Lederne

Glædeligt at flere unge vælger erhvervsuddannelse

Del

Lederne håber, at den gode udvikling for erhvervsskolerne vil fortsætte de kommende år, når iværksætteri og ledelse forventeligt bliver en større del af uddannelserne.

En større andel af de unge vælger en erhvervsuddannelse efter 9. eller 10. klasse. 20,1 procent af de unge har i år valgt at søge en erhvervsuddannelse mod 18,4 procent i 2016. Dermed er andelen steget støt de seneste tre år, viser en netop offentliggjort opgørelse fra Undervisningsministeriet.

- Hos Lederne tror vi på, at den gode udvikling vil fortsætte de kommende år, når den nye reform af erhvervsuddannelserne fra 2018 træder i kraft, og reformen fra 2015 får fuld effekt. Det er ikke sket endnu, siger chefkonsulent hos Lederne Henrik Casper.

Han peger på, at iværksætteri og ledelse de kommende år vil fylde mere på erhvervsuddannelserne, efter Christiansborg-politikerne i efteråret sendte et klart signal om, at iværksætteri og ledelse skal indgå i erhvervsuddannelserne.

- Det er glædeligt, at politikerne har lyttet til Ledernes forslag om at gøre erhvervsuddannelserne mere attraktive ved at få mere ledelse og iværksætteri på uddannelserne. Dels fordi virksomheder etableret af faglærte generelt klarer sig godt, og dels fordi iværksætteri interesserer de unge. To ud af tre elever på erhvervsuddannelserne anser det for vigtigt, at uddannelsen fører til, at de på sigt kan blive selvstændigt erhvervsdrivende, siger Henrik Casper.

Selvom andelen, der søger en erhvervsuddannelse, er stigende, er vi stadig et godt stykke fra det mål, som blev sat, da erhvervsuddannelsesreformen blev vedtaget i 2014. Den gang lød ambitionen, at mindst 25 procent i 2020 skal søge en erhvervsuddannelse direkte efter grundskolen. Det mål er mere end opfyldt for drengenes vedkommende, men andelen af piger, som søger en erhvervsuddannelse efter 9. eller 10. klasse, halter stadig efter.

- Derfor har vi hos Lederne blandt andet foreslået, at der formuleres nationale måltal for andelen af kvinder og mænd på erhvervsuddannelserne, ligesom der skal afsættes en pulje til udvikling og forsøg med nye toninger af eksisterende uddannelser på det tekniske område, så de appellerer mere til kvinderne, siger Henrik Casper.

Kontakter

Morten Bonde Pedersen
Pressekonsulent i Lederne
2948 4086
mpe@lho.dk

Information om Lederne

Lederne
Lederne
Vermlandsgade 65
2300 København S

3283 3283https://www.lederne.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lederne

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lederne

Lederne: Boligjobordning skal ikke afskaffes5.7.2019 18:32:22 CESTPressemeddelelse

Det vil ramme børnefamilierne og kvindernes muligheder på arbejdsmarkedet, hvis boligjobordningen afskaffes som foreslået af regeringens tre støttepartier, fastslår Henrik Bach Mortensen, direktør i Ledernes Hovedorganisation. - Fradraget, ikke mindst for udgifter til hjælp i hjemmet, gør det mere overkommeligt for familierne at købe serviceydelser til rengøring, madlavning og børnepasning. En afskaffelse af ordningen vil svække mulighederne for at kombinere en erhvervskarriere for både mor og far med et velfungerende og ustresset familieliv, siger han. Hvis vi skal understøtte bl.a. kvindernes karrieremuligheder, er der både behov for at målrette ordningen mod service i hjemmet og for at øge fradragsbeløbet. mener Lederne. - SF lægger op til, at en afskaffelse af ordningen bl.a. skal finansiere grøn omstilling, men Lederne tager skarp afstand fra, at en mere bæredygtig udvikling skal ramme bl.a. kvindernes karrierer på arbejdsmarkedet, slutter Henrik Bach Mortensen

PRM: Ledernes Hovedorganisation ser frem til at samarbejde med Mette Frederiksens nye regering26.6.2019 09:36:30 CESTPressemeddelelse

Formanden for Ledernes Hovedorganisation, Svend Askær, ønsker Mette Frederiksen tillykke med grundlaget for, at hun nu kan sætte sig i spidsen for en ny regering. Det er vigtigt, at aftalen mellem de fire partier sætter økonomisk ansvarlighed højt og åbner for mere udenlandsk arbejdskraft. - Vi vil gerne ønske Mette Frederiksen tillykke med, at der nu ligger en aftale mellem de fire partier, som gør det muligt for hende at sætte sig i spidsen for en ny regering. Ledernes Hovedorganisation ser frem til at samarbejde med den nye regering på alle de områder, hvor vi kan bidrage med at finde rigtige løsninger på baggrund af, at vores medlemmer sidder med de konkrete beslutninger i maskinrummet i de danske virksomheder og institutioner. Sådan siger Svend Askær, formand for Ledernes Hovedorganisation, som reaktion på aftalen ”Retfærdig retning for Danmark”, som Socialdemokratiet, Radikale, SF og Enhedslisten indgik sent tirsdag aften som udgangspunkt for en socialdemokratisk regering med Met

PRM: Ny regering bør lytte grundigt til vismænd18.6.2019 15:31:00 CESTPressemeddelelse

De økonomiske vismænd kommer med to afgørende meldinger, som en ny regering bør pejle efter, mener Ledernes direktør Henrik Bach Mortensen. Dels skal arbejdsudbuddet øges for at fastholde den økonomiske vækst, og dels er det stærkt begrænset, hvor meget de offentlige udgifter kan stige uden at vælte læsset for arbejdsmarkedet og dansk økonomi. Udviklingen i dansk økonomi er positiv, men vi risikerer at falde i grøften i begge sider af vejen. Det er den helt korte essens af de seneste temperaturmålinger af dansk økonomi fra både OECD’s Economic Outlook for en lille måned siden og nu de økonomiske vismænds rapport om dansk økonomi, som netop er offentliggjort. OECD advarede om, at et sammenbrud i den internationale handel kan ramme hele verdensøkonomien – herunder også Danmark – hårdt. Og vismændene i Det Økonomiske Råd peger på en række andre faresignaler, som den kommende danske regering bør være meget opmærksom på. - Vismændene gør det meget klart, at hvis den økonomiske fremgang i Da

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum