Glenmorangie

Glenmorangie hylder kærligheden til kage i ny whisky

Del

Glenmorangie har lanceret en ny limited edition single malt whisky, A Tale of Cake, der vækker vores glade kageminder i én smagsoplevelse. Whiskyen hylder nemlig de særlige kageøjeblikke med smagsnoter som honning, hvid chokolade og frugt.

Mange af vores bedste minder indeholder alle kage; fra bryllupper, fødselsdage og andre festlige begivenheder til hyggelige eftermiddage i godt selskab med kaffe og kage. Kage kan samle familie og venner og skabe særlige øjeblikke, som for altid vil være gemt som lykkelige minder. Glenmorangie ønsker at hylde disse øjeblikke med A Tale of Cake, der kombinerer kagenoter som honning, hvid chokolade, abrikos, mandler, vanilje og pærer med Glenmorangies klassiske smag af appelsin og mentol. Sammen skaber det en perfekt balance mellem surt og sødt.  

Det var Dr Bill Lumsden, Glenmorangies, Director of Whisky Creation, der fandt på idéen til A Tale of Cake, da han ønskede at samle den særlige kagemagi i en single malt whisky:

”Ligesom hos mange andre, så indebærer nogle af mine absolut bedste minder kage: Lige fra min barndom, hvor jeg bagte kage med min bedstemor til den upside-down ananaskage, som min datter overraskede mig med på min fødselsdag et år. Lykken fra disse kageminder har jeg samlet i Glenmorangie A Tale of Cake ved afslutningsvis at lægge whiskyen på Tokaji vinfade. Farven er intenst kobber, men smagen er saftig, sød og kompleks med noter af honning, hvid chokolade, frugt og et strejf af mint, som gør den ideel at nyde med et stykke kage”.

Tokaji dessertvinfade skaber en unik kagesmag 

I Skotlands højeste destillationskedler har Glenmorangie i mere end 175 år udviklet single malt whisky af højeste kvalitet ved at bruge fem hovedingredienser: Træ, vand, byg, gær og tid. De høje kedler sikrer en let og delikat smagsoplevelse, som Glenmorangie er kendt for.  

For at skabe den helt rigtige søde og frugtige smag i A Tale of Cake har Dr. Bill Lumsden eksperimenteret med afslutningsvist at lægge whiskyen på Tokaji dessertvinfade. Tokaji er en dessertvin med kultstatus fra den ungarske region Tokaj, som er kendt for den søde og særprægede smag af honning. 

Ikke overraskende passer A Tale of Cake perfekt sammen med et stykke kage. Derfor har Glenmorangie teamet op med den prisvindende konditor, Dominique Ansel. Han er kendt som “New Yorks Willy Wonka” og har ligesom Dr Bill en passion for at udforske nye smage (fx med hans verdenskendte Cronut® - en hybrid mellem en donut og croissant). Sammen med chefbartender hos D&D London, Jeremy Le Blanche, har de skabt en række unikke sammensætninger af kage og cocktails, som de kalder CakeTails: 

”Første gang jeg smagte Glenmorangie, åbnede der sig en ny verden af farve, tekstur, smag og aroma. Jeg havde aldrig troet, at jeg kunne nyde en whisky så meget, som jeg nyder Glenmorangie. Kage og whisky kommer fra to forskellige verdener, men de har en masse til fælles. Mikser man Dr. Bill’s passion for whisky og min for kage, får man det bedste fra to verdener”, fortæller Dominique Ansel. 

CakeTail-opskrifterne er nemme at lave derhjemme og vil være tilgængelige i små korte film på Glenmorangies sociale medie-kanaler og på Glenmorangie.com.

Smagsnoter: Glenmorangie A Tale of Cake er tappet ved 46% ABV. 

Farve: Intens kobber 

Duft: Kompleks og rig med en eksplosion af passionsfrugt, fersken, pære og mango. Der opstår også mere krydrede duftnoter som nybagt brød, blød, saftig eg og en flintagtig mineralitet. Dette er efterfulgt af klassiske Glenmorangie duftnoter som honningkage, vanilje og mandler med et strejf af mælkechokolade. Med et vandstænk opstår citrusdufte som abrikos, hyldeblomst, guldribs, bipollen og ferskensirup. 

Smag: Smagen er overraskende saftig og syrlig på samme tid, hvilket fører til en eksplosion af søde, slikagtige smagsnoter som honning, hvid chokolade, abrikos, mandler, vanilje og pære. Dette er afbalanceret med et strejf af appelsin og mentol, som begge er klassiske smage fra Glenmorangie. 

Finish: Den langvarige eftersmag minder om en lækker kombination af honningkage, chokolade, mandler og pekannødder.

Vejledende pris og tilgængelighed:

Glenmorangie A Tale of Cake er tilgængelig i et begrænset oplag hos udvalgte vinspecialister i Danmark fra den 22. september. Vejledende pris: 899 DKK.

Find billedmateriale her: https://bit.ly/3gIpBZQ (link skal indsættes direkte i browser).

Nøgleord

Kontakter

Caroline Kjærbye-Thygesen 
Mindshare/Hill+Knowlton Danmark 
caroline.thygesen@mindshareworld.com 
+45 22 33 77 96 

Amalie Lerche 
Nordic Consumer Engagement Manager, Moët Hennessy 
alerche@moethennessy.com    
+45 28 98 91 11 

Billeder

Vedhæftede filer

Links

Information om Glenmorangie

Glenmorangie
Glenmorangie
Langebrogade 6
1411 København K

32 83 73 60https://www.glenmorangie.com/en-int

Glenmorangies whiskyteam i det skotske højland bruger deres endeløse fantasi og fem hovedingredienser, træ, vand, byg, gær og tid for at udvikle de indbydende single malt whiskyer. Kendt som ‘the Distillers of Tain’ har de i mere end 175 år finpudset deres håndværk inden for whiskyfremstilling. I Skotlands højeste destilleringskedler, hvis halse er så lange som giraffers, producerer de whisky med delikate og frugtige smagsnoter – oplagte til at eksperimentere med. Med Dr Bill Lumsden, Director of Whisky Creation, i spidsen er Glenmorangies fremragende team på en mission for at bringe nye smagsoplevelser og muligheder til en verden af single malt whisky.  

 

Følg pressemeddelelser fra Glenmorangie

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.