Global Klima-Task Force skal levere globale klimareduktioner
Danmark står for 0,1 pct. af verdens CO2-udledninger. Hvis vi for alvor vil klimakrisen til livs, så skal vi særligt tænke på tværs af landegrænser. Derfor nedsætter Landbrug & Fødevarer nu Den Globale Klima-Task Force, der skal udvikle konkrete initiativer til at minimere det globale klimaaftryk.
-Teknologier, produkter og know-how fra den danske fødevareklynge er af væsentlig betydning for at reducere udledningen fra fødevareproduktionen overalt i verden. Med et snævert hjemmefokus overser man denne betydning og samtidig risikerer vi, at vi blot flytter udledningerne til andre lande. Med et globalt fokus kan vi gøre en markant klimaforskel på verdensplan.
- Selvfølgelig skal vi reducere vores udledninger herhjemme. Men der er behov for øget politisk prioritering af den globale klimaindsats som supplement til vores nationale reduktionsmål på 70 pct. i 2030. Den danske fødevareklynge ønsker fortsat at være en del af løsningen på klimaudfordringen – både nationalt og globalt. siger Anne Laweatz Arhnung, adm. Direktør, Landbrug & Fødevarer
Den danske fødevareklynge leverer allerede globale klimaløsninger. Med dansk avlsmateriale kan man reducere en fjerdedel af udledningerne fra grisebestanden i Kina, når det genetiske materiale udnyttes fuldt ud. Eller man kan reducere metanudledningen med 33 pct. pr. liter mælk fra indiske malkekøer, hvis danske genetikløsninger anvendes i Indien. Og ser vi mod USA, kan danske biotek-løsninger inden for fjerkræsproduktion spare atmosfæren for hele 87 mio. ton CO2. Det svarer til at fjerne 18 mio. biler fra verdens veje og udgør meget mere end Danmarks samlede udledning på et år.
Med endnu flere danske klimaløsninger kan vi gøre en markant større forskel på klimakontoen i hele verden. Derfor er den nye globale klima-task force en fremstrakt hånd til de danske myndigheder om en styrket dansk klima-, eksport- og udviklingsindsats.
Formand for taskforcen er Kristian Hundebøll, CEO, DLG.
- Jeg ser frem til at igangsætte arbejdet i den nye klima-task force. Danmark kan ikke løse klimaudfordringerne alene, men vi både kan og skal være et foregangsland, der både inspirerer og udbreder kendskabet til vores grønne løsninger på internationalt niveau. Vi har igennem en årrække på tværs af det danske fødevareerhverv arbejdet intensivt på udviklingen af bæredygtige teknologier, og derfor er det også sund fornuft, at vi deler ud af vores grønne erfaringer, siger Kristian Hundebøll, koncernchef i DLG, og fortsætter:
- Og så er jeg stolt af den styrke, som den danske fødevareklynge udviser ved, at 10 virksomheder på tværs af erhvervet er enige om vigtigheden af, at vi skal dele vores nationale succeser med resten af verden. For vi står stærkere i klimakampen, hvis vi samarbejder på tværs – det gælder både nationalt og internationalt.
Den Globale Klima-Task Force består af repræsentanter fra den danske fødevareklynge, der er førende i at levere løsninger, der reducerer klimaaftrykket globalt. De skal drøfte, hvordan den danske fødevareklynge i endnu højere grad kan være en del af løsningen på den globale klimaudfordring. Det vil munde ud i konkrete anbefalinger i form af for eksempel politiske tiltag og generelle udviklingsmuligheder. Den globale klima-task force færdiggør arbejdet i sensommeren 2021.
Kontakter
Yderlige info via Mille Marie Christensen, presserådgiver i Landbrug & Fødevarer, mic@lf.dk, 61702047
Information om Landbrug & Fødevarer
Landbrug & Fødevarer varetager fælles opgaver og erhvervsmæssige interesser for danske landmænd og fødevarevirksomheder
Følg pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer
Køkkenprisen 2025 går til Skolerne i Oure23.10.2025 14:11:11 CEST | Pressemeddelelse
Landbrug & Fødevarer har i dag kåret Skolerne i Oure på Fyn som vinder af Køkkenprisen 2025 ved Økologisektionens årsmøde på Kalø Økologisk Landbrugsskole.
Her er restauranterne, der er nomineret til Årets ret med gris og Årets ret med ost 20251.10.2025 06:07:00 CEST | Pressemeddelelse
Siden sommeren er det strømmet ind med indstillinger fra hele landet til dette års kokkekonkurrencer, Årets ret med gris og Årets ret med ost, og nu er de nominerede fundet.
Danske kokke satte grøntsagerne i front24.9.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
En ny undersøgelse af Landbrug & Fødevarer viser, at hver tredje dansker ønsker at spise mere mad fra planter i fremtiden. Derfor samledes nogle af Danmarks mest visionære kokke og madprofessionelle til Grønt Kokketræf 2025 for at gå foran og demonstrere, hvordan det grønne køkken kan inspirere branchen til at udvikle smagsoplevelser.
Store som små strømmede til Åbent Landbrug22.9.2025 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Halm i lommerne, smil på læberne og nysgerrige spørgsmål. Sådan så det ud, da tusindvis af danskere i alle aldre i går søndag tog på opdagelse i sol, regn og blæst. Årets Åbent Landbrug havde i alt 94.989 besøgende og markerede 30-års jubilæet for den landsdækkende begivenhed, hvor landmænd og virksomheder inviterer danskerne indenfor.
Vær med til at fejre 30-års jubilæum for årets familiedag på landet18.9.2025 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Træk i gummistøvlerne, tag familien i hånden og gå på opdagelse i landbruget, når Landbrug & Fødevarer inviterer til årets store familiedag på landet søndag den. 21. september. Siden 1995 har danske landmænd og fødevarevirksomheder holdt åbent for gæster, der gerne vil vide mere om, hvor deres mad kommer fra
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum
