Danmarks Idrætsforbund

Glæde over millioner til sundhed og beskæftigelse gennem idrættens fællesskaber

Del
I Beskæftigelsesministeriets satspuljeaftale er der afsat 35 millioner til idræt for udsatte målgrupper og et styrket arbejde med sundhed og beskæftigelse i idrætten.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen har offentliggjort en satspuljeaftale på beskæftigelsesområdet. I aftalen er der blandt andet afsat 35 millioner til idræt for særligt udsatte målgrupper. Aftalen vækker glæde i Bevæg dig for livet-samarbejdet mellem DGI og Danmarks Idrætsforbund (DIF).

”Vi er glade for midlerne og for, at regeringen sætter handling bag deres opbakning til visionen i ’Bevæg dig for livet’ om, at Danmarks skal være verdens mest idrætsaktive nation. Vi vil gerne medvirke til, at midlerne kommer helt ud i foreningslivet og andre lokale idrætsfællesskaber og gør en positiv forskel for de målgrupper, der har ekstra brug for hjælp til at komme i gang. Vi har allerede gode erfaringer med, hvordan vi kan løfte folkesundheden ved at arbejde på tværs af f.eks. sundhedsvæsen, kommunale forvaltninger og foreningsliv,” siger Charlotte Bach Thomassen, formand for DGI.

Flere med i forpligtende fællesskaber
Aftalen på beskæftigelsesområdet er et første resultat fra arbejdsgrupper i tre ministerier, der blev nedsat efter et Marienborgmøde i efteråret 2017, hvor idrættens vision Bevæg dig for livet var på dagsordenen. Her det blev drøftet, hvordan man fra politisk hold kunne hjælpe med at få flere danskere gjort aktive.

I aftalen på beskæftigelsesområdet lægges der vægt på, at indsatserne skal have fokus på fastholdelse i lokale fællesskaber.

”Det er positivt, at der lægges vægt på relationerne og de forpligtende idrætsfællesskaber ude lokalt. Det er vigtigt, at man holder fast i de her målgrupper, hvor mange har brug for lidt ekstra motivation. Vi ved, at motion i fællesskab med andre giver de bedste resultater, og for mange kan idrættens fællesskaber være en genvej til deltagelse i for eksempel arbejdslivet og resten af samfundslivet,” siger Niels Nygaard, formand for DIF.

Som led i aftalen skal der allerede i 2019 drøftes, om der kan findes yderligere varig finansiering til de to områder.

Det går pengene til:

  • 11,2 millioner til idræt for udsatte
  • 23,8 millioner til styrket samspil mellem lokale sundheds- og beskæftigelsesindsatser og idrætslivet

Kontakt:

Charlotte Bach Thomassen, formand for DGI: 30 28 32 95
Niels Nygaard, formand for DIF: 20 73 71 12

Nøgleord

Kontakter

Links

Information om Danmarks Idrætsforbund

Danmarks Idrætsforbund
Danmarks Idrætsforbund
Idrættens Hus, Brøndby Stadion 20
2605 Brøndby

63 20 61 00https://www.dif.dk

DIF blev stiftet tilbage i 1896 og er interesseorganisation for foreningsidrætten i Danmark. Gennem årene er der kommet flere og flere specialforbund til, så DIF-familien i dag består af 62 forbund, ca. 9.000 idrætsforeninger og flere end 1,9 millioner medlemmer. DIF er samtidig national olympisk komité i Danmark.

Følg pressemeddelelser fra Danmarks Idrætsforbund

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danmarks Idrætsforbund

Store danske virksomheder og topatleter: Det ligger i vores DNA - Ingen vinder alene17.4.2024 10:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Nu er der kun 100 dage til OL begynder i Paris. Kampagnen ’Ingen vinder alene’ sætter fokus på Danmarks unikke tilgang, når der skal opnås verdensklasse: Sammenhængen mellem bredde og elite. Danmarks olympiske partnere Salling Group, Danish Crown, Toyota, Poul Schmith og paralympisk partner Elsass Fonden er gået sammen med Team Danmark og Danmarks Idrætsforbund for at vise, hvorfor vi som land bliver ved med at lykkes med at skabe verdensstjerner.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye