Landdistrikternes Fællesråd

Glæde hos Landdistrikternes Fællesråd: Over halvdelen af medlemskommunerne tilgodeses i flytteplan

Del

Hos Landdistrikternes Fællesråd er man godt tilfreds med placeringen af de arbejdspladser og uddannelsesstationer, regeringen har valgt at flytte fra hovedstaden til provinsen. Over halvdelen af fællesrådets medlemskommuner modtager nemlig flyttede statslige arbejdspladser og uddannelsesstationer.

Steffen Damsgaard, formand for Landdistrikternes Fællesråd, glæder sig over regeringens nye flytteplan.
Steffen Damsgaard, formand for Landdistrikternes Fællesråd, glæder sig over regeringens nye flytteplan.

Det er en god dag for alle, der arbejder for et Danmark i bedre balance. I dag har regeringen nemlig offentliggjort planen "Bedre Balance II", der denne gang flytter både statslige arbejds- og uddannelsespladser fra hovedstaden til resten af landet.

Glæden er stor hos Landdistrikternes Fællesråd, der repræsenterer en lang række kommuner i hele landet. For over halvdelen af fællesrådets medlemskommuner, helt præcist 32 kommuner, får nemlig nogle af de flyttede arbejds- og uddannelsespladser.

- At over halvdelen af vores medlemskommuner nu kan se frem til nye statslige arbejds- samt uddannelsespladser er en succes, der vækker genklang i alle egne af Danmark, udtaler Steffen Damsgaard.

- Som repræsentant for en lang række kommuner, der tilsammen repræsenterer over 2.6 millioner danskere, står vi på et solidt fundament, som også præger den nye plan. Det kan vi kun være tilfredse med og kommer gerne med råd, hvis regeringen får brug for det, siger Steffen Damsgaard.

Ifølge regeringens nye plan får provinsen ikke alene glæde af 4.000 nye statslige arbejdspladser de kommende år. I denne omgang opretter regeringen nemlig også 10 nye uddannelsesstationer i forskellige dele af landet.

At den nye plan kombinerer uddannelses- og jobmuligheder er et skridt i den rigtige retning, påpeger Steffen Damsgaard:

- Vi har i mange år understreget, at vækst og udvikling i hele landet skal skabes med en helhedsorienteret indsats. Der er behov for adgang til både job og uddannelse, hvis det skal være attraktivt at føre en tilværelse i hele landet. Derfor er det glædeligt, at regeringen med den nye plan samtænker disse områder.

Uddannelsesstationerne kommer til at ligge i Hobro, Holstebro, Skjern, Fredericia, Hedensted, Svendborg, Nykøbing F., Kalundborg, Helsingør samt i Rønne på Bornholm.

Nøgleord

Kontakter

Eva Østergaard, pressemedarbejder i Landdistrikternes Fællesråd, tlf. 61 16 46 58, mail eoe@landdistrikterne.dk

Billeder

Steffen Damsgaard, formand for Landdistrikternes Fællesråd, glæder sig over regeringens nye flytteplan.
Steffen Damsgaard, formand for Landdistrikternes Fællesråd, glæder sig over regeringens nye flytteplan.
Download

Information om Landdistrikternes Fællesråd

Landdistrikternes Fællesråd
Landdistrikternes Fællesråd
Tybovej 2
6040 Egtved

61 313 636http://www.landdistrikterne.dk

Landdistrikternes Fællesråd er en partipolitisk neutral interesseorganisation, der arbejder for at skabe bedre rammevilkår for landdistrikter og yderområder i Danmark.

Vi tæller 55 kommuner, der tilsammen repræsenterer over 2,8 millioner danskere. Medlemmerne er tillige en række landsdækkende organisationer, de lokale aktionsgrupper samt et større antal landsbyer og landdistriktsråd.

Følg pressemeddelelser fra Landdistrikternes Fællesråd

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Landdistrikternes Fællesråd

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum