Udenrigsministeriet

Global varehandel faldt 0,1 pct. i januar 2023 i forhold til januar 2022. Årsstigningstakten faldt til 2,7 pct.

Del
I januar faldt den globale varehandel i faste priser med 0,1 pct. i forhold til december sidste år, viser den seneste sæsonkorrigerede opgørelse fra CPB World Trade Monitor.

Væksten i de seneste tre måneder i forhold til tre måneder forud faldt til minus 3,0 pct. fra minus 2,1 pct. Årsvækstraten, dvs. de seneste 12 måneder i forhold til 12 måneder forud faldt til 2,7 pct. fra 3,2 pct.

Generelt har verdenshandelen med varer omtrent stagneret i det seneste års tid. Seneste toppunkt for varehandelen var i september 2022, men herefter er vækstraterne er faldet og i mange tilfælde vendt til negativ vækst i flere perioder og for flere regioner. Årsvæksten, dvs. de seneste 12 måneder i forhold til 12 måneder forud, er dog stadig positiv med 2,7 pct. vækst, hvilket er omtrent samme væksttempo som den gennemsnittet i perioden 2001-19.

Yderligere oplysninger kan fås ved henvendelse til cheføkonom Jacob Warburg jacwar@um.dk

Vedhæftede filer

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 København K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Kursskifte i dansk hjælp til Niger: Øget fokus på klimatilpasning25.5.2023 16:00:50 CEST | Pressemeddelelse

Niger er et af verdens fattigste lande og er særligt sårbar over for klimaforandringer. Temperaturen forventes at stige 1,5 gange hurtigere end det globale gennemsnit. Befolkningen er i forvejen udsat for tørker, oversvømmelser og ekstreme temperaturer og har få muligheder for at tilpasse sig de ændrede forhold. Derfor øger Danmark nu støtten til at gøre Niger mere modstandsdygtig over for klimaforandringerne.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum