser, da man prioriterer forskning i grøn omstilling, digitalisering og teknologi. Men vi er bekymrede over, at man i mindre dele af aftalen udvander vækst- og jobpotentialet. Det ses blandt andet ved, at der er øget fokus på humanistisk- og samfundsvidenskabelig forskning i Innovationsfonden. De penge kunne være bedre brugt på forskning, der direkte skaber nye arbejdspladser og vækst”, siger Henrik Aarestrup, erhvervspolitisk chef i Dansk Metal.

Helt konkret er Dansk Metal meget positive over for flere elementer af aftalen, såsom det nye forskningsskib:

”Det er rigtig positivt, at der er afsat ressourcer til, at Danmark får et nyt forskningsskib. Det har været højt på vores dagsorden, og det er godt det nu bliver til virkelighed. Vi er også glade for at de mange midler, der er sat af til udvikling- og demonstrationsprogrammerne, der løfter forskningsresultater det sidste stykke ud på markedet, hvor de bliver til vækst og arbejdspladser. Samtidig er vi glade for at regeringen har fået et mandat til at forfølge deres grønne missioner,” slutter Henrik Aarestrup, erhvervspolitisk chef i Dansk Metal.

Kontakter

Billeder

Henrik Aarestrup, erhvervspolitisk chef i Dansk Metal
Henrik Aarestrup, erhvervspolitisk chef i Dansk Metal
Download

Information om Dansk Metal

Dansk Metal
Dansk Metal
Molestien 7
2450 København SV

33 63 20 00https://www.danskmetal.dk/

Dansk Metal er en fagforening for ca. 108.000 lønmodtagere, der arbejder med it, teknik og mekanik.

Følg pressemeddelelser fra Dansk Metal

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Metal

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum