ALK

Globale data tydeliggør verdensomspændende udfordringer med husstøvmideallergi

Del

Husstøvmider er den mest almindelige årsag til allergi og allergisk astma i verden. Behandling af sygdommen med immunterapi diskuteres i disse dage på den årlige allergikongres EAACI i Wien.

Husstøvmider er den mest almindelige årsag til allergi i verden. Husstøvmideallergi skønnes at påvirke omkring 90 millioner mennesker i Europa, Nordamerika og Japan, og mere end 100 millioner i Kina. (Foto: www.alk.net)
Husstøvmider er den mest almindelige årsag til allergi i verden. Husstøvmideallergi skønnes at påvirke omkring 90 millioner mennesker i Europa, Nordamerika og Japan, og mere end 100 millioner i Kina. (Foto: www.alk.net)

Førende allergieksperter fra hele verden har i dag på den årlige kongres i European Academy of Allergy and Clinical Immunology (EAACI) i Wien sat fokus på det verdensomspændende problem med allergiske luftvejslidelser forårsaget af husstøvmider. På kongressen har eksperter fra tre kontinenter redegjort for indvirkningen af husstøvmideallergi og præsenteret kliniske data fra studier med tabletbaseret immunterapi mod husstøvmideallergi, der for nylig er lanceret i Europa og Japan, som viser konsistente fordele i alle tre befolkningsgrupper – Europa, Japan og USA.

Et globalt problem

En ekspertgruppe – bestående af dr. Glenis Scadding, fra the Royal National Throat, Nose and Ear Hospital, UK; dr. Hendrik Nolte, Executive Director of Respiratory & Immunology hos Merck Sharp and Dome, USA; prof. Kimihiro Okubo fra the Department of Otolaryngology ved Nippon Medical School, Japan; dr. Victória Cardona, Allergy Section ved Institut Català de la Salut, Spanien; og prof. J. Christian Virchow, afdelingen for lungemedicin ved universitetet i Rostock, Tyskland – har tilvejebragt indsigt i indvirkningerne af husstøvmideallergi på globalt plan og set på de potentielle fordele ved at behandle patienter med tabletbaseret immunterapi mod husstøvmideallergi, markedsført som ACARIZAX® i Europa og MITICURE™ i Japan.  

Husstøvmider er et globalt problem, og husstøvmideallergi er karakteriseret som to ofte relaterede lidelser, allergisk rhinitis og allergisk astma. Studier viser, at næsten halvdelen af patienter med husstøvmideallergi er ramt af begge lidelser.

Glenis Scadding siger: “Allergisk rhinitis giver en væsentlig risiko for at udvikle astma og sensibilisering over for husstøvmider øger risikoen yderligere. Luftvejsproblemer forårsaget af husstøvmideallergi ses over hele verden, og husstøvmideallergi er en global udfordring for såvel patienten som for samfundet. Derfor er effektiv og veldokumenteret behandling meget vigtig."

Symptomer relateret til lidelsen kan have en betydelig effekt på patienternes dagligdag. Træthed på grund af dårlig søvn er en udbredt konsekvens af allergisk rhinitis og påvirker ofte patienternes indlæringsevne og kognitive funktioner, hvilket kan have negativ indflydelse på indsatsen på arbejdspladsen eller i skolen. På grund af sammenfaldet mellem allergisk rhinitis og allergisk astma, er astmaforværringer også en risiko for disse patienter.

En global løsning

De præsenterede data for tabletvaccinen mod husstøvmideallergi viste, at patienter med husstøvmideallergi oplevede en reduktion i allergiske rhinitis symptomer, og data fra Nordamerika og Japan bekræftede, at samme fordele sås i unge mennesker. Samtidig viste europæiske studier i patienter med allergisk astma i Europa en 34 % nedsat risiko for moderate til svære astmaforværringer i den periode, hvor behandlingen med inhalerede cortikosteroider (ICS) blev nedtrappet.

Henrik Jacobi, forskningsdirektør i ALK, verdens førende virksomhed inden for allergibehandling, siger: "ACARIZAX® reducerer medicinbehovet og symptomer for patienter med moderat til svær allergisk rhinitis hele året. For patienter, der også lider af allergisk astma, er det den eneste tabletvaccine mod husstøvmideallergi, der er godkendt til brug mod astma i Europa." Henrik Jacobi fortsætter: “Det er første gang, at data for en tabletvaccine mod husstøvmideallergi fra tre forskellige kontinenter er delt på denne måde, og historien, de fortæller, er overbevisende. De seneste data viser, at ACARIZAX® tilbyder en global løsning på et globalt sundhedsproblem."

Nøgleord

Kontakter

For yderligere oplysninger kontakt venligst:
Presse: Jeppe Ilkjær, mobil 3050 2014
Investor Relations: Per Plotnikof, mobil 2261 2525

Billeder

Husstøvmider er den mest almindelige årsag til allergi i verden. Husstøvmideallergi skønnes at påvirke omkring 90 millioner mennesker i Europa, Nordamerika og Japan, og mere end 100 millioner i Kina. (Foto: www.alk.net)
Husstøvmider er den mest almindelige årsag til allergi i verden. Husstøvmideallergi skønnes at påvirke omkring 90 millioner mennesker i Europa, Nordamerika og Japan, og mere end 100 millioner i Kina. (Foto: www.alk.net)
Download

Information om ALK

ALK
ALK
Bøge Alle 6-8, Bygn. 5,
2970 Hørsholm

3816 7070http://www.alk-abello.com/

Om ALK

ALK er en global, forskningsbaseret medicinalvirksomhed, der fokuserer på forebyggelse, diagnosticering og behandling af allergi. ALK er en af verdens førende virksomheder inden for allergivaccination (immunterapi) – en behandling af selve årsagen til allergi. Virksom­heden har ca. 1.900 medarbejdere og datterselskaber, produktionsfaciliteter og distributører over hele verden. ALK har indgået partnerskabsaftaler med MSD (kendt som Merck i USA og Canada), Torii, Abbott og Seqirus om kommercialisering af sublinguale tabletbaserede allergivacciner i henholdsvis Nordamerika, Japan, Rusland, Sydøstasien, Australien og New Zealand. Selskabet har hovedkvarter i Hørsholm og er børsnoteret på NASDAQ Copenhagen. Læs mere på www.alk.net.

 

Om husstøvmideallergi

Husstøvmider er den mest almindelige årsag til allergi i verden. Husstøvmideallergi skønnes at påvirke omkring 90 millioner mennesker i Europa, Nordamerika og Japan, og mere end 100 millioner i Kina. Det skønnes, at en ud af 10 voksne med allergisk rhinitis ikke er velkontrolleret med den nuværende standardbehandling. Sygdommen forekommer tidligt i livet, er til stede hele året rundt og patienterne har en forhøjet risiko for at udvikle astma og andre allergier.

 

Om udviklingsaktiviteterne for tabletvaccinen mod husstøvmideallergi

Tabletvaccinen mod husstøvmideallergi er under udvikling til markeder i hele verden i samarbejde med ALKs partnere: MSD (kendt som Merck i USA og Canada) i Nordamerika, Abbott i Rusland og Sydøstasien, Seqirus i Australien og New Zealand og Torii i Japan. Udviklings­aktiviteterne har omfattet ca. 6.000 patienter verden over og gør ALKs tabletvaccine til det bedst dokumenterede produkt inden for allergivaccination nogensinde. Tabletvaccinen er allerede lanceret i Europa under navnet ACARIZAX® og af Torii i Japan under navnet MITICURE™.

 

Om EAACI (the European Academy of Allergy and Clinical Immunology) Den årlige EAACI kongres er den førende allergikongres i Europa og tiltrækker allergieksperter, beslutningstagere og videnskabelige medier fra hele verden. Det videnskabelige program og firmasymposier giver vigtige opdateringer på den seneste forskning, de nyeste tendenser og produktlanceringer inden for allergibehandling. Læs mere på www.eaaci2016.com

Følg pressemeddelelser fra ALK

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra ALK

Eksamensperioden er ekstra hård for de pollenramte14.6.2018 12:10pressemeddelelse

Studerende med pollenallergi har det svært i øjeblikket. Ikke alene skal de som deres medstuderende gå til et utal af eksaminer. De skal også kæmpe med øjne, der klør og en næse, der løber, og det påvirker manges præstationer negativt. Behandlingen af allergi har dog de seneste år budt på fremskridt og de hårdest ramte studerende kan i dag bl.a. blive vaccineret med tabletbehandling for græsallergi, når den symptomatiske behandling ikke har tilstrækkelig effekt.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum