Salling Group

Glædeligt med genåbning – men vigtigt at huske alle hensyn

Del

Med en forestående genåbning af store dele af samfundet er det endnu vigtigere, at alle følger de retningslinjer og anbefalinger, der er. For at sikre det fortsat lave smittetryk vil føtex, Netto og Bilka skærpe og håndhæve reglerne endnu skarpere

I næste uge kan danskerne igen se frem til at komme tilbage til skolerne, opsøge og opleve udendørs kultur- og idrætsliv og besøge butikker, som alle har været ramt af restriktionerne i de seneste uger.

– Det er glædeligt med genåbningen, som vi alle har set frem til, fordi det er både godt og vigtigt, at der kommer liv i gadebilledet og butikkerne. Store dele af detailhandlen har været meget hårdt ramt. Genåbningen er resultatet af, at vi har formået at slå smitten markant ned i de seneste uger, siger Per Bank, administrerende direktør i Salling Group.

2000 medarbejdere, som snart kan komme tilbage
20 BR-butikker er lige nu i gang med forberedelserne til en sikker og forsvarlig åbning på mandag. Siden nedlukningen i december har de, i lighed med Salling Stormagasiner, været lukket. I alt 2000 Salling Group-medarbejdere har ikke haft mulighed for at være på deres faste arbejdsplads.

– Vores medarbejdere glæder sig til at møde kunderne igen. På sigt ser vi naturligvis også frem til, at genåbningen kommer til at omfatte vores to stormagasiner, storcenter og de BR-butikker, som ligger i storcentre, uddyber Per Bank.

Vigtigt at fastholde fokus
De seneste ugers lave smittetal og genåbningen, der træder i kraft, må dog ikke blive en sovepude, som gør, at man slækker på de restriktioner og anbefalinger, der er, hvilket eksperter har bemærket*. Derfor vil Salling Group skærpe og håndhæve reglerne endnu skarpere for at sikre det fortsatte, lave smittetryk.

– Vi lytter med stor opmærksomhed til opfordringen om øget agtpågivenhed, som myndigheder og sundhedseksperter deler sammen med den længe ventede genåbning. Det er et fælles ansvar, at vi husker regler og anvisninger, som sigter mod at mindske smittespredning. I en situation, hvor den endnu mere smitsomme variant af COVID-19 spreder sig, vurderer vi, at der er grund til at øge fokus på retningslinjerne og henstillingerne fra myndighederne, siger Per Bank.

Konkret vil Salling Group bl.a. i sine største butikker øge antallet af vagter for at undgå at indkøbsturen antager karakter af sociale sammenkomst eller familieudflugt.

– Det er ikke acceptabelt i en situation som nu, hvor den gradvise genåbning må gå hånd i hånd med skærpet opmærksomhed på de gældedende regler for, at vi sammen kan sikre, at smitten holdes så lavt som muligt, uddyber Per Bank.

*HOPE-rapport

- - - - - - - - 

Anbefalingerne:

 • Køb altid ind én person pr. husstand, hvis du kan
 • Bær altid mundbind eller visir, medmindre du er fritaget
 • Hold 2 meters afstand til andre kunder og til personalet

Gældende sikkerhedsinitiativer og – foranstaltninger i Salling Groups butikker:

 • Alle ansatte bærer mundbind og visir jf. myndighedernes anbefalinger
 • Afstandsmarkeringer på gulvet, så alle kunder kan holde en god afstand til hinanden i køen.
 • Plexiglas i alle butikker, der sikrer en fysisk afstand mellem medarbejdere og kunder.
 • Skiltning i butikkerne, der informerer om god hygiejne og forholdsregler, når kunderne handler.
 • Annoncekampagner i landsdækkende medier og TV med opfordring til at følge myndighedernes anbefalinger og retningslinjer.
 • Særlige servicemedarbejdere – i gule veste – der hjælper med at minde om de gældende anbefalinger.
 • Vagter, der kan håndhæve restriktioner.
 • Vareskillerne er fjernet ved kassebåndet. På den måde vil kun én kunde blive betjent ad gangen, og det sikrer en bedre afstand mellem kunderne.
 • Håndsprit ved alle indgange, og alle medarbejdere har både håndsprit og håndvask som fast rutine.
 • Afskærmninger op for enden af kasselinjen, så kunderne ikke står for tæt, når varerne skal pakkes.
 • Handsker ved Frugt&Grønt-afdelinger, hvor kunderne er i direkte kontakt med ikke-emballeret varer.
 • Øget rengøringen i alle butikker.
 • Alle særligt udsatte medarbejdere er hjemsendt.
 • Alle myndighedernes anbefalinger og anvisninger følges og overholdes tæt.

Kontakter

Billeder

Information om Salling Group

Salling Group
Salling Group
Rosbjergvej 33
8220 Brabrand

87 78 50 00https://sallinggroup.com/

Med kæder som føtex, Bilka, Netto, Salling, BR og Wupti arbejder vi i Salling Group for at gøre hverdagen bedre gennem gode indkøbsoplevelser, muligheder for job i hele landet og lettere vej til en ansvarlig livsstil. Cirka 50.000 dedikerede kolleger i Tyskland, Polen og Danmark servicerer hver uge 11 millioner kunder.

Fordi vi er 100% ejet af Salling Fondene år, går en del af vores overskud tilbage til samfundet. Siden 2012 har Salling Fondene doneret mere end 1 mia. kroner til uddannelse, kultur, sport, socialt arbejde og andre gode formål.

Følg pressemeddelelser fra Salling Group

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Salling Group

Netto lancerer Danmarks første klimamærkning og tester kundernes lyst til at handle mere klimavenligt8.4.2021 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Som den første butikskæde i Danmark vil Netto hjælpe kunderne med at træffe mere klimabevidste valg gennem en klimamærkning af fødevarer. Det sker i en pilottest i udvalgte butikker, hvor skiltning og mærkning af produkterne guider kunderne til de mindre klimabelastende alternativer. Ambitionen er, at det kan bidrage til en fælles klimamærkning på tværs af detailhandlen, som kan medvirke til at reducere Danmarks samlede CO2-udledning.

Nu gemmes tobakken væk i alle butikker: I føtex, Bilka og Netto har det resulteret i 116 mio. færre solgte cigaretter31.3.2021 09:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Erfaringerne viser, at det virker at skjule smøgerne. Siden Salling Group som de første i 2018 valgte at gemme cigaretterne væk på eget initiativ, er der røget 116 mio. færre cigaretter over disken i føtex, Netto og Bilka. Den 1. april skal tobakken være gemt i samtlige butikker, kiosker og tankstationer, og Salling Group glæder sig over, at alle gennem den nye lovgivning skal bidrage til ambitionen om en røgfri generation i 2030.

Så er føtex i luften med hjemmelevering af dagligvarer19.3.2021 08:35:00 CET | Pressemeddelelse

føtex åbner for hjemmelevering af dagligvarer i hele hovedstadsområdet. Det sker efter en ambitiøs, omfattende og succesfuld testfase. Dermed kan alle københavnere få leveret dagligvarer helt hjem foran hoveddøren fra den velkendte supermarkedskæde, der har ambitioner om at skabe landets bedste online-tilbud, når det kommer til hjemmelevering, med særlig fokus på både service, kvalitet og pris.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum